pesbuk

pesbuk

Üye
05.04.2010
Acemi Er
14
Hakkında

  • ekşi sözlükten bir alıntı

    gelmeyin efenim. hele ki calismaya hic gelmeyin. dubai ye gidin, bahreyn ne gidin ne bileyim abu dhabi ye gidin ama bu sehirde kesinlikle calismayin. bir iki zorlama aktiviteden baska hic bir eglence bulamassiniz. kaldiki bu ulkenin yerlileri bile eglenmek icin komsu sehirlere gitmektedir.

    hayat diger emirliklere gore pahalidir. iki odali kici kirik bir apartman dairesine bile yaklasik 1500 - 2000 amerikan dolari verirsiniz. kisitli sosyal imkanlara katilmak icin de turkiye sartlarina gore yuksek paralar odersiniz. en kotu yerlerde bile bir bira yaklasik 10 ytl dir. eger ki avustralyali avrupali yada amerikali gibi burada ikinci sinif vatandaslarin takildigi barlara girmek isterseniz yaklasik 50 ytl giris ucreti vermelisiniz. ki diger yerlerden tek farki iceride bulunan irkin biraz daha acik tenli olmasidir. icerikte pek bir fark yoktur.

    amerika, avustralya, avrupa vb. vatandaslarina neden ikinci sinif dedigimi burada yasarsaniz anlarsiniz. katar da katari ler birinci sinif insan, beyaz adam ikinci sinif insan, turkler, uzakdogulular, afrikalilar ve hintliler ise ucuncu sinif insandir. ucuncu siniflar ozellikle persembe ve cuma gunleri bircok alisveris merkezine hatta corniche denilen halka acik yuruyus yollarina bile aile gunu diye alinmazlar. burokratik islemlerin yapildigi devlet! daireleri bile bu uc sinif icin farkli binalardir. ve farkli hizmet verilir.

    not: bir cilginlik yapipta calismaya geldiniz. size tavsiyem hemen bir otomobil almanizdir. cunku burada ki sistemde yaya yok sayilir. bir yere gidecekseniz taksi bulamazsiniz, otobus bulsaniz bile hintlin ve filipinli kardeslerinizle akraba olursunuz..



    arkadaslar bu yazı benim cok kafamı karıstırdı bir yardımcı olursanız cok iyi olucak baya kötülemis arkadas özellikle sehirde gezme olayında falan.
#06.05.2010 21:14 0 0 0
  • arkadaslar tekrar merhaba hem konu bos kalmasın hemde bilgilenmek amaçlı biraz daha soru sormak istiyorum katar yasamak için nasıl bir yerdir(geri dönmeyi düşünmüyorumda) yani evlenipmi gitmeliyim yoksa evlenmedende gidebilirmiyim sosyal hayat acısından söylüyorum ayrıca diyelimki evlendim cocugum oldu orda bolca amerikan oldugunu düsünüyorum eğitim acısından sanırım sıkıntı cekilmez değilmi?birde diyelimki evlendim ama eşimin başı acık bu orda cok dikkat cekermi rahatsız edeci olurmu?şimdiden cok tesekkür ederim
#13.04.2010 03:09 0 0 0
  • cok tesekkurler sn yorgun sair bende infiniti veya range rover sport düsünüyordum ama bakımlarından vs den korkuyordum sizinde x6 kullandıgınızı öğrenince cok rahatladım
#12.04.2010 01:22 0 0 0
#09.04.2010 18:02 0 0 0
  • bir kaç merak ettigim şey var oralar nasıldır araba fiyatları mesela 10 sene sonra katar dubai yi gecmiş olur gibime geliyor daha saltanatlarının başındalar cünkü azda nufusu var bolda para o yüzden cok cazip geliyo gercekten oylemi birde ben havayolu olayına takıgımda biraz havalimanı nasıl güzelmi
#05.04.2010 21:55 0 0 0
  • cok tesekkur ederim sn.yorgun sair bir kaç merak ettigim şey var oralar nasıldır araba fiyatları mesela 10 sene sonra katar dubai yi gecmiş olur gibime geliyor daha saltanatlarının başındalar cünkü azda nufusu var bolda para o yüzden cok cazip geliyo gercekten oylemi birde ben havayolu olayına takıgımda biraz havalimanı nasıl güzelmi
#05.04.2010 03:13 0 0 0
  • arkadaşlar ben 18 yaşında bir aşcıyım dohaya yerleşmek istiyorum birikmiş paramda var 100.000 tl kadar acaba paramı referans göstererek rahatlıkla yerleşebilirmiyim katara tabi bir iş bulup bu arada orda aşçılara ihtiyac varmıdır bir bilginiz varmı bu arada bu soruları sorabildiğim tek platform burası allah sizden cok razı olsun.
#05.04.2010 02:56 0 0 0