125 gram oda sıcaklığında margarin
Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
2 yumurta (1 tanesi sarısı üstü için)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 veya 3 su bardağı un
Şerbeti için ;
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Şekerpare Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak şerbetimizi hazırlamaya başlıyoruz, tencereye suyu ve şekeri ekliyoruz şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
Limon suyunu ekliyoruz karıştırmaya devam ediyoruz.
Şerbetimiz bir defa fokurdadıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
Derin bir kabın içerisine yukarıda yazılı olan malzemelerimizin tümünü alıp yoğurmaya başlıyoruz.
Hamur çok yumuşak gelirse azar azar un ekleyebilirsiniz.
Hamurumuzun kıvamı kulak memesi kıvamına gelince yapmak istediğiniz boyutta parçalar kopararak dilediğiniz şekli verebilirsiniz.
Tabanını yağladığımız fırın tepsisine şekerparelerimizi diziyoruz.
Ayırdığımız yumurta sarısını fırça yardımı ile şekerparelerimizin üzerine sürüyoruz. Çatal ile çizikler atıyoruz.
180 derecede pişmeye bırakıyoruz.
Şekerparelerimiz kızardıktan sonra fırından çıkarır çıkarmaz soğumuş olan şerbetimizi üzerine döküyoruz.
Şekerpareler şerbeti çekince servis edebilirsiniz afiyet olsun.Sunum için antep fıstığı ve fındık kullanabilirsiniz.