Apple'ın Türkiye distribütörü Bilkom, dünyanın en hızlı kişisel bilgisayarı Power Mac G5 i Türkiye pazarına sundu. Hem profesyoneller hem de son kullanıcılar için en hızlı bilgisayar özelliğine sahip olan yeni Power Mac G5 ler, yapılan performans testlerinde de aynı sınıftaki rakiplerinin önüne geçiyor Apple'ın yeni Power Mac G5 serisinde fiyatları sırasıyla 2.449, 2.899 ve 3.449 EUR + KDV olan 1.8GHz, 2GHz ve 2.5GHz hızlarında, tümü çift işlemcili modeller yer alıyor. Dünyanın en hızlı kişisel bilgisayarı olma unvanına sahip olan yeni Power Mac G5 ler çift işlemcileri ile; tasarımcılar, video ve ses yapımcıları, bilim adamları, araştırmacılar, oyun geliştiriciler gibi yoğun işlemci kullanımı ihtiyaç duyan kişiler ve şirketler için en mükemmel çözümü sunuyor.
Testlerin efendisi Adobe Photoshop testlerinde Wintel tabanlı PC'ler ile bire bir karşılaştırıldığı zaman çift işlemcili 2.5GHz, çift işlemcili 2.0GHz, ve çift işlemcili 1.8GHz Power Mac G5 sistemlerinin 45 değişik filtreyi, 3.4GHz Pentium 4 tabanlı sistemden sırasıyla yüzde 98, yüzde 82 ve yüzde 66 daha hızlı çalıştırdığı görülüyor. Aynı işlemler 3. 2GHz Xeon tabanlı sistemden ise sırasıyla yüzde 75, yüzde 63 ve yüzde 48 daha hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Yeni 2.5GHz model sahip olduğu olağanüstü gücünün ürettiği ısıyı ancak yine Apple tarafından ilk defa geliştirilen sıvı soğutma sistemi ile donatıldı.
2.5GHz hızında ve 64-bit mimarisinde üretilen çift G5 işlemcisi, 8 GB'a arttırılabilir ana bellek kapasitesi, DVD yazabilen SuperDrive'ı ve çok yüksek bant genişliği olan sistem mimarisinde, maksimum üretkenlik için 1.25GHz ön veriyolu bulunuyor. Baştan sona sistem kontrol birimleri, verinin işlemciye yük olmadan alt-sistemler arasında iletimine olanak tanıyor. Power Mac G5'e yazıcı, tarayıcı ve diğer cihazları bağlamak çok kolay. Arka bölümünde dört tamamlayıcı kapısı bulunan Power Mac G5'in ön panelinde ise birer FireWire 400 ve USB 2.0 kapısı ile bir kulaklık çıkışı bulunuyor.
Yüksek hızda AGP 8X Pro grafik yolu Power Mac G5 üzerinde gelen 8X AGP Pro arayüzlü ATI Radeon 9600XT veya NVIDIA GeForce FX 5200 Ultra grafik kartı ile saniyede 2.1GB bant genişliğine ulaşılabiliyor. Power Mac G5, grafik kartlarını yalnızca video oyunlarını hızlandırmak için değil, tüm sistem performansını artırmak için kullanıyor. AGP 8X Pro, Mac OS X özelliklerini mümkün olduğunca hızlı görüntüleyebilmek için kullanılabilecek en iyi kart konumunda.
Üç adet süper güç Power Mac G5 ürün grubu üç konfigürasyondan oluşuyor. Çift işlemcili 1.8GHz, çift işlemcili 2.0GHz ve çift işlemcili 2.5GHz. Bütün modellerde, DVD yazabilen SuperDrive (DVD-R/CD-RW) bulunuyor. Aynı zamanda tüm modellerde, bir adet FireWire 800 kapısı, üç adet FireWire 400 kapısı, üç adet PCI genişleme yuvası, ADC çıkışı, DVI çıkışı, analog ses girişi, analog ses çıkışı, optik S/PDIF giriş, optik S/PDIF çıkış, ön kulaklık çıkışı, hoparlör girişi ve yerleşik Gigabit Ethernet yer alıyor ve tüm modellere, AirPort Extreme ve Bluetooth eklenebiliyor. Çift işlemcili 2.0GHz ve 2.5GHz modellerde PCI-X genişleme yuvası profesyonellere ayrı bir güç katıyor.
Video Edit Magic - convenient editor for the work with the video images
- making it possible to edit the files of the video recording
- to create by video the effects
- to add text and background music to your videotapes
- to change the speed of video
- and much, much another
- films in AVI, MPEG, WMV, WMA, QuickTime, and DV AVI.
Program sayesinde video larımıza efektler verebilir. Yazılar ve Arkaplanlara müzikler ekleyebiliriz. Format çevirimi de yapar...
Bir Türk tarafından yazılan ve adı hamsi olan virüs, dünyada hızla yayılıyor, bilgisayarları tehdit ediyor.
Yeni bir virüs bilgisayar kullanıcılarını tehdit ediyor. Ancak bu kez virüsün yaratıcısı bir Türk. Virüs, kurbanlarının dinlemesi için bir ses mesajı gönderiyor. Kendini 'Hamsi Bey' olarak tanımlayan virüs, bulaştı ı bilgisayardan kullanıcıya seslenerek, Türkiye'ye davet ediyor.
"Davetkar Virüs"
Virüs, yüklendi i makinede Windows Speech Engine programını kullanarak konuşuyor. Virüs, kullanıcıya hitaben; "How are you. I am back. My name is Mister hamsi. I am seeing you. Haaaaaaaa. You must come to Turkiye. I am cleaning your computer. 5. 4. 3. 2. 1. 0. Gule. Gule [bye bye]." (Nasılsın. Ben geri geldim. Benim adım Hamsi Bey. Ben seni görüyorum, HaHaHa. Türkiye'ye gelmelisin. Şimdi senin bilgisayarını temizliyorum, 5. 4. 3. 2. 1. 0. Güle Güle) diyor.
Virüs DLL ve INI dosyalarını siliyor ve Windows'un çökmesine neden oluyor. Virüs 'Listen and Smile' başlıklı bir e-posta ile bulaşıyor.