Ayranlı Çörek

Son güncelleme: 28.02.2006 19:57
  • MALZEMELER

    3 su bardağı un
    ½ paket margarin
    1 adet yumurta
    1 su bardağı koyu ayran
    1 tatlı kaşığı çörek otu
    1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    tuz


    HAZIRLANIŞI

    Margarini tavada eritinve ılınmasını bekleyin. Yumurtanın sarısını ayrı bir tabağa aldıktan sonra akını derince bir kabe koyun. Üzerine ayran ve margarini katıp karıştırın. Kabartma tozunu, unu ve tuzu da ilave edin ve pütürüksüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Maydanozu ve dereotunu temizleyip ince ince kıyın. Beyaz peyniri ufalayın ardından ince ince kıyılmış olan maydanoz ve dereotu ile karıştırın. Hamurdan iki ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve hamuru eliniz de açıp içine peynirharcından koyun. İkiye katlayıp tekrar top yapın. Fırın tepsisini yağlayıdıktan sonra hazırladığınız poğaçaları aralıklı olarak dizin. Üzerlerine önceden ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25-28 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
#17.10.2005 22:52 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
#24.12.2005 17:13 0 0 0
  • Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
#21.02.2006 00:31 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
#21.02.2006 16:31 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#28.02.2006 19:57 0 0 0