juliet

juliet

Üye
14.03.2004
Er
165
Hakkında

  • HANIM GÖBEGI
    Malzemeler.
    2,5 Su bardagi un
    1 Küçük paket margarin
    4 Yumurta
    1/4 Limon suyu
    1 Tutam tuz
    2 Su bardagi zeytinyagi kizartmak için

    Yap1l1_1:
    *** Seker 4,5 su bardagi su ile kaynatilip köpükleri alinir.Limon suyu ialve edilip ,biraz koyulasinca atesten alinir.

    *** Bakir tencereye 2 bardak su margarin tuz konup kaynatilir.Elenmis un birden ilave edilip karistirarak pisirilir.Tencereye yapismayacak duruma gelince atesten alinir.Ilininca yumurtalar birer birer kirilir.

    *** Ceviz büyüklügünde parçalara ayrilir.Yaglanmis avuç arasinda yuvarlanip yassitilir ve parmakla ortasi delinir.

    *** Isitilmis yaga konur.Tava hafifçe sallanarak pembe renkte kizartilir.Fazla yagini almasi için kagit üzerine çikarilir.

    *** Sonra suruba atilir.Birkaç kere karistirilip 5 dakika kadar bekletilir ve tabaga alinir.
#30.04.2004 14:47 1 0 0