Tavuk Etli Mutancana

Son güncelleme: 01.11.2024 16:34
  • Malzemeler
    1 kg tavuk kalça kuşbaşı
    1.5 su bardağı (300 ml) sıcak tavuk suyu
    15 arpacık soğanı
    100 gr badem
    2 yemek kaşığı bal
    Yarım çay bardağı (70 ml) riviera zeytinyağı
    1 dal taze biberiye
    100 gr siyah erik
    100 gr kayısı
    75 gr siyah üzüm
    3 yemek kaşığı sirke
    Tuz
    Taze çekilmiş karabiber
    Tavuk Etli Mutancana
    Nasıl Yapılır
    Bademleri ılık suda bekletip kabuklarını soyun ve ikiye bölün. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları ve bademleri ekleyin.
    Hafif pembeleşince tavukları ekleyin ve karıştırıp biraz kavurun. Bal, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak tavuk suyunu ve taze biberiyeyi ilave edin.
    Kısık ateşte 20 dakika üstü kapalı şekilde pişirin. Erik ve kayısıları 2-3 parçaya bölün. 20 dakika sonra erik, kayısı, üzümleri ve sirkeyi yemeğe ilave edip karıştırın.
    Üzeri kapalı olarak 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

    Masterchef yemekleri

#28.08.2024 18:32 1 0 0
#01.11.2024 16:34 0 0 0