Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Darı, Alanya'da sık sık tüketilen bir yarma çeşididir. Yarma ve yoğurt ile hazırlanan bu çorba, soğuk günlerde sıcak başlangıçlar yapmak isteyenlerin favorisidir. Alanya ile özdeşleşen darı çorbası, yalnızca 5 malzemeden oluşur. Hazırlanan çorba, nane eşliğinde servis edilir. Malzemeler hazırsa, darı çorbası tarifinin detaylarına geçebiliriz.
Darı Çorbası için
Malzemeler
300 gr yoğurt
300 gr süzme yoğurt
300 gr yarma darı
Tuz
Bir demet nane, ince kıyılmış
Darı Çorbası
Nasıl Yapılır
Darılar su içerisinde 6-12 saat bekletilir.
Su süzülerek içerisi tuzlu su ile dolu bir tencereye alınır. Haşlanmaya bırakılır.
Haşlanan darılar süzülür ve soğuması için bir kaba alınır.
Yoğurtlar çırpma teli yardımı ile karıştırılır. İçerisine darılar eklenir ve karıştırılır.
Taze nane yıkanır, kurutulur ve ince ince doğranır. Yoğurtların içerisine atılarak servis edilir.