Bir dedikodudur ki, almış başını gidiyor. Müzik ruhun gıdasıdır yalanını kim nezaman uydurmuş ve bunu uydurma amacı neymiş merak ediyorum. Bir takım kitlelerin gelir kaynağı olduğu içinmidir yoksa müziğin ne olduğunu ve sırlarını bilmedikleri içinmidir bilinmez, her köşe başında bir çalgıcı, ve her adımda bir müzik cihazı ile bu sonsuz tehlikesi olan olgu tarafından ahtapot gibi sarılmış durumdayız.
Oysa müzik ruhun gıdası değil, bedenin morfinidir. Yasal bir uyuşturucudur. Evet ! uyuşturucu. Bu tanım ne fazla nede noksandır. Tıpkı diğer uyuşturucular gibi sakinleştiriyor. Müziği "morfin" olarak nitelememin sebebi uyuşturması değil, uyuştururken izlediği metod'dur.
Yakın zamanda amerikalı bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre, müzik insanı rahatlatıyor ancak insan beyninde paketler halinde saklanmış olan bilgileri siliyor. Yani unutturuyor. İşte bu noktada unutkanlık hastalığına yakalanmış olunuyor. İnsana stres veren düşünceler unutulduğu için stres hali kayboluyor, ancak aynı anda stres veren düşüncelerle beraber ihtiyacımız olan önemli bilgileride unuttuğumuzun farkında bile varmıyoruz.
Yine araştırmacı yazar Ahmet Hulusi'ye göre çalgı aletlerinden çıkan sesler dalgalar halinde insan bedenine yerleşiyor ve insana hiçbir şekilde lazım olmayan alakasız bir elektrik akımını meydana getiriyor. Bu akım hücrelere tembellik ve işlerinde pasifliğe sebep oluyor. Ahmet hulusi bu tezine destek olarak, orta çağda Şamanların yaptığı "ses dalgaları ile büyü" sistemine dikkat çekiyor. O dönemde yaygın olan bu büyü sitilinde amaç istenilen kişi veya kişilere zarar verici ses dalgalarıyla etki etmek ve onları sorunlu hale getirmekti.
Yine Hz. Mevlâna Celalettin Rumi şöyle buyurmuş müzik hususunda; "Müziğin altında yatan sırrı açıklasaydım, dünya alt üst olurdu"
Yakın zamanda özellikle ingilizce olan birçok şarkıyı bilgisayar ortamında tersten çaldırdıklarında içinde birçok şeytanı övücü anlatımlar görüldü. O şarkı sözlerini yazanların bile çok şaşırdığı bu durum uzun süre tartışıldı.
Aynı şekilde islam dininde müziğin şiddetle haram kılınmış olmasıda asla tesadüf değildir. Dört mezhebin imamları bu konuda şek ve şüphe bırakmadan icma koymuş ve sakınılmasını istemişlerdir.
Ve mevcut bir kıssada müzik, şeytanın dünyaya gelmeden önce Allahtan c.c istediği on şeyden biri olduğuda aşikardır.
Uzun lafın kısası dostlar, müzik dinleyen ve müzik yapanların durup birdaha düşünmeleri gerek. Mantığınıza uymuyor olabilir ama mantığın menfaat gözettiğini asla unutmayın. Kendinize dikkat ediniz. Selametle ves'selam
Piyasada ajax diyer bir istatistik var. ben forumuma iki tane aynı özelliklerde top istatistik yüklemek istiyorum. Şuan aynısını yükleyince doğal olarak kabul etmiyor. Mevcut istatistik üzerinde nasıl bir düzenleme yaparsak farklı bir istatistikmiş gibi yedirebiliriz sisteme?
Bilen birine rastlamayacağımı bile bile yinede buraya açtım bu konuyu. bu yorumumda konuyu okuyup cevap vermeden çıkacak olan kişilere vesselam
anladım, kimse bilmiyor bu işi
vay beeee. eskiden burda öyle kişiler vardıki bu işin piriydiler. vb hakkında ne sorarsan sor anında bilirleri, kod yazarlardı düz yazı yazar gibi.
eskilerden kimse kalmamış anlaşılan
ccs ayarları yapmak istiyorum yazı sitilleri renkler vs ama ccs ayarları bölümüne geldğimde yaptığım değişiklikleri onaylamak için bir tuş yok. yeni yükselttik 4 sürüme. 1 İD nolu üye adını kullanıyorum ama yinde yok
Selam.
Bir arkadaşım sitemin sürümünü 4. e yükseltti. şimdi bir sorunla mücadele ediyoruz. sitede bir yavaşlama var. ama norma yavaşlama değil. sayfalar 3 dakika fln sonra açılıyor. neden olabilir?
videonun olduğu sayfada herhangi bir yeri sağı tıkla maos ile. "sayfanın kaynağını görüntüle" yi tıkla. beyaz bir sayfada kodlar fln çıkacak. arada videoya ait sitenin linki vardır. youtube ise youtube linki çıkar yani. o linkin içinden embed kodunu alırsın
Facebook videolarının embed kodunu alamazsın. ama şu şekilde yapıyorum ben.
videonun olduğu veb sayfasına geldin. sayfada herhangi bir yeri sağı tıkla> sayfanın kaynağını görüntüle> çıkan sayfada linkler vardır. o linklerin içinde şuna benzer bir rakamlar bulursun:
1361094679428
Normal üsye gurubu konulara abone olmak istediklerinde bu resimdeki hatayı alıyorlar. nerden ve nasıl bir ayardır yapılması gereken hiç bir çaresini bulamadım.:-/