Pamukkale Üniversitesi - Denizli

Son güncelleme: 04.08.2007 19:30
  • Tarihçe

    Tek amacı ülkemizi bilgi çağına taşıyacak gençleri en iyi şekilde yetiştirmek, evrensel düzeyde bilimsel araştırmalar yapmak ve çevresinin gelişmesine katkıda bulunmak olan Üniversitemiz on yıllık kısa geçmişine ve kısıtlı olanaklarına rağmen gelişimini sürdürmektedir. 1992 yılına kadar Dokuz eylül Üniversitesi"ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Denizli Mühendislik Fakültesi, eğitim Yüksekokulu ve Denizli Tıp Fakültesi ile kurulan Üniversitemiz bugün altı fakülte, üç enstitü, beş yüksekokul, sekiz meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

    ÇAMLIK KAMPÜSÜ
    Denizli Meslek Yüksekokuluna ait bazı bölümler bulunmaktadir.

    DİĞER KAMPÜSLERBu üç kampüs yanı sıra Bekilli, Honaz, Buldan ve Çivril ilçelerinde yüksekokul düzeyinde eğitim-öğretim verilmektedir.

    İNCİLİPINAR KAMPÜSÜRektörlük, Eğitim Fakültesi, Kapalı Spor Salonu ve PEV koleji?nin bulunduğu kampüstür.

    KINIKLI KAMPÜSÜHalen Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Tıp Fakültesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Mühendislik Fakültesi İnşaat, Elektrik Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerinin eğitim-öğretim faaliyetini sürdürdüğü ve Üniversitemizin ana kampüs yapilanmasinin devam ettigi alandır. Sosyal tesisler ve lojmanlar da Kınıklı Kampüsü içerisinde yer almaktadır.

    Fotoğraflar

    noimage noimage

    noimage noimage

    noimage noimage
#04.08.2007 19:30 0 0 0