Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Erzurum mutfağının sevilen tariflerinden biri olan dut çullaması, özellikle soğuk kış günlerinde sık sık tüketilir. Kuru dut ve yumurta ile hazırlanan bu tatlı, Erzurum ve çevresindeki illerde büyük bir ilgi görür. Malzemeler hazırsa, Erzurum usulü dut çullaması tarifine geçebiliriz.
Dut Çullaması için
Malzemeler
1,5 su bardağı kuru dut
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
Üzeri için:
Ceviz
Dut Çullaması
Nasıl Yapılır
Dutların sert sapları ayrılarak bir kapta sıcak su da 15 dakika bekletilir ve süzülür.
Tereyağı tavaya alınır ve eritilir. Dutlar ve şeker eklenerek kavrulur.
Yumurta eklenerek pişirilir. Üzerine ceviz serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.