Bitik Pili Isırıp Kumandayı Çalıştıran O Efsane Nesil

Son güncelleme:
  • Selam millet, yine gece gece aklıma takılan saçma ama hepimizin bir dönem mutlaka yaptığı bir mevzuyla karşınızdayım.

    Geçen akşam evde TV izlerken kumanda bir an basmamaya başladı. Normal bir insan ne yapar? Gider çekmeceden yeni pil alır takar değil mi? Ben ne yaptım dersiniz? Refleks olarak hemen kumandanın arkasını açıp o iki tane ince pili çıkardım ve azı dişlerimle bir güzel ısırdım.

    O Isırık Sonrası Gelen O Gizemli Enerji



    İşin komik tarafı ne biliyor musunuz? Isırdıktan sonra pili geri taktım ve o kumanda gerçekten çalıştı! Yıllardır bilimin tam açıklayamadığı, tamamen Türk usulü bir fizik kanunu bu resmen. Zamanında bunu televizyon kumandasında, el atarisinde, walkman'de az yapmadık. Hatta pilin dışındaki o plastik kaplama dişimizden sıyrılır, ağzımıza o iğrenç metalik tat gelirdi ama yine de vazgeçmezdik.

    Pili birbirine vurmak, avuç içinde sürtüp ısıtmaya çalışmak ya da kumandaya dizinle veya koltuğun kenarıyla hafifçe vurmak gibi yan teknikleri saymıyorum bile. Kumandaya vurunca içindeki temassızlığın düzeleceğine dair o sarsılmaz inancımız nereden geliyordu acaba?

    Aranızda Hala Bunu Yapan Var mı?



    Bazen düşünüyorum da biz galiba yokluktan değil, sırf o pili son damlasına kadar sömürmenin verdiği o garip tatmin duygusu yüzünden böyle şeyler yapıyorduk. Yeni pil alıp takmak çok mu zordu? Yok, ama o pilden son bir tık sesini almak paha biçilemezdi.

    Sizde durumlar nasıl arkadaşlar? Aranızda hala kumanda pilini ısıran veya kumandayı dize vurarak tamir ettiğini sanan var mı, yoksa teknolojiye yenik düşüp direkt pili değiştirenlerden misiniz? Yorumlarda buluşalım, biraz şamata yapalım!
0 0 0