Dımbıl Çorbası

Son güncelleme: 11.11.2022 10:14
  • Dımbıl Çorbası




    Dımbıl Çorbası

    Hazırlanma Süresi : 20 dakika
    Pişirme Süresi : 45 dakika
    Kaç Kişilik: 4 Kişilik

    Dımbıl çorbası, Sakarya’ya özgü bir çorbadır. İçerisinde haşlanmış hamur ve fasulye bulunur. Hem lezzetli, hem de besleyici bir çorba olan dımbıl çorbası, özellikle kış aylarında sık sık tüketilir. Sakarya usulü dımbıl çorbası için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.


    Dımbıl Çorbası için
    Malzemeler



    4 yemek kaşığı un
    1 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 adet soğan
    1 su bardağı fasulye
    1 tatlı kaşığı tuz
    2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
    1 çay kaşığı nane

    Dımbıl Çorbası
    Nasıl Yapılır



    Un ve tuz bir kaba alınır. İçerisine su eklenerek katı bir hamur yoğurulur.
    Elde edilen hamurdan fasulye büyüklüğünde parçalar elde edilerek tuzlu su da haşlanır.
    Soğan yemeklik doğranır ve sıvıyağ eklenen bir tencerede kavrulur.
    Kavrulan soğanlara fasulye ilave edilir. Su eklenerek pişmeye bırakılır.
    Fasulyeler pişmeye yakın içerisine hamur ilave edilir.
    Yağ kızdırılır içerisine baharatlar eklenerek çorba üzerine dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.
#11.11.2022 10:14 0 0 0