Antakya Usulü Mercimekli Bulgur Pilavı

Son güncelleme: 02.07.2023 19:04
  • Antakya Usulü Mercimekli Bulgur Pilavı

    Antakya Usulü Mercimekli Bulgur Pilavı

    Antakya yemeklerinin ünü herkes tarafından bilinir. Soslu ana yemekleri, birbirinden farklı mezeleri, odun ateşinde pişen etleri ve enfes pilavları ile bir gastronomi cennetidir adeta. Sizlerle bu tarifimizde o özel yemeklerden birini paylaşacağız. Sadeliğinden gelen bir çekiciliğe sahip harika bir mercimekli bulgur pilavı yapmak ister miydiniz?

    Bu bulgur pilavını karamelize soğanlarla servis ediyor, tadına tat katıyoruz. Et yemeklerinizin, tavuk yemeklerinizin, kebaplarınızın yanında süphesiz en iyi gidecek pilavlardan biri kendisi. Yapımı oldukça basit, kendisi harcanan efora kıyasla insanı oldukça mutlu eden bir lezzete sahip.

    Antakya Usulü Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

    1/2su bardağıyeşil mercimek
    2su bardağıbulgur
    3,5su bardağısıcak su
    2su bardağısumercimeği haşlamak için)
    2yemek kaşığıtereyağı
    2adetkuru soğan(piyazlık)
    1yemek kaşığızeytinyağı
    1çay kaşığıtuz
    1/2çay kaşığıkarabiber
#02.07.2023 19:04 0 0 0