1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
100 gram tereyağı veya margarin
1 paket vanilya (isteğe bağlı)
Süt Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle yağımızı eritip üzerine 1 su bardağı unumuzu ekleyip kavurmaya başlıyoruz.
Başka bir tencerede sütü şeker eriyene kadar ısıtıyoruz.
Kavrulan unun rengini çok koyulaşmadan dikkat ederek sütü üzerine ekliyoruz ve muhallebi kıvamını alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
Kaynamaya başladıktan 3 dakika sonra altını kapatıp daha pürüzsüz bir kıvamda olması için mikserden geçirebilirsiniz.
Ben vanilya aroması sevdiğim için 1 paket ekledim tamamen isteğe bağlıdır.
İster soğuk ister ılık ister sıcak her şekilde yenilmeye müsait bir tatlıdır.
Ben genelde kaselere bölüp fırına vererek kızartıp tüketmeyi tercih ediyorum.
Borçlanma da veya kızartmadan da gayet hoş oluyor. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.