Ъч₪.ώ&

Ъч₪.ώ&

Üye
09.10.2007
Acemi Er
90
Hakkında

#13.11.2007 17:58 0 0 0
#13.11.2007 17:44 0 0 0
#10.10.2007 17:51 0 0 0
#10.10.2007 17:45 0 0 0
#09.10.2007 20:02 0 0 0
#09.10.2007 19:50 0 0 0
#09.10.2007 19:41 0 0 0
#09.10.2007 19:28 0 0 0
#09.10.2007 19:25 0 0 0
#09.10.2007 19:22 0 0 0
  • Malzemeler
    1 Bardak Mısır
    1 Bardak Aşurelik Buğday
    1 Bardak Yoğurt
    2 Adet Yumurta
    Sıvı Yağ, Tereyağ,Margarin Bir Miktar Tavuk Eti
    1 Kaşık Un
    Nane
    Tuz


    HAZIRLANIŞI
    1 bardak mısır ve 1 bardak aşurelik buğday akşamdan ıslatılarak haşlanır.
    Diğer tarafta tencereye 3 karışım yağdan birer fincan konulur. Un ilave edilerek 4-5 dk. kavrulur. Üzerine kaynar su konulur.
    Haşlanan malzemeler de ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Bir başka kapta yoğurtla birlikte 2 adet yumurta iyice çırpılır. Biraz da su katılır. Hazırlana karışım çorbaya yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir.
    Diğer tarafta ise br miktar tavuk eti haşlandıktan sonra doğranarak çorbaya katılır. Tuz ve nane eklenerek bir kaç taşım kaynatılır. Ocaktan indirdikten sonra 15 dk. dinlendirilip servis edilir
#09.10.2007 18:50 0 0 0
  • Malzemeler
    150 gr yagli dolmalik kiyma
    8 adet kurutulmus patlican
    8 adet kurutulmus kabak
    8 adet kurutulmus kirmizibiber
    2 kahve fincani pirinç
    2 adet sogan
    1 çorba kasigi biber salçasi
    1 çorba kasigi domates salçasi
    ½ su bardagi su
    1 adet limon suyu
    1/2 çay kasigi karabiber
    1 çay kasigi kirmizibiber
    1 çay kasigi tuz

    Yapilisi
    Kurutulmus patlican, kabak ve biberleri ayri ayri haslayin. Biberleri sicak su ile islatarak sismesini saglayin. Patlicanlari ve kabaklari ayri ayri tencerelerde kaynamakta olan suya atarak fazla ezilmeden yumusamasini saglayin. Hafif hasladiginiz kurutulmus sebzelerin suyunu birkaç kez degistirdikten sonra süzgece alin. Diger tarafta kiyma, pirinç, biber salçasi, domates, kirmizibiber, tuz, karabiber, ve yemeklik dogranmis sogani karistirarak dolma içini hazirlayin. Sebzelerin içini doldurun. Tencereye patlican, kabak ve biber sirayla dizin. Dolmalarin pismesini saglayacak su ve limon suyunu ilave edin. Dolmalar kaynayana kadar harli ateste pisirin, kaynamaya basladiktan sonra atesi kisin. Kisik ateste yaklasik 50 dakika pisirin.

    AFIYET OLSUN !
#09.10.2007 18:46 0 0 0
  • MALZEMELER
    1 adet kırmızı lahana
    1 kaşık sıvı yağ
    1 çay kaşığı pulbiber
    2-3 kaşık sirke
    1 kase süzme yoğurt
    tuz ve maydonoz
    tuzot




    HAZIRLANIŞI
    Kırmızı lahanayı rendeleyin,2-3 kaşık sirke ile iyice elimizle eziyoruz.Daha sonra içine tuzot atıp tekrar elinizle ezmeye devam ediyoruz.Diger taraftanda 1 kase yoğurdu geniş bir kaba alın ve2 kaşık yağla iyice karıştırıyoruz.(Yani yoğurdu iyice açmamız lazım)Sonra elimizle lahanayı sıkıp yoğurtlu karışıma ekliyoruz. Maydonozuda ince kıyıp bu karışıma ekliyoruz.Bütün istenilen baharatları koydukdan sonra 2 kaşık yardımı ile şekil verip servis tabağına alıyoruz.Kenarlarını maydonoz ve pulbiberle süslüyoruz.Şimdiden afiyet olsun.
#09.10.2007 18:44 0 0 0
#09.10.2007 18:19 0 0 0
  • Selam, benim adım Wanda.

    Selam, benimki de Slyvia, sen nasıl öldün?



    Donarak öldüm.

    Ne kadar korkunc.

    Yok o kadar kotu degildi, soguktan titremem gecince

    isinmaya

    basladim ve uyku basti, sonunda huzur dolu bir olum.


    Peki sen nasil oldun?

    Agir bir kalp krizi gecirdim. Kocamin beni aldattıgini

    sandim, onu

    is ustunde yakalamak icin eve erken

    geldim, fakat evde tek basina

    televizyon seyreder halde buldum.

    Sonra ne oldu?

    Kesinlikle evde baska bir kadinin oldugundan emindim,

    butun evi

    aramaya basladim. Catiyi, yatakların altini ama her yeri

    aradım fakat

    bulamadim. Ama asiri yorulmustum, kalp krizi gecirdim ve
    oldum.

    Keske derin dondurucuya baksaydin, su anda ikimiz de

    yasiyor olacaktik.
#09.10.2007 18:07 0 0 0