Siyaset Masalı

Son güncelleme: 19.08.2007 23:13
  • umarım beğenirsiniz









    Siyaset masalı

    İnsanoğlu uzun tarihten bu yana, çoğu zaman hayal gücünü kullanarak masallar üretir.Ürettiği masalları genelde yaş itibari ile büyük olanlar,küçük çocukların kulaklarına fısıldar.

    Temel amaç küçük çocukları susturmak ve uyutmaktır.

    Masallar bazen ümit yüklü ve hayal gücüyle süslü,derinliği olan bir tür sembolik tarih belgelerinden de ibaret olabiliyor.

    Masallar ve efsaneler insanlığın en eski çağlarından günümüze kadar anlatılarak ve sonra yazılarak gelmiş.

    Bazen Bağdat'ın meşhur 1001 gece kahramanı "Şehrazat"ı, bazen kendi ülkemizde ürettiğimiz güzel kız " Şebnem"i masal edasıyla güzel bir dil ile anlatırız.

    Başka masal türleri yok mudur?

    Elbette var.Hem de büyükler tarafında her yaşta olanlar için günlük üretilen muazzam masallar var.

    Adı da kendinden menkul:Siyaset masalları.

    Burada temel amaç ise büyük insanları susturmak ve ayakta uyutmaktır.
    Nasıl mı.?
    Şimdi sizlere kısa bir masal anlatayım/yazayım.

    MASAL DİYOR Ki Yakın zaman içinde Kalbur saman içinde , Televizyonları tellal iken Halkın dili lal iken. Sakallar diken diken Sinekler berber iken. Gazeteler mankenlerin beşiğini sallar iken.
    Dağdan, ovadan, kırdan, bayırdan bazı kişiler kalkıp siyaset denilen sanat ile devlet ve vatandaşları yönetmek istemiş.Bu kişilere siyasetçi denirmiş. Ancak bu siyasetçilerin ülkeyi yönetebilmesi için önce seçim yapılıp, seçimleri kazanarak iktidara gelmeleri gerekirmiş.

    -Eh kolay mıymış seçimi kazanmak.. elbette kolay değilmiş.Vatandaşlara sınırsız vaatlerde bulunmuşlarmış.Öyle çok söz vermişler ve öyle kahramanlık taslamışlar ki -dış siyasette, IMF önlerinde diz çökecekmiş.ABD.seslerini duyduğu an titremeye başlayacakmış
    Prazidan Bush dahi onları görünce esas duruşa geçecekmiş.

    -AB'de kim oluyormuş bizi kabul etmiyormuş.Bizi kabul edecek o kadar çok AB'ler var ki..ne gam..Biz onlara AB'lik yaparız diyenler dahi olurmuş.

    -Derken seçim olur ve kazanırlar.Ama o da ne..? Sanki her şey ters yüz olmuş gibi..Büyü mü yapıldı desem,yoksa muska mı yazıldı desem.Bir haller olmuş kazanan siyasetçilere..

    -Bir bakmışsınız IMF'i seçim öncesi diz çöktüren siyasetçiler IMF'in kapısından ayrılmaz olmuş.
    -Bunda anlaşılmayacak ne var canım.Daha önceki hükümetlrin almış olduğu borçları ödemeye geldik yahu.. derlermiş.

    -Prazidan Buhs mu?. Elbette onun ricası kırılmazmış.Daha önce bizim siyasetçilerin her hangi birisi ABD'nin hangi Başkanının ricasını geri çevirmiş, Allah aşkına diye hayıflanırlarmış.
    -Vatandaşın dili lal olmuş.Sadece iç çekip haklısınız türünden başını öne sallıyormuş.

    -İç siyasete gelince:Ekonominizi düzelteceğiz demişler,vatandaş inanmış.İnanmayan varsa hemen ütü gönderiyorlarmış .dümdüz düzeldiği bariz şekilde görülüyormuş.

    -Çuvallar dolusu vaatler arasında ;Sağlık sisteminin düzeltilmesi mi dersiniz.? Eğitim mi?. İş alanları yaratmak mı?.Bürokrasi engellerini kaldırmak mı? Merak etmeğe hiç gerek yokmuş.Verilmiş vaatler-sözler yerine gelmediği taktirde makul sihirli sözlerle ayakta uyutma taktikleri her zaman hazır ve nazırmış.


    -Nede olsa masalmış bu.Bunların hiç biri bizim diyarda yaşanmaz(mış).
#16.08.2007 20:21 0 0 0
  • ((= paylaşımın için tşkler...
#16.08.2007 20:58 0 0 0
  • vazifemiz
#17.08.2007 05:24 0 0 0
  • PAYLAŞIM İÇİN ELLERİNE SAĞLIK
#19.08.2007 23:13 0 0 0