Dut Çullaması

Son güncelleme: 29.10.2022 12:37
  • Dut Çullaması



    Dut Çullaması

    Hazırlanma Süresi : 10 dakika
    Pişirme Süresi : 10 dakika
    Kaç Kişilik: 2 Kişilik

    Erzurum mutfağının sevilen tariflerinden biri olan dut çullaması, özellikle soğuk kış günlerinde sık sık tüketilir. Kuru dut ve yumurta ile hazırlanan bu tatlı, Erzurum ve çevresindeki illerde büyük bir ilgi görür. Malzemeler hazırsa, Erzurum usulü dut çullaması tarifine geçebiliriz.

    Dut Çullaması için
    Malzemeler

    1,5 su bardağı kuru dut
    2 tatlı kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    2 adet yumurta

    Üzeri için:

    Ceviz

    Dut Çullaması
    Nasıl Yapılır

    Dutların sert sapları ayrılarak bir kapta sıcak su da 15 dakika bekletilir ve süzülür.
    Tereyağı tavaya alınır ve eritilir. Dutlar ve şeker eklenerek kavrulur.
    Yumurta eklenerek pişirilir. Üzerine ceviz serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.
#29.10.2022 12:16 0 0 0
#29.10.2022 12:37 0 0 0