Bizler gülümser birbirimizi candan seversek eğer tasalar sevince, hüzünler neşeye dönüşür. En güzel anıları birlikte paylaşabileceğimiz zamanlara dönüşür ,zaman bizimle gülümser neşeli yüzümüz ile zamanda bizimle gülümser.
Taptaze bir güneş doğar arefe günleri- Kıymetli geceye kendinden sonra gelen günün ismidir - ondan önceki ve sonraki günler kıymettir gönlümüzde neşemiz de sevincimizde. O gün güneş hep senin ve sevdiklerimiz için için parlasın. Işıl ışıl günler hep birlikte gülümseyerek bizim olsun.
İşte bu mutluluğun oluk oluk yaşandığı bu arefe gününde ellerimi kaldırıp dua ediyorum cümlemiz için. Bir bayram daha hep beraberiz gülümseyen gönlümüz ile gülümseten Rabbime şükürler olsun. Gönüllerin bir olduğu bugün Rabbimiz bizleri sevdiklerimizden ve doğru yoldan ayırmaya çalışanlara fırsat vermemek için bizi uyandırsın yardımcımız olsun, doğru yoldan ayırmasın.
En kısa zamanda bereketli sofralarda hep birlikte görüşmek dileğiyle. Bugününün ve yarın Kurban bayramının dört gününün sevinç içinde geçmesini temenni eder, Kurban Bayramınız Mübarek olsun mutluluk gözlerinizde gönlünüzde eksik olmasın bayram hayırlara vesile olsun, zulüm altında inleyen dünyadaki kardeşlerimizin zulmünün bitmesi için Rabbim yar ve yardımcıları olsun. Selam ve dua ile.
Mehmet Aluç
Ellerimi kaldırıp dua ediyorum. Bir bayram daha hep beraberiz. Gönüllerin bir olduğu bugün Rabbimiz bizleri sevdiklerimizden ve doğru yoldan ayırmasın.
Yüce Allah'ın peygamberi Hz İbrahim ve oğlu
İhlâs ile Allah’ı seven iki kişinin niyeti
Hz İbrahim ve oğlu İsmail
Teslimiyetleri ile Allah'a yaklaşmaları
Yani Kurban yaklaşma sonucunda paylaşma
Allahın hoşnutluğunu kazanma
Lütuf ve Rahmettir biz Müslümanlara
Kulluk ve teslimiyet ile Allah'a yaklaşma
Allaha ulaşmaktır kulun muradı
Kurban ile kul yaklaşır Allah'a adım adım
Teslimiyetin sınavıydı Hz İbrahim ile oğluna
Teslimiyet Allah'a giden yoldu
Sonunda peygamber ile oğlu teslim oldu
Bazen közde yanmak gerek
Yüce Allah'a teslimiyet'i bilmek gerek
Teslimiyet olur mu boşuna
Teslimiyet ile kalınır mı dağ başında
Bıçağı vurdu taşına
Taş yarıldı başlı başına
İsmail'i kesmez o bıçak
Rahman onları kucaklıyor rahmeti ile kucak kucak
Rahman gıpta ederek bakacak
Teslimiyeti kesen bıçak var mı yeryüzünde kan akıtacak
Kainat böyle teslimiyet görmedi
Yüce Rahman müjdeli sevinci de böylesine kimseye vermedi
Bitmez tükenmez müjde ile mutlu oldu gönülleri
Kurbanlık koç ile evine döndü Peygamber ve oğlu
Müminlere bayram oldu
Gönüllere neşe doldu
Paylaşmak gerçek oldu
Teslimiyet ile yanmaz gönüller adım adım
Teslimiyet ile herkesin olur muradı tas tamam
Daha fazla arama delil
Her şeye kadirdir ol celil
Her sevinci verir Rahman kuluna
Yeter ki kul teslimiyet yolunda buluna
Düşünki yanındasın kabenin
Rahmana teslimiyet dolu anın
Meleklerle dolu her yanın
Kainat paylaşma ile nura ile oldu gark
Zengin fakir ile arada kalmadı fark
Artık söyleyecek kalmadı kelam
Tüm müminlere olsun selam
Kurban bayramı olsun mübarek vesselam
Mehmet Aluç
__________________
Mümin tövbe ile merhamet ister Rabbin'de affı için
Selam ve dua ile...
Gecenin kör karanlığında feryat var Gazze de
Geceyi aydınlatan ateş böcekleri ile ölür
Umutlar gibi ateş böceğinin ışıkları söner
Bombalar hayatı teslim alır ses çıkaran olmaz
Acılar bir film izlenir gibi izlenir
Edepsiz İsrail’e oskar ödülü verilir
Müslümanlar neden sessiz kalır
İçindeki sessiz çığlık ile bekler
Gazze’de yürekler çaresiz kalır
Müslümanlar nedense çaresiz yolları ayrılır
Bu feryadı anlatmaya kelimeler çaresiz kalır
Gazze’de ölüm bombaları ardın sıra bırakılır
Kaçak bir akrep gibi İsrail Amerika utanmazı sokar zevk alır
Gazzelim bizler senden perişanız ayaklarımız prangalı
İçimizde en derin yaralarımız sizinle sızlıyor
Koşamıyoruz ayaklarımız kırılmış yürümüyor
Umut adına yardım etmek adına mağlubuz
Bizi sizin gibi esir edenler kor ateşlerde yansın
Cevabı bilinmeyen hayatı yaşıyoruz medeniyet ki adı batsın
Hep çıkmaz sokaklarda kalan bizler mağlubuz
Çıkmaz sokaklara ülkemi sokanlar mezarında yatmasın
Çıkmaz sokaklarda çıkamıyoruz hepten mağlubuz
Hesapsız bir duruşla duramıyoruz
Çırpınan kalbimiz ölmek üzere af edin bizi
Sizden perişanız af edin bizi
Rabbim yardımcımız olsun
Mehmet Aluç
Kalbimiz Rahmanın güzelliğine olsun tanık
Ayrılıklarla düşüncelerle olmasın bağrımız yanık
Yönümüz farklı düşüncelere olsun dönük
Mübarek Ramazan bayramınız mübarek olsun
Gönülleri kırarsak yaşayacak yerimiz yok
Boş sözlere yalanlara karnımız tok
Nefsi şeytanı yerin dibine sok
Mübarek Ramazan bayramınız mübarek olsun
Bu mübarek günde küsler barışsın
Ağlamasın gönlümüz olmasın kırık
Bayramları yaşamayalım buruk
Mübarek Ramazan bayramınız mübarek olsun
Zaten arif olana gerekmez tarif
Zaten kendisi arif ve zarif
Özlenir dostlar bayramda edelim ziyaret
Mübarek Ramazan bayramınız mübarek olsun
Doğru fikirde değilsin demesin son sözümüz
Herkesin fikri kendine karanlığa karışmasın özümüz
Sonra nasıl bakar birbirimize yüzümüz
Mübarek Ramazan bayramınız mübarek olsun
Mutluluğu çoğaltmak olsun çabamız
Yakındakiler akrabamız uzaktakiler zaten dostlarımız
Komşularla aman iyi olsun aramız
Mübarek Ramazan bayramınız mübarek olsun
Kul Mehmet derki
Kin nefret ömrü yok eder nefesi tüketir
Gönül'e ağır yük zaten belini büker
Kin nefret sözleri gönülde ayrılığın yoluna çeker
Mübarek Ramazan bayramınız mübarek olsun
Mehmet Aluç
BÖYLE OLUYOR MU DEMEYİN BU ÇAĞDA
Hayata benzemiyor ey utanmaz yüzlü insanlar yaptıklarınızla
Utanmadan sırıtarak
Hayata benziyor ya benim rahat yaşamam demez mi
Kasıla kasıla cebimde param ile geziyorum
Sürdüm öküzü üzerine arsızca haydi dedim
Ver parayı öküze yiyor mu boynuzundaki acını hafifletiyor mu
Şaşırdı sen aptal mısın dedi edepsizce
Ey utanmaz edepsiz dedim aşağılık mahlûk
Senin yaptığın nedir bana anlatır mısın dedim
Sustu az düşündü az kaşındı gerindi
Kaçış rotasını bir çizdi yakalayana aşk olsun edepsizi
Saldım sarı öküzü edepsizin tarlasına üstüne
Ha boynuzu ile havada takla attırmasına diyecek yok
Kükreyen sinekler kaçıyor edepsiz kaçıyor feryat ile
Nafile kaçış yok kaçsana da dağa
Seni muhakkak yaklar bir bağda
Böyle oluyor mu demeyin bu çağda
Her türlü zulüm oluyor da bu neden olmasın bu yolda
Seni bir güzel dövmek lazım
Evde yok ne yazı ki bizim kazım
Şansına düştü sarı öküz az koşman lazım
Mehmet Aluç
EY KİMSESİZ KALMIŞ FİLİSTİNLİM
Ey kimsesiz kalmış(insanlar tarafından) özgürlüğe hasret bir damla sevgiye şefkate yardıma muhtaç Filistinlim Gazzelim, gazzeli Filistinli kardeşlerim ve çocuklar, gözlerinizde bombaların korkunçluğuna şahit olan korkunun izleri, çaresizliğin şebnemi damlarken gözlerinde tek başınasın insanların merhametinden uzaktasın.
Rabbine asi olan vicdansız edepsizlerin saldırısı altında bir köşede ya da bir dehlizde değilsin elinde bir sapanın veya taşın ile mücadele ediyorsun.
Bizler size uzanamayan ellerimizin titreyişi ile yıkılmış yollarda gözlerimizde ümmet ola bilemenin yolunda ,çaresizliğimizin çığlığına hasret bakışlarımızla yolun ortasında prangalı kaldık.
Size kavuşmanın yolu da izim'lerin kurbanı olarak prangalı kalan bizler kökümüzde İslam'ın kardeşliğinden mahrum kalmış anlamsız bakışlarımızla sizlere bakar iken, bizlerde İslam'ın öğrettiği hikmet kavramına eşit kardeşliği öğrenmenin sancısındayız, sizinle aynı duyguları yaşayan bizler ayağımızdaki prangayı kardeşliğin ümmet olmanın anahtarını bulup çözerek size koşarcasına geleceğiz.
Size musallat olan tağutları Elele gönül gönle sırt sırta imanımızla yok edeceğiz
Allah ve gül kokulu Resul ve kuran ile beraber olmak er kişinin işidir, kolay bir yol değildir. Kuranı kerim ve gül kokulu Resul bize her zaman Müslüman olarak birlik ve dayanışma içinde olmamızı emrediyor.
Bizlerde ayrılığın korkunç karanlığını yaşar iken gazzeli Filistinli kardeşlerimizin acısını bir nebze içimizde hissetmekle onlara bir parça yardımcı olmanın peşinde düşerken Kuranın ve gül kokulu Resulün emrini yerine getirmenin huzurunu yaşayacağız.
Yüce dinimiz İslam'ı yaşayan Müslümanlar imanı ile Kuran ve gül kokulu Resulün ahlakı ile vicdanlı, ahlaklı ve şerefli bir hayat yaşadıkları için Allah'ın sevdiği, değerli gördüğü kimseler olarak Allah katında değeri çok fazladır.
Günümüzde Kuran ve gül kokulu Resulün yolunda giden Müslümanların azlığından ve duyarsızlığında dünyanın birçok yerinde Müslümanlar zulüm altında inim inim inliyor katl ediliyor edepsizce.
Müslüman olarak bizlerde yardım edememenin sancısı ile kahrı oluyor aynı acıları çaresizliği yaşıyoruz Filistinli, Türkmen Mymarlı Suriyeli. Kardeşlerimizle yeniden birlik ve beraberlik ile acısını bir nebze içimizde hissetmekle onlara bir parça yardımcı olmanın peşinde düşerken Kuranın ve gül kokulu Resulün emrini yerine getirmenin huzurunu yaşıyoruz.
Kuran'da Müslümanların birbirleri için değerleri, koruyucu, himaye edici, yardımcı anlamına gelen "veli" kelimesi kullanılarak açıklanmıştır. Bu onur ve şerefi her insan taşıyamaz değerini ve anlamını bilemez mümin olan bilir ve anlar ancak ve ancak.
Şüphesiz Allah, Kendi yolunda, sanki birbirlerine kenetlenmiş bir bina gibi saf bağlayarak çarpışanları sever. (Saf Suresi, 4)
Bu ayette biz Müslümanlara seslenerek birbirimizle kenetlenmememiz işaret edilerek ne yapmamız gerektiği açık bir ifade bize bildiriliyor.
Gönül yârin adını şarkı etmiş dilinden düşürmüyor. Yârin gönlüne satır satır aşkı nakış gibi işleyerek yârin o satırların arasında dolaşmasını mutlulukla izliyor.
Yârin yanağına gamzesine konan tebessümleri görünce hissettirmeden bir buse alıyor yanağının gamzesine konan tebessümden bir buse bir buse daha alıyor.
Yar ise mutlulukla ışıldayan göz ucu ile yâre gülümsüyor. Gözleri ve gönlü ile tertemiz hislerin yumağı ile yârim benimsin bende seninim dercesine bakar iken ah gönlüm onu mutlulukla kucaklıyorsun, kana kana gönlünden sevgileri ona sunarken onun gönlündeki aşk dolu sevgileri dudaklarında kana kana içiyorsun ne mutlu sana.
İkinizde aşkın engin vadilerinde bir anda mutlulukla uçuyorsunuz. Aşkın en güzel şarkılarını birbirinize terennüm ederek fısıldıyorsunuz.
Size imreniyorum ve tabi bu gönlün sahibi olan ben ise mutluluğumu yazacak kelimeler arar iken sizler, aşkın kitabını satır satır yazmaya devam ediyorsunuz.
Baharda açan laleler sümbüller menekşeler gibi en güzel kokularınızla gönüllerinizde açarak dünyaya mutlulukları dağıtıyorsunuz.
Bu yaşananlar bir rüya değil gerçek, ben mutlu iken yârimde mutlu, yârin tebessüm ile güler iken bende tebessümler ile gülüyorum.
Hele de o parıltılı gülen gözleri ile bana bakınca yeniden doğmuş gibi olurum. İşte dünyaya gelmek mutlulukla yaşamak budur.
Kin nefret ile ömrü yok etmek elbette ki boşuna, yaşanan hayatın birde hesap verme dönemi var ahirette o nedenle sevmek sevmek sevmek sevilmek en güzeli gerisi bom boş bir hayal kırıklığıdır.
Az gönül sazımız mutlulukla çalarken az dinleyelim bakalım ne söyleyecek bize.
Beni candan seven yârim hilal kaşlı
Candan sevince gönlüme aşkı döşer kalem kaşlı
İsterim dünyada ağlamasın olmasın gözü yaşlı
Onu candan severim ben o benim cananımdır ağır başlı
Gönül eli ile beni sever gülümsemeyi esirgemez
Sevgiyi üstüne giyinmiş hiç çıkarmaz dilinden beni düşürmez
Uzatır gönül elini aşk ile beni gönül sarayında ayırmaz
Onu candan seven bu gönlümü aşk ile sever hayatta kırmaz hilal kaşlım