Malzemeler
1 Bardak Mısır
1 Bardak Aşurelik Buğday
1 Bardak Yoğurt
2 Adet Yumurta
Sıvı Yağ, Tereyağ,Margarin Bir Miktar Tavuk Eti
1 Kaşık Un
Nane
Tuz
HAZIRLANIŞI
1 bardak mısır ve 1 bardak aşurelik buğday akşamdan ıslatılarak haşlanır.
Diğer tarafta tencereye 3 karışım yağdan birer fincan konulur. Un ilave edilerek 4-5 dk. kavrulur. Üzerine kaynar su konulur.
Haşlanan malzemeler de ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Bir başka kapta yoğurtla birlikte 2 adet yumurta iyice çırpılır. Biraz da su katılır. Hazırlana karışım çorbaya yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir.
Diğer tarafta ise br miktar tavuk eti haşlandıktan sonra doğranarak çorbaya katılır. Tuz ve nane eklenerek bir kaç taşım kaynatılır. Ocaktan indirdikten sonra 15 dk. dinlendirilip servis edilir
Malzemeler
150 gr yagli dolmalik kiyma
8 adet kurutulmus patlican
8 adet kurutulmus kabak
8 adet kurutulmus kirmizibiber
2 kahve fincani pirinç
2 adet sogan
1 çorba kasigi biber salçasi
1 çorba kasigi domates salçasi
½ su bardagi su
1 adet limon suyu
1/2 çay kasigi karabiber
1 çay kasigi kirmizibiber
1 çay kasigi tuz
Yapilisi
Kurutulmus patlican, kabak ve biberleri ayri ayri haslayin. Biberleri sicak su ile islatarak sismesini saglayin. Patlicanlari ve kabaklari ayri ayri tencerelerde kaynamakta olan suya atarak fazla ezilmeden yumusamasini saglayin. Hafif hasladiginiz kurutulmus sebzelerin suyunu birkaç kez degistirdikten sonra süzgece alin. Diger tarafta kiyma, pirinç, biber salçasi, domates, kirmizibiber, tuz, karabiber, ve yemeklik dogranmis sogani karistirarak dolma içini hazirlayin. Sebzelerin içini doldurun. Tencereye patlican, kabak ve biber sirayla dizin. Dolmalarin pismesini saglayacak su ve limon suyunu ilave edin. Dolmalar kaynayana kadar harli ateste pisirin, kaynamaya basladiktan sonra atesi kisin. Kisik ateste yaklasik 50 dakika pisirin.
MALZEMELER
1 adet kırmızı lahana
1 kaşık sıvı yağ
1 çay kaşığı pulbiber
2-3 kaşık sirke
1 kase süzme yoğurt
tuz ve maydonoz
tuzot
HAZIRLANIŞI
Kırmızı lahanayı rendeleyin,2-3 kaşık sirke ile iyice elimizle eziyoruz.Daha sonra içine tuzot atıp tekrar elinizle ezmeye devam ediyoruz.Diger taraftanda 1 kase yoğurdu geniş bir kaba alın ve2 kaşık yağla iyice karıştırıyoruz.(Yani yoğurdu iyice açmamız lazım)Sonra elimizle lahanayı sıkıp yoğurtlu karışıma ekliyoruz. Maydonozuda ince kıyıp bu karışıma ekliyoruz.Bütün istenilen baharatları koydukdan sonra 2 kaşık yardımı ile şekil verip servis tabağına alıyoruz.Kenarlarını maydonoz ve pulbiberle süslüyoruz.Şimdiden afiyet olsun.