Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Şef Mithat Yalçınkaya'dan enfes bir lezzet. Levrek, ıspanak ve tereyağı ile hazırlanan bu yemek, ızgarada pişirildikten sonra sıcak bir şekilde servis edilir. Sunum için tabağın alt kısmına ıspanak, üstüne balık ve en üst kısma lime dilimi yerleştirilir. Malzemeler hazırsa, ıspanaklı deniz levreği tarifi için detaylara geçebiliriz.
Ispanaklı Deniz Levreği için
Malzemeler
120 g deniz levrek (Fileto)
50 g ıspanak (Sadece yaprakları)
1 adet büyük boy patates (100 g)
80 g bezelye (Haşlanmış)
2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
30 g tereyağı
30 g zeytinyağı
3 g tuz
1 g karabiber
1 g zerdeçal
Ispanaklı Deniz Levreği
Nasıl Yapılır
Bezelyeyi bir robotta çekerek püre haline getirin ve tuz ve karabiber ekleyerek tatlandırın.
Patatesi soyun ve bir kibrit kutusu büyüklüğünde bir parça keserek kızgın yağda kızartın. Üzerine zerdeçal ilave ederek ters düz yapın ve servis tabağına alın.
Ispanak ve sarımsağı da tereyağı koyduğunuz bir tavada 3 dakika soteledikten sonra tuz ve karabiber ilave ederek kenara alın.
Levrek filetosunu ızgarada pişirin.
Servis Önerisi
Servis tabağına aldığınız patatesin üzerine önce ıspanak soteyi daha sonra da levrek filetosunu yerleştirerek servis edin.