Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Eskişehir mutfağıyla özdeşleşen sorpa çorbası, görünümü ile yayla çorbasını andırır. Ancak sorpa çorbası yapımında kuzu eti kullanılır. İsteğe göre eti kuşbaşı şeklinde doğrayabilir veya didikleyebilirsiniz. Üzeri naneli sosla zenginleştirilen sorpa çorbası, İç Anadolu'da sık sık tüketilir.
Sorpa Çorbası için
Malzemeler
400 gr kuzu eti
1 adet yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
Tuz
Tereyağı
Pul biber
Nane
Sorpa Çorbası
Nasıl Yapılır
Kuzu eti ocağa alınır ve üzerini geçecek kadar su eklenerek pişmeye bırakılır.
Bir kapta yumurta, un ve yoğurt homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır.
Pişen etin suyundan yavaş yavaş eklenerek karışım etlerin olduğu tencereye alınır. Pişmesi beklenir.
Piştikten sonra üzeri için tereyağı eritilir ve içine nane ve pul biber de eklenir.
Çorbanın üzerine dökülür ve çorba hazır. Afiyet olsun.
1 Kase Sorpa Çorbası Kaç Kalori?
Sorpa çorbasının bir kasesi, yaklaşık 160 kaloridir. Protein bakımından zengindir.