Çarlistonlu Çörek

Son güncelleme: 11.01.2008 17:06
  • malzemeler

    1 paket yaş maya
    1,5 su bardağı süt
    1 tatlı kaşığı şeker
    2 tatlı kaşığı yuz
    Alabildiği kadar un

    İçi için:

    5 adet çarliston biber
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 adet ufak kuru soğan
    1 su bardağı rende kaşar
    1 tatlı kaşığı tuz

    Üzeri için:

    1 adet yumurta

    yapilisi

    Önce hamur hazırlanır. Derin kabın içine maya süt ve şeker konur, parmak uçlarıyla eritilir. Üzerine tuz ve un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. 1 saat dinlendirilir. Bu arada iç hazırlanır. Tavaya yağ konur, ince kıyılmış soğan eklenir. Ardından kibrit çöpü şeklinde doğranmış çarliston biberler atılır. Soluncaya dek kavrulur. Ateşten alınır, tuz ve kaşar katılır, karıştırılır. Hamur 1 santim kalınlığında merdaneyle açılır. Hamurdan 4 parmak eninde kareler kesilir. Üçgen kenarın yarısına yeteri kadar biberli iç konur. Üçgen kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sürülür. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana dek pişirilir.
#09.01.2008 09:45 0 0 0
  • tarifin için saol sindy.
#11.01.2008 17:06 0 0 0