Osmaniye yöresel yemekler TİRŞİK

Son güncelleme: 24.08.2007 13:00
  • TIRŞİK
    Malzemesi:
    1 kg Tırşik yaprağı
    1 kase yoğurt
    1 kg nohut ile dövme
    1 çorba kaşığı tuz4 yemek kaşığı un
    Yeterince su

    Yapılışı: Tırşik yaprağı ince ince doğranır. Doğranan tırşik yaprağı iyice yıkanır. Bir kase yoğurt çırpılır, nohut ve dövme ile yıkanır. Su ısıtıldığında bunlar kazanın içine konur, tuz ilave edilir. İyice karıştırılır üzerine un eklenir. Bu yaptığımız yemek pişirilmeden önce bir gün bekletilir. Sonra yemek ocağa konularak iyice kaynatılır. Bunu piştiğini anlayınca yemek ocaktan indirilir ve tabaklara servis yapılır.

#24.08.2007 13:00 0 0 0