Ağızda Dağılan Şekerpare Tatlısı

Son güncelleme: 31.01.2023 17:23
  • Merhabalar kıyır kıyır ağızda dağılan, pastanelere taş çıkartacak bir şekerpare tarifi ekledim sizlere
    Fındıklı şekerpare
    Bardak ölçüsü (200 ml)

    Ağızda Dağılan Şekerpare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

    1 adet yumurta
    Yarım su bardağı şeker
    250 gr margarin
    2 su bardağı irmik
    1,5 su bardağı un
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu

    Şerbeti için

    3 su bardağı su
    2 ,5 su bardağı toz şeker
    3-4 damla limon suyu

    Üzeri için

    Fındık

    Yapılışı
    Öncelikle şerbeti için tencereye su ve şekeri alıp kaynamaya bırakın.
    Kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon sıkıp, kısık ateşte 15 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
    Hamuru için derin bir kaba un hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştırın, unu yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp borcama dizin.
    Üzerlerine birer fındık batırıp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
    Fırından çıkan şekerparelerin ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbeti dökün ve yaklaşık 2 saat şerbeti çekene kadar dinlendirin. Afiyet olsun ????

    Not: Un ölçüsü undan una fark edebiliyor. Kurabiye hamuru kıvamı olacak.
#31.01.2023 17:23 1 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Sağlık Emeğinize Sağlık


    Ağızda Dağılan Şekerpare Tatlısı
#31.01.2023 17:23 0 0 0