KABAK PAÇASI

Son güncelleme: 19.03.2006 21:46
  • MALZEMELER

    1 kg. yemeklik kabak
    4 dolu çorba kaşığı yoğurt
    1 çorba kaşığı (tepeleme) un
    2 çorba kaşığı sirke
    5 adet yumurta
    3 diş sarımsak
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    1 kaşık tereyağ
    Tuz
    Pulbiber


    HAZIRLANIŞI

    Kabakların kabuğu bıçakla kazınarak rendenin kalın tarafı ile rendelenir. Rendelenmiş kabaklar teflon bir tavada sıvı yağ ve tuz ile öldürülür. Diğer tarafta un, çok az su ile sulandırılır. Yoğurt, sirke, yumurta buna karıştırılır. Sarımsaklar da ezilerek buraya eklenir ve malzeme bir karışım haline getirilir. Pişen kabağımızın üzerine karışım dökülerek, tahta bir kaşık veya spatül ile yer yer açılır ve karışımın dibe inmesi sağlanır (Kesinlikle Karıştırılmaz !). Tavanın kapağı örtülerek 10 dk. kısık ateşte pişirilir. Ayrı bir yerde tereyağ eritilerek içine arzuya göre pulbiber konulur ve paçanın üzerine dökülerek süslenir.

    Kastamonu yöremizin bir yemeği olan paça, kabak yerine patatesli ya da mantarlı olarak da yapılabilir. Patates veya mantar küp şeklinde doğranarak (Rendelenmez!) kabak yerine kullanılabilir, diğer malzemeler ve hazırlanışı aynıdır. Bir oturuşta bir tavayı bitiremezseniz paçayı soğuk olarak da yiyebileceğinizi unutmayın. Tarifi veren Fehamet Boyacıoğlu, ipucu olarak, taze ve katı yoğurt kullanılması gerektiğini, tuz ve karabiberden başka baharat konulmamasını öğütledi. Yine de kendi beceremeyenleri evinde
#31.10.2005 23:28 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 18:57 0 0 0
  • ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. ALLAH razı olsun
#28.12.2005 04:50 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:46 0 0 0
  • Emeğinize,ellerinize sağlık.
#19.03.2006 21:46 0 0 0