KATALONYA USULÜ TAVŞAN

Son güncelleme: 21.10.2007 16:32
  • KATALONYA USULÜ TAVŞAN

    Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
    Derisi yüzüldükten, içi temizlendikten sonra 1.5 kilo gelecek bir tavşan,
    300 gram kültür mantarı,
    2 diş sarımsak,
    1 baş soğan,
    1 defne yaprağı,
    1 demet maydanoz,
    50 gram margarin yağı,
    1 tutam tarçın,
    bol zeytinyağıyle yeteri kadar et suyu,
    tuz ve karabiber.

    Yapımı : Derisi yüzüldükten, içi temizlendikten sonra tavşanı parçalara bölmeli ve bol akarsuda yıkayıp süzmeli ve kurulamalı. Sonra bu parçaları tuz, karabiber ve zeytinyağından yapılmış bir marinata yatırıp orada üç saat kadar dinlendirmen. Temizlenip yıkanmış maydanozu, soğan ve sarımsakla birlikte kıyarcasına doğramalı.
    Bir güvece margarin yağıyle iki kaşık zeytinyağını koyup bunları ısıtmalı. Kıyılmış sebzeleri katıp karıştırarak kavurmalı. Soğan pembeleşince tavşan parçalarını marinattan süzerek alıp bir tutam tarçın ve ufalanmış defne yaprağıyle birlikte soğanlı karışımın içine atmalı. Bunları da karıştırarak kızartmalı. Tavşan parçaları kızarınca bir taşım kaynatmalı. Bu arada mantarları temizleyip dilimlemeli ve etlerin üstüne serpiştirmeli. Tuz ve karabiberini de attıktan sonra tahta kaşıkla karıştırarak bir taşımlık bunları birlikte pişirmeli. Sonra güveci ateşten indirmeli.
    Bir kuşaneye marinattan iki kaşık zeytinyağı alıp boşaltmalı. Buna bir kaşık kadar un katıp tahta kaşıkla karıştırarak yağlı unu hafifçe kızartmalı. Unun rengi koyulaşmaya başlarken sicim gibi ince akıtarak bir miktar et suyu katmalı. Salça oldukça sulu bir hal alınca bunu tavşanın üstüne gezdirerek dökmeli. Güveci tekrar ateşe oturtmalı. Kapağını örtmeli ve gerektikçe sıcak et suyu katarak tavşanı ilik gibi oluncaya kadar hafif bir ateşte pişirmeli.
    Beri yanda 2 bardak pilâvlık pirinç, 3 bardak et suyu, 3/4 bardak tereyağı ve bir kaşık tuzla bir pilâv pişirmeli. Pilâvı servis tabağına alınca üstüne tavşan parçalarını yerleştirmeli. Salçasını da döküp servis yapmalı.
#02.10.2007 20:40 0 0 0
  • tarif için teşekkürler
#06.10.2007 20:28 0 0 0
  • ellerine sağlık
#21.10.2007 16:32 0 0 0