Pirinçli Pervane

Son güncelleme: 02.12.2007 23:15
  • Malzemeler:

    - 1 su bardağı pirinç,
    - 2 adet yumurta,
    - 3 yemek kaşığı un,
    - 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi,
    - 1 kahve fincanı soda,
    - 1/2 demet dereotu,
    - Tuz, karabiber,
    - Kızartmak için sıvıyağ.


    Yapılışı:

    Pirinci iki bardak sıcak, tuzlu suda haşlayıp süzün. Çukur bir kapta yumurta, un, soda, kaşar peyniri rendesi, kıyılmış dereotunu iyice karıştırın. Tuz ve karabiber ilave edin. Pirinci ekleyip yeniden karıştırın. Karışımdan kaşıkla alarak kızgın sıvıyağa atıp, üzerine bastırın. Her iki yüzünü kızartıp servis tabağına alıp servis yapın.

    Afiyet olsun.
#02.12.2007 13:57 0 0 0
  • güzel tariflerin için saol sindy
#02.12.2007 23:15 0 0 0