Bu rehberi hazırlama nedenim çoğu arkadaşımızın Navis Lamia-Hayalet Gemi görevinde sıkıntılı olmasıdır.
Başlamadan önce;
TAMAMEN KENDİ YAPIMIM OLAN BU REHBERDEN YARALANAN ARKADAŞLAR SADECE BİR TEŞEKKÜR YETERLİ OLUCAKTIR EĞER ETMEZSENİZ 1 EKSİK TEŞEKKÜR EDERSİNİZ 1 FAZLA MUTLULUK HİSSEDECEĞİM AKSİ TAKTİRDE BEN BU REHBERİN DOĞRU OLUP OLMADIĞINI BİLEMEM LÜTFEN SADECE 1 TEŞEKKÜR
1.Bölüm
--------
Arkadaşlar öncelikle yanan kum adasında bulunan kaptan feodora görevini gidip alıyoruz.Daha sonra biraz güneyindeki iskeleye uzanıyoruz ve teleport noktasından geçiyoruz.İçeride bizi muhafızımız bekliyor olucak onunla yaptığımız kısa görüşmeli görev sonrası görevi alıyoruz.Arkasından tekrar aynı muhafıza konuşma açıyoruz ve 1. bölümü bitiriyoruz.Bu bölümde yapmamız gereken bir şey yok.
2.Bölüm
---------
Bu bölümde yine az önce konuştuğumuz muhafızdan görevi alıyoruz ve az ilerledeki portaldan geçiş yapıyoruz.İçeride bizim bulmamız gereken bi vatandaş var onunla konuşuyoruz.Konuştuktan sonra görevi yaptık sayılıyoruz.Üstünde simge olmamasına rağmen görevimizi bitirdiğimiz belli oluyor.Sonra yine aynı vatandaşa gidip görevi veriyoruz.Ve 3. görevi alıyoruz.
3.Bölüm
-------
3. bölümdede yine bir adam bulacaz az önceki yaptığımız işlemlerin aynısını gerçekleştiriyoruz.Ve 4. bölüme geçiyoruz ilk mini savaşımız burda başlayacak.
4.Bölüm
--------
Az önce konuştuğumuz vatandaştan görevi alıyoruz ve bizden yavru kraken kesmemizi istiyor.Hemen o yaratığı kesip adama bilgi veriyoruz ve oda bize sıradaki portal için gerekli geçiş belgesini veriyor ve bizi öbür portala geçişimizi sağlıyor.
5.Bölüm
--------
5. bölümde girişin az ilerdeki tapınak şövalyesine gidiyoruz ve görevi alıyoruz.Bu bölüm biraz uğraştırıyor diğerlerine oranla.Tek tek bütün portallara giriyoruz(Portallar geminin 2 tarafında ve toplam 6 tane).Tek tek girdikten sonra 3 farklı çeşit karşımıza çıkıcak.
a- Cadı : O cadı değil heyecan yapmayın tipi lanetli bişeye benzeyen hayalet gibi bi kız var.Onunla biraz konuşun daha sonra size otomatik olarak 1. parçayı verecektir.
b- Ceset : İçeri girdiğimiz bazı odalarda yerde uzanan solgun adamlar yani cesetleri göreceğiz bu adamlarıda sol tıklayarak bi güzel arayacağız.Aradıktan sonra size cesedin emaneti gibi bi item verecek o itemi aktif edince içinden ya pot vb. çıkar yada görev itemi eğer bi odada ceset varsa pot çıksa bile cesetleri aramaya devam edin çünkü o odanın cesetlerle alakalı olduğunu gösteriyor.
c- Canavar : Eğer bulunduğumuz odada ceset ve cadı yoksa o zaman dövüşeceğiz demektir.Odadaki yaratıkları kesin bir süre sonra parça düşecektir ve bu şekilde 6 tane parçayı da tamamlamış olacaksınız.
Daha sonra tapınak şövalyesinden görevinizi bitirin ve asıl çarpışma için hazırlanın !
6.Bölüm
---------
Bu bölümde şövalyeden görevinizi alın ve hemen arkasındaki portalı kullanarak içeri girin yokuşu çıkın ve platformun üstündeki iri yarı lanetli şeyi öldürün(20 lw altı görevi tek başına yapmasın).Arkasındaki portalı kullanın ve iskeleye geri dönün.Sonra kaptan feodoraya geri dönün ve müjdeyi verin.
TEBRİKLER GÖREVİ BAŞARIYLA TAMAMLADINIZ.
EĞER BİR YARDIMIM OLDUYSA NE MUTLU BANA.OLABİLDİĞİNCE BASİT ANLATMAYA ÇALIŞTIM.FARKLI FARKLI NAVİS LAMİA GÖREV SORULARI AÇILACAĞINA TÜM ARKADAŞLAR BURDAN YARARLANSIN İSTEDİM. ANCAK YARDIMIM OLAN ARKADAŞLARDAN TEK BİR RİCAM VAR.UFACIK MİNNACIK BİR TEŞEKKÜRÜ ÇOK GÖRMEYİNİZ.
ALINTI DEĞİLDİR TAMAMEN BANA AİTTİR.
DİPNOT:FRAGMANLARINIZ OLMADAN GİRMEYİN AKSİ TAKDİRDE AŞIRI ZORLANIRSINIZ.
Yeni güncelleme ile gelen görevlerin sırası ve nasıl yapılacağı liste halinde verilmiştir.
Kırmızı Çiftlik Görevlerini (1'den 11'e kadar) yapabilmeniz için 50 lvl veya üzeri bir karakter, Cadı Fanatikleri ve Diğer Cadı Görevlerini (11'den 29'a kadar) yapabilmeniz için 70 lvl veya üzeri bir karakteriniz olmalıdır.
• 1.Görev:
Rondodaki Klanlar Sorumlusu İle Konuşun, Gerekleri Yönlendirmeleri Seçin. Tüm Konuşmaları Gerçekleştirdiğinizde Görevlere Başlamış Olacaksınız. Kırmızı Saçlı Lucie Rondo Kırmızı Çiftlikte bulunmakta.
• 2.Görev:
Kırmızı Saçlı Kızın Yanındaki Kurtla Konuşun Size Görev Verecektir. Daha Sonra Etrafta Bulunan Kaplumbağaları Keserek 7 Adet Kaplumbağa eti Elde edeceksiniz. Toplama işlemini hallettikten sonra tekrar kurt ile konuşmaya gidin. Görevi teslim ettikten sonra kurt ile konuşma penceresinde (yemek ver) seçeneğine tıklayın daha sonra bıçağı çıkara tıklayın o sırada sersemletme olacaktır. Hemen o sırada kızıl saçlı kıza tıklayıp bıçağı çıkartı tıklayarak görevi bitirin.
Önemli Not: Bu görev sorunlu kurta kaplumbağa eti verdiğiniz halde görev tamamlanmamış olacaktır. Yukarıda dediklerimi yaptığınızda kızıl saçlı kız'da "Kim olduğumu bilmek istiyorum" gibi bir seçenek belirecektir. Artık görevlere devam edebilirsiniz.
• 3. Görev:
Zamana karşı bir görevdir. Aldığınız zaman görev listenizde bir sayaç vardır o zaman zarfında haritada 3 adet tarla var o tarlaların belli bölgelerinde mavi havada duran kayalar mevcut onları toplayacaksınız. Tamamladığınızda Lucie İle konuşmaya gidin.
Ödül : R3 Eldiven
• 4. Görev:
Görev aktive edildiğinde otomatik olarak sizi ışınlayacaktır. Hemen yanınızdaki NPC (OOK) ile konuşun sizi tekrar lucie'nin yanına ışınlayacaktır.
• 5. Görev:
Bu görev için Lucie'nin önünde bulunan 2 adet teleport noktasını kullanacaksınız. Karmaşık ve bir çok tekrarlanabilecek belki de sizin sinir sınırınızı zorlayabilecek bir görev. Öncelikle sağdaki teleport noktasından geçin sizi bir sonraki durğaınıza ışınlayacaktır. Işınlandıktan sonra direk karşınızda olan teleport noktalarından soldakine girin sizi deniz kızları adasına yollayacaktır. Oradaki teleport noktalarından da soldakine girin eğer şanslı iseniz periler ormanına ışınlanacaksınız. Aksi Halde Tekrar baştan deneyerek periler ormanına gidecek doğru kombinasyonu bulabilirsiniz. Periler ormanına ışınlandığınızı düşünürsek şelale nin yanında havada dikili 3. görevde toplağınıza benzer bir kaya bulacaksınız onu tıklayıp görevi tamamlayın kolyeyi alacaksınız ve sizi tekrar lucie ye ışınlayacaktır ve görevi teslim edin.
Önemli Not: Periler Ormanına kendiniz giderseniz oradaki taşa tıklayıp kolyeyi alamadan geri dönerseniz görev TAMAMLANMAZ
Ödül : R3 Ayakkabı
Aşağıdaki Linkde Periler Ormanında Şelaleyi Göstermektedir;
Görevi aldığınızda otomatik olarak ışınlanırsınız hemen yanınızdaki NPC (OOK) ile konuşursanız görev tamamlanır. Aynı NPC den görev alıp otomatik olarak Lucie'ye ışınlanırsınız.
• 7. Görev:
Yapmanız Gereken Kırmızı Çiftlikteki Tarlalarda Bulunan Uyanık Perilerden kesmek. 3'lü slot halinde Tarlaların belli bölümlerinde bulunurlar. Bu görevde zamana karşıdır 10 dakikada yapmanız gerekir. Görev tamamlandıktan sonra lucie ile konuşun
Ödül : R3 Nadir Yüzük
• 8. Görev:
Görevi aldığınızda otomatik olarak ışınlanırsınız hemen yanınızdaki NPC (OOK) ile konuşursanız görev tamamlanır. Aynı NPC den görev alıp otomatik olarak lucie'ye ışınlanırsınız.
• 9. Görev:
Bu görev için 8 tane fanatik kemeniz gerekiyor. Fanatikler Kırmızı Çiftliğin batısında bulunmakta. Açıklayıcı Olması açısından Aşağıda resimden yerlerini öğrenebilirsiniz.
Bir önceki görevde gittiğiniz yere gidip 12 fanatik 2 fanatik komutan öldürüp görevi teslim etmek için Lucie'ye dönün.
Ödül : R3 Yüzük
• 11. Görev:
Lucie'den alacağınız görevler bitti. Bu görev için laski klanlar sorumlusu ile konuşacaksınız size görev verecektir. Daha sonra teleportcudan laski bölgesine teleport olup aşağıdaki resimde işaretlenmiş noktaya gidip görevi yapın. İstenilenleri yaptıktan sonra laskideki klanlar sorumlusuna görevi teslim edin.
Katandaki Klanlar sorumlusu ile konuşup görevi alın daha sonra aşağıdaki resimde belirtilen noktada bulunan fanatikleri öldürüp klanlar sorumlusuna geri dönün.
Ufuktaki klanlar sorumlusu ile konuşup görevi alın. Aşağıdaki resimde işaretli noktada bulunan fanatikleri öldürüp klanlar sorumlusuna geri dönüp görevi teslim edin.
Rondo merkezdeki klanlar sorumlusundan görevi alın. Rondo Güney kapısından çıkışta hemen sol tarafa dönün fanatikleri bulacaksınız onları öldürüp klanlar sorumlusuna geri dönün ve görevi teslim edin. Klanlar sorumlusuna tekrar tıklayıp yeni görevi alın.
Laski Bölgesindeki Tapınak Şövalyeleri Karargahına gidip oradaki NPC ile konuşup görevi teslim edin.
Ödül: Yeni R4 Zırhlar (Seçime Bağlı: Savaşçı, Avcı, Büyücü,Çağrıcı)
• 16. Görev:
Lucian'la tekrar konuşup görevi alın. Otomatik olarak ışınlanacaksınız.
• 17. Görev:
Hemen Yanınızdaki NPC (Bansky) ile konuşun.Sizden Birkaç Yaratık Öldürmenizi İsteyecektir. NPC ni sağ tarafından ilerlerseniz tam ortada slot halinde görebilirsiniz. Görevi Teslim etmek için bansky ile konuşun.
Ödül: R5 Eldiven
• 18. Görev:
Bansky ile konuşup görevi alınca otomatik olarak ışınlanacaksınız. Işınlandığınız Yerde Heingel ile konuşun görevi tamamlayın.
• 19. Görev:
Heingel le konuiup görevi alın. Sizden birkaç tane fanatik öldürmenizi isteyecektir.Aşağıdaki resimdeki işaretli yerde fanatikleri bulabilirsiniz.
Bu görevde ilk boss' unuzu kesmeniz istenecek. Parti halinde yapmanız gereken bu görevde muhakkak bir şifacı ve 100-120 seviyelerinde birilerini yardım için bulun (siz o seviyede olsanız daha tek başınıza keserken çok uğraşacaksınız.) Aşağıdaki resimde işaretli yerde boss u bulabilirsiniz.
Bir önceki görevi tamamladıktan sonra Lucian’la konuşup görevi alın otomatik olarak Richard’ın yanına ışınlanacaksınız. Richard’la konuşup görevi teslim edin.
• 25. Görev:
Richard’la konuşup fanatik görevini alın. Katan katiller klanının iç taraflarında fanatikleri bulabilirsiniz, fanatikleri öldürüp görevi teslim etmek için Richard’la konuşun.
Ödül: R5 yüzük
• 26. Görev:
Bir önceki görevi teslim ettikten sonra Richard’la konuşun görevi alın ve Lucian’a gidip görevi teslim edin.
• 27. Görev:
Lucian’la konuşup görevi aldıktan sonra otomatik olarak Katan odunluk bölgesine ışınlanacaksınız. Burada 2. Boss’u keseceksiniz Kahraman Hektor Adında birçok yaratık var önemli olan (**) olanı bulmak ve öldürmektir. Boss’u öldürdükten sonra Lucian’a geri gidip görevi teslim edin. Işınlanmayacaksınız kendiniz gitmelisiniz.
Ödül: Boş Nadir Pet Kartı (Melek, Tafari, Eimus, Sentor)
• 28. Görev:
Son Görevi Teslim ettikten sonra Lucian ile tekrar konuşun. Otomatik olarak Kahraman Hektorun yanına ışınlanacaksınız. Kahraman hektorla konuşup görevi teslim edin.
• 29. Son Görev (Cadı Avı):
Hektor ile konuşup görevi aldığınızda cadının yanına ışınlanacaksınız. Cadıyı öldürdükten sonra hektor ile konuşup görevi teslim edin.
Ödül: Yeni R5 Zırh (Savaşçı, Avcı, Büyücü ve Çağrıcı), 75milyon Exp, 7milyon CP ve binlerce ayılar ini puanı.
Çok Önemli Not: Görevi aldıktan sonra otomatik olarak cadının yanına ışınlandığınız için geri dönüş şansınız yoktur. Oradan çıktığınızda bir daha giremezsiniz. Girebilmek için görev listesinden görevi silip hektordan o görevi yeniden almanız gerekmektedir. Parti halince yapmanız gerektiği için en pratik yol 1 kişinin cadının yanına ışınlanması ve diğerlerini birlik tüyü ile çekmesi olacaktır.
Not :1) Sitede html kodları aktif olmadığından verdiğim resimlerin linklerini kopyalayıp tarayıcınızda yeni sayfada açmanız gerekmektedir.
2) Görev isimlerini hatırlamadığım için sadece numaralandırdım. Ancak görev çizgisi yukarıda verdiğim sırayla ilerlemektedir. Sadece görev isimleri yazmamaktadır.
1.Görev
Görev Alma Yeri:Tüccar Ake
Görev Veriş Yeri:Muhafız Benny
Görev Yeri:Marduka Güneyindeki Kara Orman Muhafız Bölgesi
Görevi Detayları:
Akeden alınan paket benny e ulaştırılacak.
Bitirdiğinizde Elde edeceğiniz ödül:
3.388.304 Exp
260.677 CP
240.000 Rupi
------------
2.Görev
Görev Alma Yeri:Muhafız Benny
Görev Veriş Yeri:Araştırmacı Molly
Görev Yeri:El Kassia Girişi
Görevi Detayları:
Bennyden alınan paket molly e ulaştırılacak.
Bitirdiğinizde Elde edeceğiniz ödül:
6.777.608 Exp
521.354 CP
240.000 Rupi
------------
3.Görev
Görev Alma Yeri:Araştırmacı Molly
Görev Veriş Yeri:Araştırmacı Molly
Görev Yeri:El Kassia Zindanı
Görevi Detayları:
7 Tane Külçe Frank toplanacak.
Bitirdiğinizde Elde edeceğiniz ödül:
10.466.122 Exp
782.031 CP
240.000 Rupi
10 Adet R6 Mana Parşömeni
---------------
4.Görev
Görev Alma Yeri:Araştırmacı Molly
Görev Veriş Yeri:Araştırmacı Molly
Görev Yeri:El Kassia Zindanı
Görevi Detayları:
1 Tane ceset toplanacak.
Bitirdiğinizde Elde edeceğiniz ödül:
10.166.412 Exp
782.031 CP
240.000 Rupi
25 Adet R6 Mana Parşömeni
Tuğçe kotancı lütfen Flood yama yani ard arda yazı yazma araya 1 kişinin girmesini bekle
birde 3 smiles hakkın var sen bir sürü smiles yapmışsın 3 smiles hakkını geçme smiles nedir bilmiyosan bu 2 sidir bu smiles lerden 3 tane hakkkını kullandıktan sonra daha başka smiles kullnma