Sorpa Çorbası

Son güncelleme: 11.11.2022 10:19
  • Sorpa Çorbası



    Sorpa Çorbası

    Hazırlanma Süresi : 15 dakika
    Pişirme Süresi : 40 dakika
    Kaç Kişilik: 6 Kişilik

    Eskişehir mutfağıyla özdeşleşen sorpa çorbası, görünümü ile yayla çorbasını andırır. Ancak sorpa çorbası yapımında kuzu eti kullanılır. İsteğe göre eti kuşbaşı şeklinde doğrayabilir veya didikleyebilirsiniz. Üzeri naneli sosla zenginleştirilen sorpa çorbası, İç Anadolu'da sık sık tüketilir.


    Sorpa Çorbası için
    Malzemeler



    400 gr kuzu eti
    1 adet yumurta
    1,5 su bardağı yoğurt
    2 yemek kaşığı un
    Tuz
    Tereyağı
    Pul biber
    Nane

    Sorpa Çorbası
    Nasıl Yapılır



    Kuzu eti ocağa alınır ve üzerini geçecek kadar su eklenerek pişmeye bırakılır.
    Bir kapta yumurta, un ve yoğurt homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır.
    Pişen etin suyundan yavaş yavaş eklenerek karışım etlerin olduğu tencereye alınır. Pişmesi beklenir.
    Piştikten sonra üzeri için tereyağı eritilir ve içine nane ve pul biber de eklenir.
    Çorbanın üzerine dökülür ve çorba hazır. Afiyet olsun.

    1 Kase Sorpa Çorbası Kaç Kalori?



    Sorpa çorbasının bir kasesi, yaklaşık 160 kaloridir. Protein bakımından zengindir.
#11.11.2022 10:19 0 0 0