Ispanaklı Deniz Levreği

Son güncelleme: 29.10.2022 12:36
  • Ispanaklı Deniz Levreği



    Ispanaklı Deniz Levreği

    Hazırlanma Süresi : 40 dakika
    Pişirme Süresi : 30 dakika
    Kaç Kişilik: 1 Kişilik


    Şef Mithat Yalçınkaya'dan enfes bir lezzet. Levrek, ıspanak ve tereyağı ile hazırlanan bu yemek, ızgarada pişirildikten sonra sıcak bir şekilde servis edilir. Sunum için tabağın alt kısmına ıspanak, üstüne balık ve en üst kısma lime dilimi yerleştirilir. Malzemeler hazırsa, ıspanaklı deniz levreği tarifi için detaylara geçebiliriz.


    Ispanaklı Deniz Levreği için
    Malzemeler



    120 g deniz levrek (Fileto)
    50 g ıspanak (Sadece yaprakları)
    1 adet büyük boy patates (100 g)
    80 g bezelye (Haşlanmış)
    2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
    30 g tereyağı
    30 g zeytinyağı
    3 g tuz
    1 g karabiber
    1 g zerdeçal

    Ispanaklı Deniz Levreği
    Nasıl Yapılır



    Bezelyeyi bir robotta çekerek püre haline getirin ve tuz ve karabiber ekleyerek tatlandırın.
    Patatesi soyun ve bir kibrit kutusu büyüklüğünde bir parça keserek kızgın yağda kızartın. Üzerine zerdeçal ilave ederek ters düz yapın ve servis tabağına alın.
    Ispanak ve sarımsağı da tereyağı koyduğunuz bir tavada 3 dakika soteledikten sonra tuz ve karabiber ilave ederek kenara alın.
    Levrek filetosunu ızgarada pişirin.

    Servis Önerisi

    Servis tabağına aldığınız patatesin üzerine önce ıspanak soteyi daha sonra da levrek filetosunu yerleştirerek servis edin.
#29.10.2022 12:28 0 0 0