Et Paçası

Son güncelleme: 29.10.2022 14:17
  • Et Paçası



    Et Paçası

    Hazırlanma Süresi : 30 dakika
    Pişirme Süresi : 2 saat
    Kaç Kişilik: 4 Kişilik

    Paça çorbası ismiyle de bilinen et paçası, Antep ve Maraş sofrasında sık sık tüketilir. Özellikle bayram sofralarında kendine yer bulan et paçası, dana etinin boyun kısmıyla hazırlanır. Paçayı hazırlayabilmek için et yaklaşık 1,5-2 saat kaynatılır. Daha sonra meyane ile bir araya getirilerek sunulur. Malzemeler hazırsa, et paçası tarifi için detaylara geçebiliriz.


    Et Paçası için
    Malzemeler



    300 gram dana eti (tercihen boyun eti)
    2,5 su bardağı et suyu
    2,5 su bardağı sıcak su

    Meyanesi için:

    4 yemek kaşığı yoğurt
    1/2 adet limonun suyu
    1 adet yumurta sarısı
    2 diş sarımsak
    2 yemek kaşığı sirke
    2,5 yemek kaşığı un


    Et Paçası
    Nasıl Yapılır



    Etin üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyip 1.5- 2 saat boyunca pişirelim.
    Haşlanmış eti güzelce didikleyelim.
    Bir tencerenin içerisine su ve et suyunu alıp kaynamaya bırakalım.
    Su kaynayınca didiklemiş olduğunuz etleri içerisine aktaralım ve 10-15 dakika kadar birlikte kaynatalım.
    Ayrı bir kâsenin içerisinde terbiyesi için gerekli tüm malzemeleri çırpma teli yardımıyla homojen hale gelene kadar çırpalım.
    Kaynamakta olan sudan bir kepçe su alıp terbiyenin olduğu kâsenin içerisine aktaralım ve kâsenin içerisindeki tüm malzemeleri suyla beraber yeniden çırpalım.
    Ardından bu terbiyeyi tencereye azar azar döküp bir yandan da karıştıralım.
    Terbiyesini ilave ettikten sonra karıştırarak pişirmeye devam edin. Birkaç taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
    Terbiyenin kesilmemesi için tencerenin kapağını kapatmayalım.
#29.10.2022 14:16 0 0 0
#29.10.2022 14:17 0 0 0