Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Ege ve Akdeniz’in en değerli deniz ürünlerinden çipura ile balık severlere muhteşem bir lezzet.
Akdeniz Tarzı Çipura için
Malzemeler
1 adet (600 g) çipura
15 – 16 adet küçük sarı domates
5 – 6 adet cherry domates
5 – 6 adet siyah zeytin
1 adet limon (Dilimlenmiş)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Taze çekilmiş karabiber
Taze yeşillikler (İsteğe bağlı)
Akdeniz Tarzı Çipura
Nasıl Yapılır
Temizlenmiş çipurayı un ve tuz karışımına bulayın. Isıtılmış tavaya zeytinyağı koyun. Çipuranın her iki tarafını da 3’er dakika kadar orta ateşte kızartın.
Domatesleri tuz, karabiber ve biraz zeytinyağı ile harmanlayın. Kızarmış çipurayı domates ve zeytinlerle birlikte bir fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 15 - 20 dakika kadar pişirin.
Limon dilimleri, taze yeşillikler ve taze çekilmiş karabiber ile sıcak servis edin.