Akdeniz Tarzı Çipura

Son güncelleme: 29.10.2022 12:38
  • Akdeniz Tarzı Çipura



    Akdeniz Tarzı Çipura

    Hazırlanma Süresi : 30 dakika
    Pişirme Süresi : 25 dakika
    Kaç Kişilik: 2 Kişilik

    Ege ve Akdeniz’in en değerli deniz ürünlerinden çipura ile balık severlere muhteşem bir lezzet.




    Akdeniz Tarzı Çipura için
    Malzemeler

    1 adet (600 g) çipura
    15 – 16 adet küçük sarı domates
    5 – 6 adet cherry domates
    5 – 6 adet siyah zeytin
    1 adet limon (Dilimlenmiş)
    3 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 yemek kaşığı un
    1 çay kaşığı tuz
    Taze çekilmiş karabiber
    Taze yeşillikler (İsteğe bağlı)

    Akdeniz Tarzı Çipura
    Nasıl Yapılır



    Temizlenmiş çipurayı un ve tuz karışımına bulayın. Isıtılmış tavaya zeytinyağı koyun. Çipuranın her iki tarafını da 3’er dakika kadar orta ateşte kızartın.
    Domatesleri tuz, karabiber ve biraz zeytinyağı ile harmanlayın. Kızarmış çipurayı domates ve zeytinlerle birlikte bir fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 15 - 20 dakika kadar pişirin.
    Limon dilimleri, taze yeşillikler ve taze çekilmiş karabiber ile sıcak servis edin.
#29.10.2022 12:36 0 0 0