Püf Noktalari 1- 71

Son güncelleme: 01.01.2008 12:56
  • Püf Noktalari 1-10

    1. Hizli kilo verip tekrar almak vücüdünüzun zayiflamaya karsi direncini arttirir ve giderek kilo vermeniz zorlasir.Metabolizma alt üst olur.

    2. Yapilan yeni arastirmalara göre meyve, sebze ve yesil bitkileri bol yiyen kisilerin daha az kanser ve kalp hastaligina yakalandigi tespit edilmistir.

    3. Hazirladiginiz kekin üzerine eritilmis cikolata dökeceginiz zaman, cikolataya biraz tereyagi katin, sonucunda hem lezzet verir hem de cikolatayi yumusatir.

    4. Duvariniza civi cakacaginiz zaman isaretlediginiz yerin üzerine capraz bant yapistirin. Civiyi öyle cakin , böylece duvarin alcisini catlatmamis olacaksiniz.

    5. Kek kalibinizin icine hamurunuzu dökmeden öne ortasina bir serit alüminyum folyo koyun. Böyle kekinizi pisirdikten sonra kolayca cikarabilirsiniz.

    6. Bayatlamis ekmeklerin üzerine su serpin ve folyo kagida sarip 5-10 dakika firinlayin. Böylece taptaze olacaktir.

    7. Firinda patates yapmadan önce 10-15 dakika haslayin ve catalla delin. Böylece daha kolay pisecektir.

    8. Patlicanlari pisirmeden önce tuzlayin ve bir sre bekletin. Daha sonra soguk sütten gecirin ve kurulayin. Patlicanlar daha lezzetli olacaktir.

    9. Tart hamuru acarken hamurun sertlesmemesi ve kivaminin bozulmamasi icin, hamuru bir naylon posete koyup merdane ile yuvarlayarak acin.

    10. Yemek arasinda aciktiginizda kuru erik yiyin. Kuru erik kan sekerinin düsmesini engeller. Ancak fazla abartmayin cünkü bir kuru erikte 8 kalori var.
#13.04.2004 01:53 0 0 0
  • 11. Evde pasta yaparken kullandiginiz meyve ve sekerlemelerin dibe cökmesini istemiyorsaniz pastaniza bir miktar misir unu ilave edin. Meyveler piserken sulari yogunlasir ve dibe cökmezler.

    12. Patates pürenize degisik bir koku vermek istiyorsaniz icine bir miktar hindistan cevizi atin. TAdinin cok degistigini göreceksiniz.

    13. Meyveli kek yaparken, meyvelerin kedin dibine cökmemesi icin meyveleri önce una yada nisastaya bulayip bir süre bekletin ve ardindan kek harcina katin.

    14. Kahvalti ya da cay saati icin hazirladiginiz hamur kizartmalarinin daha lezzetli olmasini istiyorsaniz,hamura eklediginiz kabartma tozuna biraz toz seker katin.

    15. Satin aldiginiz kir ciceklerinin daha uzun süre dayanarak vazoda güzelliklerini korumasini istiyorsaniz,suyuna birkac damla camasir suyu koyun. Daha uzun ömürlü olacaklardir.

    16. Pamuklu giysilerinizin cekmemesi icin ilk yikamada bir gece soguk suda bekletin, sonra yikayin cekmeyeceklerdir.

    17. Hamur isi ile ugrastiginiz zaman mutfaginizin tezgahi kirlenir. Isiniz bitince tezgahi kolayca temizlemek icin bir miktar tuz serpin ve nemli bir bezle silin. Böylece tezgahiniz kolayca temizlenecektir.

    18. Duvar kagitlarini yenilemek istediginizde eski kagitlari cikarmak her zaman sorun olur. Illik su dolu bir kaba bir miktar bulasik deterjani dökün ve karisima batirdiginiz süngerle duvar kagitlarinizi silin, kolayca cikacaklardir.

    19. Tart hamuru hazirlanirken topak topak olursa 1 adet yumurtanin sarisini ekleyin ve iyice yogurarak yumurtayi hamura yedirin.
#13.04.2004 02:07 0 0 0
  • 20. Evinizdeki menekselerin daha cok cicek vermesini istiyorsaniz, topragina yumurta kabuklari karistirin. Böylece menekseleriniz daha saglikli ve daha güzel cicekler acacaktir.

    21. Dirsek ve topuklarinizin sertlesmesini istemiyorsaniz bir dilim limon ile ovun. Böylece yumusacak olacaklardir.

    22. Etin yumusak olmasi icin haslama suyuna limon suyu yada sirke katin. Ancak kizartacaksaniz bir gece sirkeli ve siviyagli sosun icinde bekletin. Sosun icine taze bitkilerden ince ince kiyarak lezzet katabilirsiniz. Ardindan eti hic yag koymadan kizartin.

    23. Satin aldiigniz kahveyi taze saklamak istiyorsaniz cam kavanoza bosaltip icine iki adet seker atin. Agzini sIkIca kapatin. Kahvenizin taze kaldigini göreceksiniz.

    24. Limondan daha fazla su elde etmek istiyorsaniz, limonu yikayip kuruladiktan sonra catalla bir kez delin, sonra suyunu sIkIn.

    25. Satin aldiginiz kiviler cok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torbada elma veya armutla saklayin.

    26. Eger ayaklariniz cok isiip sisiyorsa onlari saatlerce sicak suda bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayin. Bilekleriniz ve ayaklariniz sismeyecektir.

    27. Kurabiyeleri sicakken tepsiden cikarirsaniz tepsiye yapismaz. Ancak sicakken cikartamadiysaniz soguduktan sonra 1-2 dakika tekrar isitip cikartin böylece kurabiyeler parcalanmaz.

    28. Eger cildiniz kuru ise bir muzu ezin, icerisine bir cay kasigi bal veya bademyagi karistirip yüzünüze sürün. Birkac dakika bekleyip ilik su ile yikayin.

    29. Kuru fasulyeleri dagilmadan pisirmek istiyorsaniz tuzu ve salcayi ya da domatesleri fasulyeler yari pistikten sonra koyun.

    30. Kizartma kokularinin bütün eve yayilmamasi icin yagin icine bir iki dal maydonoz atin.
#13.04.2004 02:21 0 0 0
  • :razi:
#13.04.2004 21:10 0 0 0
  • @aysila


    verdigin bilgiler icin tesürler :D :D
#13.04.2004 21:16 0 0 0
  • Tesekkurler Arkadasim :danke:
#14.04.2004 23:09 0 0 0
  • Aysila tskler verdigin bilgiler icin

    Hep erkekler cevap yazmis ama genelde bu püf noktalarin cogu bayanlar icin
#26.08.2004 12:15 0 0 0
  • bayanlar bikmis yemek yapmaktan herhalde, ugramiyorlar bu bölüme pek
#26.08.2004 17:57 0 0 0
  • püf noktalr icin sag ol
#26.08.2004 18:02 0 0 0
  • aferim kız sen çok biliyon....ellerine sağlık
#25.01.2005 14:16 0 0 0
  • mis aysila yazmış olduğunuz püf noktaları ilginç ilginç olduğu kadar da yararlı sana teşekkür ederim yaralanacğım inşallah
#17.03.2005 22:58 0 0 0
  • @Aysila

    Vermiş Oldugun ßilgiler İçin Teşekkürler Arkadasım

    ßayanlar Ugramıyor Mu ? aslın ugramları Lazım ßurası Sızın ßolumunuz :D
#23.04.2005 20:15 0 0 0
  • Elerine sağlık
#22.07.2007 22:45 0 0 0
  • tşk
#26.07.2007 19:10 0 0 0
  • bilgiler için sağol
#28.08.2007 16:31 0 0 0
  • saolasın
#26.09.2007 09:21 0 0 0
  • paylaşımın için saol
#27.09.2007 13:37 0 0 0
  • saolasın
#28.09.2007 07:44 0 0 0
  • emeğine sağlık
#01.01.2008 12:56 0 0 0