BAKANLIK DİYETİ

Son güncelleme: 17.01.2008 14:58
  • Sağlık Bakanlığı rejim yaparak zayıflamak isteyen vatandaşlara, porsiyonu azaltarak günde 6 öğün yemek yeyin önerisinde bulundu. Zayıflama diyetlerinin bireye özgü olması gerektiğini bildiren Bakanlık, vatandaşlara şu uyarılarda bulundu: Yeni

    Rejim yaparken yaşamlarını yitirme tehlikesiyle karşı karşıya kalan vatandaşlara Sağlık Bakanlığı'ndan uyarı geldi. Doktor kontrolü olmadan uygulanan sağlıksız diyetlerin, baş ağrısı, konsantrasyon bozukluğu, sinirlilik, yorgunluk, bulantı, kusma, ishal, kabızlık, safra ve böbrek taşı, kalp ritminde bozukluk, tansiyon düşüklüğü, adet düzensizliği, kuru cilt, saç dökülmesi gibi sağlık sorunlarına yol açtığını belirten Bakanlık, kısa sürede hızlı kilo kaybı sağlayan, çok düşük enerjili şok diyetlerle tek tip besine dayalı diyetlerden kaçınılması gerektiğine işaret etti.

    Bakanlık, zayıflama diyetleri uygulanmadan önce, boya uygun ağırlığın saptanması gerektiğini belirterek, Uygun ağırlık söz konusu ise kilo almaktan kaçınılmalı. Kilo fazlalığı ve şişmanlık varsa önce ağırlık artışı önlenmeli, daha sonra ağırlık kaybı hedeflenmeli dedi. Sağlık Bakanlığı, aşırı ve hızlı ağırlık kaybından mutlaka uzak durulması gerektiğine dikkat çekti. Bakanlık, ağırlık kaybı için bireyin cinsiyeti, yaşı, boyu ve fiziksel aktivitesinin dikkate alınmasının, kişinin beslenme alışkanlıklarına uygun bir beslenme programı uygulanmasının önemine değindi.

    YEMEKLERE BİTKİSEL SIVI YAĞLAR KULLANIN

    Zayıflama diyetlerinin bireye özgü olması gerektiğini bildiren Bakanlık, vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:

    -Diyet tedavisi mutlaka bir diyetisyen kontrolünde yapılmalı, ağırlık kaybı haftada 0.5-1 kilogramı geçmemeli, diğer bir deyişle kişi yavaş ve uzun bir sürede zayıflamalı.
#14.01.2008 00:51 0 0 0
  • dikkate alinmasi gereken unsurlar, tesekkurler SU-PERISI
#14.01.2008 08:46 0 0 0
  • bakanlık doğru sölemişte,günde 6 öğün yemeği insanlar nerden bulupta yiyecek,paylaşım için sağol superisi
#17.01.2008 01:26 0 0 0
  • paylaşım için sağol superisi

    herkes önüne gelen diyeti yapıyor dikkatli olmak gerekir
#17.01.2008 14:58 0 0 0