geceziyaretcisi

geceziyaretcisi

Üye
20.01.2006
Er
204
Hakkında

  • Bu galibiyet 'Şehitlerimiz" için!
    (A) Milli Futbol Takımı'nın, 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Moldova ile karşı karşıya geliyor. Başkent Kişinev'deki Zimbru Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak maçı İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Martin Atkinson yönetecek. Martin Atkinson'un yardımcılıklarını Darren Cann ile David Bryan yapacak. (A) Milli Takımımızın, Moldova ile deplasmanda yapacağı karşılaşma ATV'den naklen yayınlanacak. Gruptaki diğer karşılaşmada ise Yunanistan kendi sahasında Bosna Hersek ile karşı karşıya gelecek.

    Fatih Terim, Moldova maçı öncesinde kafasındaki ilk 11'i iyice şekillendirdi. Tecrübeli teknik adam, son maçlarda formda bir görüntü çizen Volkan Demirel'i yeniden kaleye geçirmeyi planlıyor. Savunmanın sağında Mehmet Topuz, solunda ise İbrahim Üzülmez forma giyecek. Terim, hemen hemen bütün taktik idmanlarda bu iki oyuncuya şans verdi. Savunmanın göbeği ise Servet Çetin ile Gökhan Zan'a emanet. Gökhan'ın yeniden sakatlanması halinde ise Emre Aşık oynayacak. Moldova karşısında en çok görev orta sahaya düşecek. Tecrübeli teknik adam, büyük ihtimalle orta sahayı Arda Turan, Emre Belözoğlu, Mehmet Aurelio ve Tuncay Şanlı'dan oluşturacak. Puan kaybedilen Norveç, Bosna-Hersek ve Malta maçlarında hep kontrataktan goller yiyen Ay-Yıldızlı takım, bu kez Moldova maçında aynı hataya düşmek istemiyor.

    HİÇ KAYBETMEDİK

    (A) Milli Futbol Takımımız, rakibi Moldova Milli Takımı ile 8. kez karşı karşıya gelecek. Türkiye, şimdiye dek 5'i resmi, 2'si özel olmak üzere toplam 7 kez karşılaştığı Moldova'yı 6 kez yenerken, 1 kez de berabere kaldı, rakibine hiç kaybetmedi. Bu maçlarda Moldova'ya toplam 17 gol atan milliler, kalesinde ise sadece 1 gol gördü.

    MİLLİLER ZORLANIYOR

    Deplasmanda Moldova, 17 Ekim Çarşamba günü de İstanbul'da Yunanistan ile karşılaşacak olan (A) Milli Futbol Takımı, kısa süreli periyotlarda yapılan resmi maçlarda genelde üst üste 2 galibiyet almakta zorlanıyor. Türk Milli Futbol Takımı, 1998 yılından bu yana toplam 20 kez uygulanan, Dünya Kupası ile Avrupa Şampiyonası eleme grupları ve baraj müsabakalarında 5 günde yapılan 2 milli maçı birden sadece 5 kez kazanabildi. Milliler, 20 maçlık serinin 15'inde, 5 günde yapılan 2 maçtan birinde mutlaka fire verdi.

    MOLDOVA'YI İYİ TANIR

    (A) Milli Futbol Takımı'nın Moldova maçında gol yollarında en güvendiği isimlerden birisi yine Hakan Şükür olacak.Deneyimli futbolcu, millilerin rakibi Moldova'nın filelerini daha önce 5 kez havalandırdı.Hakan, 27 Mart 1999 tarihinde İstanbul'da yapılan ve Türkiye'nin 2-0 kazandığı 2000 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçında 1 gol attığı Moldova'ya, 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda ay-yıldızlı ekibin 11 Ekim 2006 tarihinde cezası nedeniyle Almanya'nın Frankfurt kentinde seyircisiz oynadığı ve 5-0 kazandığı maçta ise adeta gol yağdırdı. Hakan, bu maçta Moldova filelerini tam 4 kez havalandırdı.

    MUHTEMEL 11'LER

    MOLDOVA:

    Calancea
    A.Epureanu
    Lascencov
    Golovatenco
    Bulgaru
    Comlenoc
    Corneencov
    Gatcan
    Bordian
    Bugaev
    Doros

    TÜRKİYE

    Hakan Arıkan
    Mehmet Topuz
    Gökhan Zan
    Servet
    İbrahim Üzülmez
    Arda
    Emre Belözoğlu
    Aurelio
    Tuncay
    Ümit Karan
    Gökhan Ünal

    STAT: Zimbru Stadı
    HAKEM: Martin Atkinson'
    YAYIN: ATV
    SAAT: 21.00

    TERİM'İN 63.SINAVI

    Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, (A) Milli Futbol Takımı'nın deplasmanda Moldova ile yapacağı 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçında 63. milli sınavına çıkacak. (A) Milli Takım'ın başında ilk sınavını 11 Nisan 1990 tarihinde Kopenhag'da Danimarka'ya karşı 1-0 yitirilen özel maçta veren Terim, daha sonra 1993-1996 yılları arasında görev yaptığı milli takımı, 17 Ağustos 2005'de Sofya'da Bulgaristan ile yapılan özel karşılaşmadan bu yana çalıştırmaya devam ediyor. Ay-yıldızlılar, (A) Milli Futbol Takımı'nın başında en çok maça çıkan teknik adam unvanına sahip Fatih Terim yönetiminde oynadığı toplam 62 maçta, 29 galibiyet, 18 beraberlik, 15 yenilgi alırken, 93 gol atıp, kalesinde 70 gol gördü.

    MOLDOVA'NIN 'ŞARAP GÜNÜ'

    Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde bundan önce oynadığımız iki maç rakiplerimizin milli bayramlarına denk geldi. Yunanistan'ı deplasmanda 4-1 yendiğimiz karşılaşma günü komşunun Osmanlı İmparatorluğu'nun egemenliğinden kurtuluş günüydü. Daha sonra Malta ile oynadık ve 2-2 berabere kaldık. Onlar da Osmanlı'nın kuşatmasını kaldırdığı günü milli bayram olarak kutluyordu ve maç o güne denk gelmişti. Milli Takımımız'ın yarınki maçında ise Moldova Milli Şarap Günü'nü kutlayacak.


    13.10.2007

    Kaynak : Spor Ajansları..
#13.10.2007 08:49 0 0 0
  • Kuzey Kıbrıs Rallisi'ne katılacak!
    Arkas Otomotiv Türkiye Ralli Şampiyonası Genç Sürücüler Birinciliği'nde sezonu lider olarak tamamlayan geçen yılın gençler şampiyonu İpragaz Energy Team pilotu Yağız Avcı, puan alamadığı Kocaeli Rallisi'nin yerine puan getirmek için 20-21 Ekim tarihleri arasında yapılacak Kuzey Kıbrıs Rallisi'ne katılacağını açıkladı.

    İpragaz Energy Team pilotu Yağız Avcı, Kuzey Kıbrıs Rallisi'nin aynı zamanda kendisi için uluslararası bir deneyim olacağını belirterek, Türkiye'ye 1997 yılında Avrupa Ralli Şampiyonluğu'nu kazandıran babası Nejat Avcı'nın izinden gideceğini söyledi.

    Türkiye Ralli Şampiyonası kurallarına göre, tüm ulusal yarışlara katılan bir pilot, puan alamadığı ya da düşük puan aldığı bir yarışın yerine yurtdışından bir yarışın puanını getirebiliyor.

    23 yaşındaki genç pilot, 2007 Gençler Sürücüler Birinciliği'nde 78.25 puanla ilk sırada bulunuyor. Yağız Avcı'yı, 76 puanla Lassa pilotu Özen Özer izliyor.


    12.10.2007

    Kaynak : İHA
#13.10.2007 08:47 0 0 0
  • Fransa erteleme istiyor!
    EURO 2008 Ön Eleme Grup Maçı'nda Faroe Adaları ile karşılaşacak olan Fransa, kötü hava şartlarının ardından Faroe Adaları'na ulaşamamasından dolayı, maçın ertelenmesini istedi.

    Kötü hava koşullarından dolayı Fransa'dan ancak Bergen'e(Norveç) uçabilen Fransa'nın, Cumartesi sabahı uçak ya da feribotla Faroe Adaları'na gidebileceği açıklandı. Karşılaşmanın resmi başlama saati ise 15.00'di.

    UEFA kurallarına göre konuk ekibin, 24 saat önce rakip sahada olması gerekiyor.

    Bu karşılaşma olumsuzluklara rağmen oynanırsa mücadeleyi, Selçuk Dereli yönetecek. Faroe Adaları'nın başkenti Torshavn'da yapılacak maçta Dereli'nin yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ile Bahattin Duran yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Bülent Yıldırım.

    13.10.2007
#13.10.2007 08:46 0 0 0
  • Torres kadrodan çıkartıldı
    EURO 2008 Ön Eleme Grup maçı'nda deplasmanda Danimarka ile mücadele edecek olan İspanya'da, Fernando Torres'in oynayamacağı açıklandı.

    Cuma günü Aarhus'ta yapılan antremanda sakatlanan Torres'in, 8-10 gün sahalardan uzak kalacağı belirtildi.
    David Villa da sakatlığından dolayı daha önce kadrodan çıkartılırken, ileri uçta Raul Tamudo forma giyecek.
    13.10.2007
#13.10.2007 08:45 0 0 0
  • Mutu kendinden emin
    EURO 2008 Ön Eleme Grup Maçı'nda Cumartesi günü Romanya, Hollanda ile mücadele etmeye hazırlanırken Romen oyuncu Adrian Mutu, kendisine güvenin tam olduğunu ifade etti.

    Serie A'da Fiorentina forması giyen Mutu, ligde 5 gole imzasını atarken, EURO 2008 elemelerinde şu ana kadar 6 kez rakip fileleri havalandırdı.

    2003'de Chelsea FC'ye transfer olan Mutu, kokain kullanılmasının tespit edilmesinin ardından 6 ay ceza almıştı.

    Premier Lig'de forma giymenin kendisine çok ağır geldiğini ifade eden Mutu,"Artık kendime güvenim tam. İngiltere'de gün be gün, kenime güvenim azalıyordu ama Chelsea ile sözleşme imzalamaktan dolayı her zaman gurur duydum." dedi.

    Kokain skandalının ardından Juventus'ta bir sezon forma giyen Mutu, 41 karşılaşmada sadece 8 gol kaydederken, Fiorentina'da bugüne kadar mücadele ettiği 42 karşılaşmada 22 kez gol atma başarısı gösterdi.

    G Grubu'nda Romanya 20 puanla liderliğini sürdürürken, Hollanda averajla ikinci sırada yer alıyor. Bir maç fazlası olan Bulgaristan ise bu ikiliyi 2 puan geriden takip ediyor.
#13.10.2007 08:44 0 0 0
  • Campbell 16 ay sonra
    John Terry'nin sakatlanmasının ardından kadroya dahil edilen Sol Campbell, 16 aradan sonra İngiltere forması giyecek.

    İngiltere, Cumartesi günü EURO 2008 Ön Eleme Grup Maçı'nda Estonya'yı konuk etmeye hazırlanırken, İngiltere çalıştırıcısı Steve McClaren, düzenlediği basın toplantısında, "Terry'nin yerine kadroya alabileceğimiz en iyi oyuncu, Campbell'di. Onun kalitesine ve tecrübesine ihtiyacımız var." dedi.

    McClaren, Campbell'in profosyonelliğine hayran olduğunu ifade etmesine rağmen 16 ay sonra kadroya çağırması çok da normal karşılanmazken, öncesinde Campbell, Rio Ferdinand'la defansın göbeğinde üst üste 6 karşılaşmada forma giymişti.
    13.10.2007
#13.10.2007 08:43 0 0 0
  • Balkan şampiyonu olduk..!!
    17 Yaş Badminton Milli Takımı, Balkan şampiyonu oldu. Yunanistan'da düzenlenen şampiyonada antrenörler Çağatay Taşdemir ve Cengiz Özübir yönetimindeki milli takım, başarılı bir performans sergileyerek takım halinde şampiyonluğa ulaştı.
    Badminton Federasyon Başkanı Murat Özmekik, şampiyon olan milli takımı kutlayarak, 17 yaş kategorisindeki asıl hedeflerinin 24 Ekim'de İstanbul'da organize edilecek İstanbul Büyükşehir Belediyesi 17 Yaş Avrupa Badminton Şampiyonası'nda derece elde etmek olduğunu söyledi.


    12.10.2007

    Kaynak : AA
#13.10.2007 08:35 0 0 0
  • Konu: Kampanya..
    Kampanya

    Papaz her pazar öğlen kasabadaki ahalinin günah çıkartmasını dinler ve de onlara yol gösterirmiş. Rahibi başka bir kasabadan hafta sonu için davet etmişler. Papaz hem gitmek istiyor hem kiliseyi kime bırakacağını bulamıyormuş. Sonunda kilisenin tam karşısındaki sinagoga gidip durumu kasabanın hahamına anlatmış. Haham nasıl olur ben sizin kuralları hiç bilmem ki dese de papaz ben vaaz verdikten sonra sana öğretirim çok kolay bir iki kere beraber günah çıkartanlara nasıl cevap verdiğimi görsen hemen anlarsın demiş. Hahamda Tanrı katında bir din adamına yardım edeceği için boynu bükük kabul etmiş. Pazar günü gelmiş papaz ile haham birlikte odaya girip günah çıkartmaya gelen birinci kadını dinlemişler: *Muhterem peder *Evet yavrum demiş papaz. hahamda dinlemede. *Muhterem peder. ben tam üç kez zina işledim. Ama çok pişmanım. bana bir yol göster de bu günahtan arınayım. *Yavrum Kudüs tarafına dön ve Kutsal bakire Meryem ana ile ilgili bir dua oku çıkarken de kumbaraya 100 dolar at günahından arınmış olursun. Ve kadın papazın dediğini yapmaya gider. Derken bir başka kadın gelir. *Muhterem peder. *Efendim kızım. haham bu sefer de sessiz dinliyor. *Muhterem peder. ben tam üç kez zina işledim. Ama çok pişmanım. bana bir yol göster de bu suçlardan arınayım. *himmmm. Yavrum Kudüs tarafına dön ve Kutsal bakire Meryem ana ile ilgili bir dua oku çıkarken de kumbaraya 100 dolar at günahından arınmış olursun der. Kadın teşekkür edip papaz in dediğini yaparken Papaz da hahama döner ve anladın dimi der ve bir koşu arabaya binip yola çıkar. Bizim haham odada bir başka günahkar beklerken bir kızın geldiğini duyar. *Muhterem peder. Haham öğrendiği gibi *evet yavrum der... *Muhterem peder. ben tam iki kez zina isledim. Ama çok pişmanım, bana bir yol göster de bu suçlardan arınayım. Çok utanıyorum der. Haham düşünür ve cevap verir. *Yavrum üzülme. Şu anda bir kampanyamız var. Sen git bir zina daha yap,sonra gel Kudüs tarafına dön ve Kutsal bakire Meryem ana ile ilgili bir dua oku çıkarken de kumbaraya 100 dolar at günahından arınmış olursun.
#12.10.2007 12:08 0 0 0
  • Bolu İl Sağlık Müdürlüğü diyetisyeni Naciye İla, her gün kabuğu ile yenilecek bir elmanın, insan vücudundaki bir çok hastalığa iyi gelmesinin yanısıra, cilt yaşlanmasını da geciktirdiğini söyledi.

    Elmanın, her türlü hastalıklıkta en fazla fayda sağlayan bir meyve olduğunu belirten İla, "İçerdiği organik asitler, soda ve fosfor ile beyin, karaciğer ve mideye son derece olumlu etkileri olan elma, antioksidan içermesi nedeniyle kalp sağlığı açısından da yararlı olmasının yanısıra, cilt yaşlanmasını da geciktirmektedir'' dedi.

    İçeriğinde, yüzde 85 su, yüzde 12 şeker, organik asitler, soda, fosfor, vitamin A, B1, B2, B5, C, E ve PP bulunan elmanın kas ve sinir sistemi için gerekli bir meyve olduğunu ifade eden İla, bedeni ve zihni yorgunluklarda yatıştırıcı etkiye sahip olan elmanın yatmadan önce yenildiği taktirde rahat bir uyku sağlanabileceğini söyledi.

    Böbrekleri çalıştıran elmanın idrar söktürücü özeliği ile vücuttaki ürik asidin dışarı atımını hızlandırdığını da belirten İla, "Taze elma suyu ile silinen kırışık ve pörsük deri, canlılık ve tazelik kazınır. Pişmiş elmanın kabızlığa etkili olduğu bilinen bir gerçektir. Elma kürüyle de gut, böbrek, mesane hastalıklarıyla hemoroite karşı son derece iyi sonuçlar alınmıştır. Taze rendelenmiş bir adet elmanın yemekten önce tüketilmesi, sindirim yetersizliğine son derece iyi gelmektedir. Sindirim sistemini uyaran ve mide mukozasını güçlendiren elma suyu, aynı zamanda ateş düşürücü olarak kullanılmaktadır'' diye konuştu.

    Günlük 3 adet elma tüketiminin 2 ayda yüzde 10 oranında kolesterol düşmesine yardımcı olduğunu kaydeden İla, "Günde 3 adet elma tüketiminin kötü kolesterol oranını düşürürken, iyi kolesterol oranını da 4 kat arttırdığı saptanmış bulunuyor. Lif olarak zengin olan elma, vücutta kolesterol ve yağın birikmesine engel olur. Sigara içenlerde nefes alma kapasitesinde artış sağlayan elma, içerdiği posa miktarı, yağ yakıcı olması ve düşük enerji içermesinden dolayı zayıflama diyetlerinde tercih edilen ve önerilen bir meyvedir'' dedi.
#12.10.2007 12:04 0 0 0
#12.10.2007 11:27 0 0 0
  • Hiç kaybetmedik!
    (A) Milli Futbol Takımı, yarınki rakibi Moldova Milli Takımı ile 8. kez karşı karşıya gelecek. Türkiye, şimdiye dek 5'i resmi, 2'si özel olmak üzere toplam 7 kez karşılaştığı Moldova'yı 6 kez yenerken, 1 kez de berabere kaldı, rakibine hiç kaybetmedi.

    Bu maçlarda Moldova'ya toplam 17 gol atan milliler, kalesinde ise sadece 1 gol gördü.

    Milliler, Moldova ile ilk maçını 14 Ağustos 1996'da, Mustafa Denizli'nin ikinci kez göreve gelişindeki özel maçta oynadı. İstanbul İnönü Stadı'ndaki maçı Türkiye, Saffet Sancaklı'nın golleriyle 2-0 kazandı.

    Türkiye, Moldova karşısında ilk 2 resmi maçını 2000 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda yaptı. 27 Mart 1999'da İstanbul Ali Sami Yen Stadı'ndaki karşılaşmayı Hakan Şükür ve Sergen Yalçın'ın golleriyle 2-0 kazanan milliler, 8 Eylül'de Kişinev'deki rövanş maçında ise adeta ecel terleri döktü. 3. dakikada Epureanu'nun golüyle yenik duruma düşen Türkiye, 76. dakikada Tayfur Havutçu'nun golüyle beraberliği sağladı ve maç 1-1 berabere sonuçlandı.

    İki ülke (A) milli futbol takımları 2002 Dünya Kupası elemelerinde de karşılaşırken, 2 Eylül 2000'de İstanbul Ali Sami Yen Stadı'ndaki maçı ay-yıldızlı ekip, Okan Buruk ve Emre Belözoğlu'nun golleriyle 2-0 kazandı. 6 Ekim 2001'de bu kez Kişinev'deki maçta ise Türkiye, Emre Aşık, Nihat Kahveci ve İlhan Mansız'ın golleriyle sahadan 3-0 galip ayrıldı.

    Türkiye ile Moldova arasında 20 Ağustos 2003'te Ankara'daki özel maçı (A) Milliler, Nihat Kahveci ve Okan Yılmaz'ın golleriyle 2-0 kazandı.

    Ay-yıldızlılar, 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde, cezası nedeniyle 11 Ekim 2006'da Almanya'nın Frankfurt kentinde seyircisiz oynadığı son maçta Moldova'yı 5-0 yenerken, gollerin 4'ü Hakan Şükür, biri de Tuncay Şanlı'dan
    geldi.

    -TÜRKİYE-MOLDOVA MAÇLARI-

    Türkiye ile Moldova arasında şimdiye dek yapılan maçlar ve sonuçları şöyle:

    Tarih Yer Organizasyon Sonuç
    ---------- -------- --------------- -----
    14.08.1996 İstanbul Özel 2 - 0
    27.03.1999 İstanbul Avr.Şam.Ele.Gru. 2 - 0
    08.09.1999 Kişinev Avr.Şam.Ele.Gru. 1 - 1
    02.09.2000 İstanbul Dün.Kup.Ele.Gru. 2 - 0
    06.10.2001 Kişinev Dün.Kup.Ele.Gru. 3 - 0
    20.08.2003 Ankara Özel 2 - 0
    11.10.2007 Frankfurt Avr.Şam.Ele.Gru. 5 - 0

    Not: Maç sonuçlarında ilk takım Türkiye olarak alınmıştır

    12.10.2007

    Kaynak : AA
#12.10.2007 10:51 0 0 0
  • Milli takımın seyir defteri!..
    (A) Milli Futbol Takımı'nın 84 yıllık tarihinde en fazla gol atan futbolcusu, Galatasaraylı Hakan Şükür. Ay-yıldızlı formayla çıktığı 111 maçta toplam 51 gole imza atan Hakan Şükür'ü, Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Lefter Küçükandonyadis 20 golle izliyor. Galatasaraylı Metin Oktay ile Fenerbahçeli Cemil Turan da 19'ar golle 3. sırayı paylaşıyorlar.

    -BİR MAÇTA 4 GOL ATANLAR-

    (A) Milli Futbol Takımı'nda bugüne dek bir maçta 4 gol atan 3 futbolcu bulunuyor. Milli takımın, 17 Haziran 1924 tarihinde Finlandiya'yı 4-2 yendiği özel maçta Fenerbahçeli Zeki Rıza Sporel, 10 Kasım 1996 tarihinde San Marino'yu 7-0 yendiği Dünya Kupası Eleme Grubu maçında Beşiktaşlı Oktay Derelioğlu, 20 Ağustos 1997'de de Galler ile yapılan ve 6-4 Türkiye'nin galibiyetiyle sonuçlanan Dünya Kupası Eleme Grubu maçında da Galatasaraylı Hakan Şükür, 4'er gol atma başarısını gösterdi. Hakan Şükür ayrıca, 11 Ekim 2006'da Moldova karşısında alınan 5-0'lık galibiyette de 4 gole imza koyarak, bu onuru 2. kez yaşayan ilk Türk milli futbolcu oldu.

    -EN ÇOK OYNAMA REKORU RÜŞTÜ REÇBER'DE-

    Türk Milli Futbol Takımı formasını en çok giyen futbolcu unvanı, bu sezon Beşiktaş'a transfer olan Rüştü Reçber'e ait bulunuyor. Milli formayı 114 kez giyen Rüştü'yü, 111 kezle Hakan Şükür, 102 kezle Bülent Korkmaz, 94 kezle Tugay Kerimoğlu, 90 kezle de Alpay Özalan izliyor.

    -84 YILDA 41 TEKNİK ADAM-

    (A) Milli Futbol Takımı'nın 84 yıllık tarihinde 17'si yabancı, toplam 41 teknik adam görev yaptı. Milli takımın başında en uzun süre görev yapan isim halen, ay-yıldızlı takımın başında bulunan Fatih Terim oldu. Terim, ikinci kez görev yaptığı ay-yıldızlı takımın başında şimdiye dek 62 kez sahaya çıktı.

    -KAPTANLIK REKORU TURGAY ŞEREN'İN-

    (A) Milli Futbol Takımı'nda en fazla kaptanlık yapan futbolcu ise Galatasaray'ın efsane kalecilerinden Turgay Şeren. 46 kez milli takımın kalesini koruyan Turgay Şeren, bunların 35'inde kaptanlık bandıyla sahaya çıktı.

    -EN FARKLI SKORLU GALİBİYETLER-

    Milli Takım, tarihindeki en farklı skorlu galibiyetleri Suriye, Güney Kore ve San Marino karşısında 7-0'lık sonuçlarla aldı. Ay-yıldızlı ekibin tarihindeki en farklı skorlu galibiyetleri şöyle:

    Tarih Yer Organizasyon Rakip Sonuç
    ---------- ------ ---------------- ----- -----
    20.11.1949 Ankara Dün.Kup.Ele.Gru. Suriye 7 - 0
    20.06.1954 Cenevre Dün.Kup.Fin. G.Kore 7 - 0
    10.11.1996 İstanbul Dün.Kup.Ele.Gru. San Marino 7 - 0
    08.06.2005 Almatı Dün.Kup.Ele.Gru. Kazakistan 6 - 0
    28.05.1950 İstanbul Özel İran 6 - 1
    12.10.1994 İstanbul Avr.Şam.Ele.Gru. İzlanda 5 - 0
    10.09.1997 San Marino Dün.Kup.Ele.Gru. San Marino 5 - 0
    14.11.2001 İstanbul Dün.Kup.Baraj Avusturya 5 - 0
    16.10.2002 İstanbul Avr.Şam.Ele.Gru. Liechtenstein 5 - 0
    11.10.2006 Frankfurt Avr.Şam.Ele.Gru. Moldova 5 - 0

    -EN FARKLI SKORLU YENİLGİLER-

    Türkiye, en farklı skorlu yenilgileri 2 kez İngiltere, 1 kez de Polonya'ya karşı 8-0 kaybederek tattı. Türkiye'nin en farklı skorlu yenilgileri şöyle:


    Tarih Yer Organizasyon Rakip Sonuç
    ---------- ------- ------------ ------- -----
    24.04.1968 Chorzow Özel Polonya 0 - 8
    14.11.1984 İstanbul Dün.Kup.Ele.Gru. İngiltere 0 - 8
    14.10.1987 Londra Avr.Şam.Ele.Gru. İngiltere 0 - 8
    28.05.1928 Amster Olimpiyat Oy. Mısır 1 - 7
    02.12.1962 Bologna Avr.Şam.Ele.Gru. İtalya 0 - 6
    09.10.1965 İstanbul Dün.Kup.Ele.Gru. Çekoslovakya 0 - 6
    04.04.1984 İstanbul Özel Macaristan 0 - 6
    23.06.1954 Zürih Dün.Kup.Fin. B.Almanya 2 - 7
    12.09.1926 Lerberg Özel Polonya 1 - 6
    20.12.1975 İstanbul Özel B.Almanya 0 - 5
    22.09.1982 Györ Özel Macaristan 0 - 5
    16.10.1985 Londra Dün.Kup.Ele.Gru. İngiltere 0 - 5
    17.10.1990 Dublin Avr.Şam.Ele.Gru. S.İrlanda 0 - 5

    -EN ÇOK İSVİÇRE'Yİ YENDİ-

    (A) Milli Futbol Takımı, tarihindeki en fazla galibiyeti İsviçre karşısında aldı. Milliler, İsviçre ile yaptığı 14 maçtan 7'sini kazanma başarısını gösterdi. Türkiye ayrıca, Yunanistan ve Moldova karşısında da 6'şar galibiyet aldı.

    -EN ÇOK ESKİ SSCB VE ROMANYA'YA YENİLDİ-

    Milli Takım, 84 yıllık tarihinde en çok yenilgiyi 12'şer kezle eski SSCB ve Romanya'ya karşı aldı. Milliler ayrıca, Almanya (birleşmeden önce Doğu ve Batı Almanya da dahil) ve Polonya'ya karşı 11'er kez maç kaybetti.

    -EN ÇOK GOLÜ BULGARİSTAN'A ATTI-

    (A) Milli Futbol Takımı, şimdiye dek oynadığı toplam 438 maçta en çok golü ise 30 kezle komşusu Bulgaristan'a attı. Ay-yıldızlı ekip ayrıca Romanya'ya 20, İsviçre'ye 19, Moldova'ya 17, Pakistan, San Marino ve Finlandiya'ya da 16'şar gol kaydetti.

    -EN ÇOK GOLÜ ROMANYA'DAN YEDİ-

    Ay-yıldızlı ekip, geride kalan 438 maçta en çok golü 46 kezle Romanya'dan yedi. Türkiye ayrıca Bulgaristan karşısında 43, Almanya karşısında 40, Polonya karşısında da 39 golü kalesinde gördü.

    -EN ÇOK MAÇI ROMANYA İLE YAPTI-

    Türk Milli Futbol Takımı, 84 yıllık tarihinde en çok Romanya ile maç yaptı. Milliler, Romanya ile 22 kez karşılaşırken, Bulgaristan ile 21, Almanya ve Polonya ile de 17'şer kez karşı karşıya geldi.

    -EN GOLLÜ MAÇLAR-

    Türkiye, en gollü maçını ise 28 Kasım 1967 tarihinde Pakistan ile oynadı. Dakka'da yapılan karşılaşmayı 7-4 Türkiye kazanırken, toplam 11 gollü bu maç, millilerin oynadığı 438 maç içinde en gollü mücadele olarak tarihe geçti. Millilerin 20 Ağustos 1997'de İstanbul'da Galler'i 6-4 yendiği Dünya Kupası Eleme Grubu maçında da sporseverler toplam 10 gol izledi.


    12.10.2007

    Kaynak : AA
#12.10.2007 10:49 0 0 0
  • Alonso geri mi dönüyor?
    Formula 1'de son iki yılın dünya şampiyonu McLaren pilotu Fernando Alonso'nun, önümüzdeki yıldan itibaren eski takımı Renault'ya döneceği iddia edildi. Almanya'nın ünlü spor gazetesi Bild, verdiği haberinde İspanyol pilotun Renault'yla 2008'den geçerli olmak üzere 3 yıllık mukavele yaptığını yazdı.
    12.10.2007

    Kaynak : Hürriyet
#12.10.2007 10:47 0 0 0
  • "Bu virüs beni mahvetti"
    Olimpik Marsilya takımının yıldızı Samir Nasri, sahalardan uzak kalmasına sebep olan hastalığının Beşiktaş maçıyla başladığını söyledi.

    Marsilya'da "Yeni Zidane" olarak nitelenen ve Beşiktaş maçındaki ilk golü getiren korneriyle zihnimizde yer eden Samir Nasri, o maç sırasında kendisini çok kötü hissetmeye başladığını söyledi. Maç oynanırken ciddi bir başağrısı sorunu yaşadığını dile getiren Fransız futbolcu, birkaç gün sonra hastaneye gittiğini ve rapor aldığını belirtti. Menenjit virüsü kaptığını öğrendiğini söyleyen Nasri, "Bu virüs beni mahvetti. Hiçbir gürültüye tahammül edemez oldum. Kilo kaybettim, kaslarım zayıfladı" dedi.

    Artık hastalığının geçtiğini ve takımıyla birlikte yeniden antrenmanlara çıkmaya başladığını anlatan Nasri, bundan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

    Hastalığı sırasında takımın başına getirilen G.Saray Eski Teknik Direktörü Eric Gerets'le tanıştığını da belirten Cezayir asıllı yıldız, "İlk görüşmemiz çok iyi geçti. Bakış açısını beğeniyorum. Oyuncular arasında hiçbir ayrım gözetmiyor. Sözünü de hiç sakınmıyor. Şimdiden birşeyleri değiştirmeye başladı" diye konuştu.
#12.10.2007 10:45 0 0 0
  • Real'den Villa yalanlaması
    İspanyol basınında Real Madrid'in, Valencia'dan David Villa'yı transfer etmek istediği iddia edilirken, Real Madrid bu iddiları yalanladı.

    Yapılan resmi açıklamada, "Valencia'nın oyuncusu David Villa'yla hiçbir şekilde bir görüşme ya da teklifte bulunulmamıştır." ifadesi yer aldı.

    Marca gazetesi, Real Madrid Başkanı Ramon Calderon'un Valencia ile görüştüğünü iddia etmiş, oyuncunun menajeri Jose Luis Tamargo da bunu yalanlamıştı.

    Real Zaragoza'dan Valencia'ya 2005'te 12 Milyon Avro'ya transfer olan, 25 yaşındaki oyuncu, son 2 sezonda 40 gole imza atarken, İspanya Milli Takımı forması altında 26 karşılaşmada 13 gol kaydetmişti.

    12.10.2007
#12.10.2007 10:44 0 0 0
  • Dejagah Almanya'yı karıştırdı..
    Alman U-21 futbol takımının İran kökenli oyuncusu Ashkan Dejagah'ın, İsrail'e gitmeme ve bu akşam takımının İsrail ile yapacağı karşılaşmada oynamama kararı Almanya'da büyük tartışmalara yol açtı.

    Almanya'daki Yahudi cemaati Dejagah'ın bu tutumunu sert bir şekilde eleştirirken, takımı VfL Wolfsburg'un teknik direktörü Felix Magath, Dejagah'ı savundu.

    Magath, bu konuda yaptığı açıklamada, yanlış anlaşılmadan ya da bir kişinin kendisini yanlış ifade etmesinden kaynaklanan bir konunun gereksiz yere abartıldığını savunarak, ''Oyuncu hiçbir şey yapmadı, doğru davrandı. Kararının hiçbir siyasi yanı olmadığını bana söyledi'' dedi.

    Alman milli takımının menajeri Oliver Bierhoff da bunun zor bir durum olduğunu ifade ederek, ''Her şey sadece siyah ya da beyaz değildir. Tabii ki, Almanya'ya ve Alman Futbol Federasyonu'na bir bağlılık bekliyoruz, ancak ortada ailevi durumlar varsa bu o kadar kolay değil'' şeklinde konuştu.

    Dejagah, daha önce yaptığı açıklamada, İsrail'e gitmeme kararının İran'da yaşayan ailesiyle ilgili olduğunu söylemiş, bu da ailesine yönelik baskılardan endişe ettiği şeklindeki yorumları gündeme getirmişti.

    Alman Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Theo Zwanziger ise Dejagah hakkında gelecek hafta içinde bir karar alacaklarını açıkladı.

    Bu arada, tüm bu gelişmelerden dolayı Magath'ın kendisine 1 gün izin verdiği Dejagah, bugün yeniden antrenmanlara başladı.

    11.10.2007

    Kaynak : AA
#12.10.2007 10:43 0 0 0
  • Milan Ocak'ta sessiz!
    Milan asbaşkanı Galliani, Ocak ayında transfer yapmayacaklarını belirtti.

    Serie A'nın başlangıcından beri bir türlü dikiş tutturamayan ve yedi maçından sadece ikisini kazanabilen Milan, Şampiyonlar Ligi'ndeki açılış maçını da kaybetmişti.

    Galliani, kulübün resmi sitesinde ''Kış sezonu açıldığında zaten bir transfer yapmış olacağız, Pato aramıza katılacak. Tek tranferimiz O olacak, başka kimseyi almayacağız'' dedi.

    Milan, Brezilyalı genç yetenek Pato'yu Ağustos ayında transfer etmişti fakat 18 yaşındaki oyuncu kurallar gereği Ocak 2008'e kadar Milan'da oynayamayacak.

    Dida'nın UEFA tarafından ceza alması söz konusu iken, ''Milan kaleci alacak mı?'' sorusuna da değinen Galliani, ''Takımda üç tane kalecimiz var. Üç tane de başka takımlara kiralık verdiğimiz kaleciler var. Kaleciye ihtiyaç duymuyoruz'' diyerek bu konuyu da kapatmış oldu.

    11.10.2007
#12.10.2007 10:40 0 0 0
  • Chelsea'de bir Barça'lı
    Mourinho ile yolları ayırdıktan sonra İsrail Milli Takımı'nın eski çalıştırıcısı Avram Grant'ı takımın başına getiren Ada ekibi Chelsea Grant'ın yardımcılığına ise Ajax'ın Hollandalı teknik direktörü Henk ten Cate'yi monte etti. Maviler Grant - Henk ten Cate işbirliği ile bu sezon Ada ve Avrupa'da başarı arayacak.

    Son aylarda içinde her türü bulunduran karelere sahip bir film gibi gözüken Chelsea'de olayların ardından kısa bir değerlendirme yapmak gerekirse ise, 'Mavi düşüş' başlığı herşeyi ifade edebiliyor. Her ne kadar Avrupa basını Grant'ın yerine kalıcı bir hocanın önümüzdeki aylar içerisinde Chelsea'nin başına geçeceğini iddia etse de Londra ekibinde sezon sonuna kadar böyle önemli bir gelişme olmayacak gibi gözüküyor.

    Mavilerde ise geçtiğimiz hafta oynanan lig maçında Stamforg Brigde tribünlerinde söylenen 'Jose Mourinho geri dön' şarkısı akıllarda. Geçtiğimiz sezon Jose ile başlayan Mavi düşüşün nereye kadar gideceğini ilerleyen aylarda göreceğiz.

    Chelsea'de kapalı kapılar ardında beklenen korku ise takımın çekirdeğini oluşturan önemli isimlerin kariyerlerine başka bir takımda devam etmeyi isteyebilecek olması. Takımın Rus patronu Roman Abramovich'in dolarları şimdilik Chelsea'yi suyun üzerinde tutsa da Ada ekibinde krizin belki bir ay, belki bir sene, belki birkaç yıl içinde geleceği kesin. Gemiyi son terkedecek isim kim olacak, bu da merak konusu. Kulübün maddi profilinin kağıta döküldüğünde kırmızı tablolar ile kaplı olması bilinçli Chelsea taraftarını korkutuyor. Kim bilir belki de Roman Abramovich krizi yine bir hamle ile, büyük bir yıldız (!) alarak çok uzaklara atacak. Tahminlerimin en üzerinde yer alan olasılık da bu...



    Peki Chelsea'de Avram Grant'ın asistanı olarak resmen göreve başlayan Henk ten Cate kimdir?

    Doğum tarihi/yer: 9 Aralık 1954, Amsterdam.

    * Henk ten Cate profesyonel futbolculuk kariyerine 1979 yılında Hollanda ekibi Go Ahead Eagles'de başladı. Sağ kanatta görev yapan Cate Eagles'de 6 sezon oynadıktan sonra Heracles Almelo'da forma giydi ve 1986'da futbolculuk kariyerini bu kulüpte bitirdi.

    * Kariyerine 1988 yılında Go Ahead Eagles takımında asistan göreviyle başladı. Yedi yıl Go Ahead Eagles'de ikinci ligde görev yaptıktan sonra Ocak 1995'de Hollanda 1. Lig ekiplerinden Sparta Rotterdam'ın başına geçti. İlk sezonunda takımı Hollanda Kupası'nda finale kadar yükseldi. Finalde PSV Eindhoven'a 5-2 kaybetti. Oynattığı ofansif futbol ile o sezon otoritelerden olumlu not aldı.

    * Rotterdam'da iki yıl geçirdikten sonra 1998'de Ten Cate bir başka Hollanda ekibi Vitesse Arnhem'in başına geçti. Vitesse Arnhem ekibiyle ilk sezonunda büyük bir başarı elde etti ve Holllanda takımı tarihinin en iyi performansını ligi 3.sırada tamamlayarak elde etti.

    * Sırasıyla Alman ekibi KFC Uerdingen ve Macaristan takımı MTK Budapeşte'yi çalıştırdı. 2000 yılında Hollanda'ya geri döndü ve NAC Breda takımında teknik direktörlük koltuğuna oturdu. 2003 yılında NAC Breda Ten Cate yönetiminde ligde dördüncü sırayı alarak UEFA Kupası'nda ön eleme oynamaya hak kazandı.

    * Ten Cate ardından Katalan devi Barcelona'nın teknik direktörü Frank Rijkaard'in yardımcısı olarak göreve başladı. 2005 ve 2006 yılında La Liga'da Barça ile şampiyonluk yaşayan Ten Cate, Frank Rijkaard ile birlikte Barça'da Devler Ligi şampiyonluğuna da uzandı.

    * 2006 yılında Hollanda'ya tekrar geri dönüş yapan Ten Cate Ajax ekibi ile iki yıllık sözleşme imzaladı. Geçtiğimiz sezon Hollanda Süper Kupası ve Hollanda Kupası'na uzanan Ten Cate'in Ajax'ı ligde averaj ile şampiyonluk yarışında ikinci sırada yer aldı.

    Esat DERGİ

    12.10.2007
#12.10.2007 10:39 0 0 0
  • Zico'ya eleştri, Feldkamp'a övgü
    Fenerbahçe Kulübü eski başkanlarından Ali Şen, teknik direktör Zico'nun elinde çok iyi bir kadro olmasına rağmen bunu kullanamadığını belirterek, "Zico'nun zeki olduğuna inanmıyorum" dedi.

    Türk Kalp Vakfı 11 Altın Adam Yarışması onur konuğu Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Ali Şen, Fenerbahçe Spor Kulübü Teknik direktörü Zico'yu elindeki çok iyi bir kadro olmasına rağmen kullanamadığını söyleyerek eleştirirken, "Zico iyi futbolcu olabilir ama takım yönetmek ayrı bir şey. Fenerbahçe'nin kadrosu müthiş, borcu yok, stadı, tribün gelirleri Avrupa'nın bile üstünde. Dengelerin bu kadar Fenerbahçe'nin lehine olduğu bir dönemde bu avantajları kullanamıyorsa böyle bir teknik direktörün zeki olduğuna inanmıyorum. Avrupa maçlarında iyiydi ama ligdeki tabloya baktığımızda 8 maçta 11 puan kaybı var. Türkiye'de başarılı olmazsa önümüzdeki yıl Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak UEFA Finali döneminde Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde olmayabilir. Bunda da ben Zico'yu kabahatli bulurum. Ben olsam geçen sezon sonunda değiştirirdim" şeklinde konuştu.

    Futbolda tecrübeden daha pahalı bir olayın olmadığını dile getiren Ali Şen, Galatasaray'ın teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp'ın en iyi transfer olduğunu söyledi. Şen, "Otoritenin, düzenin olmadığı bir toplumdan hayır gelmez. Feldkamp bu işi iyi yapıyor. Başkanın bile amca diyebileceği bir antrenör başka toplumlarda ters teperdi. Ama Türk futbolcusunun yaşlı olana saygısı belki de Feldkamp'a bu sezon kariyerinin en güzel yılını yaşatabilir. Beyni yorgun düşmezse Feldkamp çok başarılı olur" diye konuştu.

    11.10.2007

    Kaynak : İHA






    Fenerbahçe Kulübü eski başkanlarından Ali Şen, teknik direktör Zico'nun elinde çok iyi bir kadro olmasına rağmen bunu kullanamadığını belirterek, "Zico'nun zeki olduğuna inanmıyorum" dedi.

    Türk Kalp Vakfı 11 Altın Adam Yarışması onur konuğu Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Ali Şen, Fenerbahçe Spor Kulübü Teknik direktörü Zico'yu elindeki çok iyi bir kadro olmasına rağmen kullanamadığını söyleyerek eleştirirken, "Zico iyi futbolcu olabilir ama takım yönetmek ayrı bir şey. Fenerbahçe'nin kadrosu müthiş, borcu yok, stadı, tribün gelirleri Avrupa'nın bile üstünde. Dengelerin bu kadar Fenerbahçe'nin lehine olduğu bir dönemde bu avantajları kullanamıyorsa böyle bir teknik direktörün zeki olduğuna inanmıyorum. Avrupa maçlarında iyiydi ama ligdeki tabloya baktığımızda 8 maçta 11 puan kaybı var. Türkiye'de başarılı olmazsa önümüzdeki yıl Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak UEFA Finali döneminde Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde olmayabilir. Bunda da ben Zico'yu kabahatli bulurum. Ben olsam geçen sezon sonunda değiştirirdim" şeklinde konuştu.

    Futbolda tecrübeden daha pahalı bir olayın olmadığını dile getiren Ali Şen, Galatasaray'ın teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp'ın en iyi transfer olduğunu söyledi. Şen, "Otoritenin, düzenin olmadığı bir toplumdan hayır gelmez. Feldkamp bu işi iyi yapıyor. Başkanın bile amca diyebileceği bir antrenör başka toplumlarda ters teperdi. Ama Türk futbolcusunun yaşlı olana saygısı belki de Feldkamp'a bu sezon kariyerinin en güzel yılını yaşatabilir. Beyni yorgun düşmezse Feldkamp çok başarılı olur" diye konuştu.

    11.10.2007

    Kaynak : İHA
#11.10.2007 12:19 0 0 0