LİGLERİN ADLARI DEĞİŞTİ! Lig (A)'nın yeni ismi TFF 1. Lig

Son güncelleme: 09.08.2007 00:05
  • Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Profesyonel Futbol Ligleri'nde isim değişikliğine gitti. Yeni düzenlemede bu sezondan itibaren Lig A'nın yeni ismi TFF 1. Lig olarak belirlendi. Lig B'nin ismi TFF 2. Lig, 3. Lig'in yeni ismi ise TFF 3. Lig oldu.. TFF başka önemli kararlar da aldı..

    Futbol Federasyonu, bugün yaptığı toplantıda ligler, kulüpler ve ceza yönetmelikleriyle ilgili önemli kararlara imza attı.

    İstanbul'da toplanan yönetim kurulu, profesyonel liglerde isim değişikliklerine giderken, yeni düzenlemede bu sezondan itibaren Lig (A)'nın ismi TFF 1. Lig, Lig (B)'nin ismi TFF 2. Lig, 3. Lig'in ismi ise TFF 3. Lig oldu.


    Futbol Disiplin Talimatı'nın ilgili maddelerinde cezanın infazına ilişkin hükümlerde de kimi değişiklikler yapılırken, buna göre, hak mahrumiyeti ya da müsabakadan men cezası alan kulüp yöneticisi, teknik adam veya kulübün diğer görevlilerinin, protokol tribününün yanısıra, stadyumlarda akredite kartla girilen tüm alanlarda bulunması yasaklandı. Söz konusu yasağa uymayan yönetici, teknik adam veya diğer kulüp görevlilerinin ilk ihlali yaptıklarında, kulüplerine Turkcell Süper Lig'de 120 bin, TFF 1. Lig'de 50 bin, TFF 2. Lig'de 25 bin, TFF 3. Lig'de 10 bin YTL ceza verilmesi karara bağlandı. İhlalin 2. kez yinelenmesinde bu cezaların 1 kat artırılması, 3. kez yinelenmesi durumunda ise Turkcell Süper Lig'de 120 bin, TFF 1. Lig'de 50 bin, TFF 2. Lig'de 25 bin, TFF 3. Lig'de 10'ar bin YTL arttırılarak uygulamaya konulması kararlaştırıldı.


    Kaynak: Ajansspor sitesi
#09.08.2007 00:05 0 0 0