su_damlası

su_damlası

Üye
09.02.2008
Acemi Er
29
Hakkında

#12.03.2008 17:43 0 0 0
#07.03.2008 13:19 0 0 0
  • sözler o biçim yani hrikasın nazlıkız daha bulursan özel mesajdan e-mail den atarsın
#07.03.2008 13:09 0 0 0
#07.03.2008 13:06 0 0 0
#07.03.2008 13:02 0 0 0
#07.03.2008 12:38 0 0 0
#10.02.2008 13:52 0 0 0
  • Konu: gül baklava
    Gül Baklava

    1 çay bardağı sıvıyağ,
    2 çorba kaşığı yoğurt,
    1 adet yumurtanın sarısı,
    1 çay kaşığı karbonat,
    1 su bardağı nişasta,
    125 gram tereyağı,
    alabildiğince un,
    dövülmüş ceviz.
    Şurubu için:
    3 su bardağı tozşeker,
    3 su bardağı su,
    yarım limonun suyu

    Hamur kabında sıvıyağı, yoğurdu, yumurtanın sarısını, karbonatı, nişastayı, tereyağını ve alabildiğince unu karıştırın. Malzemeler özleşene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar ayırın. Parçaların her birini pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yuvarlakların dört yanından bıçakla kesikler yapın. Ortasına dövülmüş ceviz koyun. Kesikler sonucunda her bir hamur üzerinde dört parça oluşacaktır.
    Parçaların her birinin ucunu dışa doğru kıvırın. Sonra iki ucunu cevizli harem kenarında yani ortaya yakın bir yerde birleştirin. Hafif yağlanmış tepsiye dizin. Orta ısılı fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Şurubu için suyu, şekeri ve limon suyunu kaynatın.
    Kıvamına gelen şurubu soğutulmuş hamurların üzerine dökün. Şurubu çektikten sonra servis yapın.
#09.02.2008 11:04 0 0 0
#09.02.2008 10:55 0 0 0
#09.02.2008 10:46 0 0 0
#09.02.2008 10:45 0 0 0
  • ben yeni üye msj gelince resim açılması ii ama birisi bana msj atarsa resimleri görebilcem ayrıca hepinize slm
    resimler çok güselse bende kullanıcam zmn için tşşkkür ederim
#09.02.2008 10:42 0 0 0