Portakallı Çörek

Son güncelleme: 05.03.2006 00:55
  • Portakallı Çörek Yapılışı - Portakallı Çörek Tarifi

    MALZEMELER

    1 paket margarin
    3.5 su bardağı un
    3 çorba kaşığı yoğurt
    1 kahve kaşığı karbonat

    İç malzemesi :

    5 adet portakal kabuğu, rendelenmiş
    1.5 adet limonun suyu
    2 su bardağı toz şeker
    HAZIRLANIŞI

    Portakal kabukları iyice yumuşayıncaya dek, sık sık suyunu değiştirerek , pişirin. Piştikten sonra kabuklarının suyunu iyice sıkın, iki bardak toz şeker ve birbuçuk limonun suyunu katıp, karıştırın. Kalan malzeme ile yumuşak bir hamur yapın. Hamuru ikiye bölüp, merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın, ilk parçayı yağladığınız bir tepsiye döşeyin, üstüne portakal kabuklu harcı sıvadıktan sonra, diğerini de üstüne örtün. Fırından çıkardığınızda, üzerine pudra şekeri serpiştirin.
#19.10.2005 23:08 0 0 0
  • Ellerine Saglik Tesekkürler
#23.10.2005 03:14 0 0 0
  • Ellerine ,emegine saglik
#25.10.2005 09:50 0 0 0
  • eline sağlık kardes
#30.10.2005 19:28 0 0 0
  • Ellerine saglik
#09.11.2005 22:27 0 0 0
  • eline saglık
#10.11.2005 16:54 0 0 0
  • saol arkadaşım
#12.11.2005 12:47 0 0 0
  • eline emegine saglık
#13.11.2005 00:37 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 15:15 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:52 0 0 0
  • Tarifiniz için teşekkürler,tadanlara afiyet olsun.
#05.03.2006 00:55 0 0 0