Mantarlı Pirinç Pilavı

Son güncelleme: 29.10.2022 14:22
  • Mantarlı Pirinç Pilavı



    Mantarlı Pirinç Pilavı
    Hazırlanma Süresi : 20 dakika
    Pişirme Süresi : 25 dakika
    Kaç Kişilik: 4 Kişilik


    Mantarlı Pirinç Pilavı için
    Malzemeler



    2 su bardağı kepekli pirinç
    400 gr mantar
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    3 yemek kaşığı zeytinyağı
    3 su bardağı kaynar su
    Tuz


    Mantarlı Pirinç Pilavı
    Nasıl Yapılır


    Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Bir kaba alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve 15 dakika bekletin. Mantarları ortadan ikiye kesin ve zeytinyağı ile birlikte yüksek ateşte kavurun. Tereyağı ve yıkanmış pirinci ekleyerek birkaç dakika kavurun. Üzerine sıcak su ve tuz ilave edin. Kaynadıktan sonra kapağı kapalı olarak kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp kapak ile tencere arasına kağıt havlu yerleştirin ve demlenmeye bırakın. Servis yapın.
#29.10.2022 14:22 0 0 0