1 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
250 gr margarin
2 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
3 su bardağı su
2 ,5 su bardağı toz şeker
3-4 damla limon suyu
Üzeri için
Fındık
Yapılışı
Öncelikle şerbeti için tencereye su ve şekeri alıp kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon sıkıp, kısık ateşte 15 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamuru için derin bir kaba un hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştırın, unu yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp borcama dizin.
Üzerlerine birer fındık batırıp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan şekerparelerin ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbeti dökün ve yaklaşık 2 saat şerbeti çekene kadar dinlendirin. Afiyet olsun ????
Not: Un ölçüsü undan una fark edebiliyor. Kurabiye hamuru kıvamı olacak.