Elma kabuğundaki şifa

Son güncelleme: 24.02.2009 22:04
  • Elma kabuğundaki şifa
    Bilim adamları elma kabuğundaki şifayı ispatladı...


    ABD'de yapılan laboratuvar araştırmaları elmanın kanseri önlediğini ortaya çıkardı. Prof. Dr. Hakkı Gökbel'in verdiği bilgiye göre elma kabuğundaki 'triterpenoids' adlı madde, kanserli hücrelerde çoğalmayı engelleyip öldürüyor.Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Deneysel Araştırma Merkezi Müdürü Gökbel, elmanın sağlıklı yaşam için vazgeçilmez meyvelerden olduğunu, ülkemizin hemen hemen her yerinde bol miktarda yetişen elmanın düzenli olarak tüketilmesinin, sağlık açısından yarar sağlayacağını ifade etti.
    noimage
    Prof. Dr. Gökbel, elmanın, sağlık açısından bugüne kadar bilinmeyen yararlarının öğrenilmesi ve özellikle çağın neredeyse en önemli sağlık sorunu haline gelen kanserle mücadelede kullanılabilirliğinin tespit edilmesi için gelişmiş ülkelerde çalışmalarının sürdüğünü anlattı. Gökbel, ABD'nin saygın üniversitelerinden Cornell Üniversitesi araştırmacılarının, elma kabuğundaki 'triterpenoids' adlı maddenin, laboratuvar ortamında kanser hücrelerinin çoğalmasını engellediği veya öldürdüğünü tespit ettiğini vurguladı.

    ETKİLİ İLAÇ ÜRETİLEBİLİR

    Özellikle karaciğer kanseri, kalın barsak kanseri ve göğüs kanserine karşı koruyucu etkiye sahip olan elmanın bu özelliğinin, elma kabuğundan izole edilen ''triterpenoids'' adı verilen maddeden dolayı olabileceğinin bilimsel çalışmalarda ortaya konulduğunu anlatan Gökbel, ''Daha önce yapılan çalışmalarda elmanın, farelerde meme tümörüne karşı etkili olduğu ortaya çıkmıştı.

    Bu son çalışma, etkili bir kanser ilacı üretmeye yönelik bir adım sayılabilir'' dedi. Gökbel, ülkemizde her yıl 150 bin kişinin kanser hastalığına yakalandığını, kanserli hastaların tedavisinin sağlık harcamaları içinde büyük bir yer tuttuğunu belirtti.

    KANSERİN ANA SEBEBİ SAĞLIKSIZ BESLENME

    Kanser vakalarının artmasındaki ana sebeplerden birinin sağlıksız beslenme olduğunu ifade eden Prof. Dr. Gökbel, şunları kaydetti: ''Özellikle meyve ve sebze tüketme alışkanlığının yeterli olmaması kanser vakalarının artışında etkendir. Akdeniz tipi beslenme, pek çok bilim adamına göre en sağlıklı beslenme tarzlarından biridir.

    AKDENİZ DİYETİNİN ÖNEMİ

    Akdeniz tipi diyetin en önemli özelliği, sebze ve meyve yönünden zengin olmasıdır. Kanserden korunmak için Akdeniz tipi beslenmenin ana ögesi olan sebze ve meyvenin bol miktarda tüketilmesi konusunda toplum teşvik edilmeli, bilinçlendirilmelidir. Okullarda meyve, salata ve süt gibi gıdaların öğrenciler tarafından bol tüketilmelidir"
#01.03.2008 09:09 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler eskitoprak.

    emeğine sağlık
#01.03.2008 09:57 0 0 0
  • bu aralar bol bol tüketiyorum..
#01.03.2008 11:00 0 0 0
  • Elmanın şifa kaynagı oldugunu biliyordum.paylaşımın için teşekkürler arkadaşım.
#01.03.2008 11:09 0 0 0
  • insanin aciktirir elma ya fazla yememek lazim
#01.03.2008 11:29 0 0 0
  • Elma kabuğunda bulunan 'triterpenoids'in kanser hücrelerinin çoğalmasını engellediği ortaya çıktı.


    Mucize maddenin ismi 'Triterpenoids'

    Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Deneysel Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, ABD'de elma kabuğundaki 'triterpenoids' adlı maddenin, laboratuvar ortamında kanser hücrelerinin çoğalmasını engellediği veya öldürdüğünün tespit edildiğini söyledi.

    Düzenli olarak tüketilmeli

    Gökbel, yaptığı açıklamada, elmanın sağlıklı yaşam için vazgeçilmez meyvelerden olduğunu, ülkemizin hemen hemen her yerinde bol miktarda yetişen elmanın düzenli olarak tüketilmesinin, sağlık açısından yarar sağlayacağını ifade etti.

    Çalışmalar sürüyor

    Prof. Dr. Gökbel, elmanın, sağlık açısından bugüne kadar bilinmeyen yararlarının öğrenilmesi ve özellikle çağın neredeyse en önemli sağlık sorunu haline gelen kanserle mücadelede kullanılabilirliğinin tespit edilmesi için gelişmiş ülkelerde çalışmalarının sürdüğünü anlattı.

    Elma mucizesi

    Gökbel, ABD'nin saygın üniversitelerinden Cornell Üniversitesi araştırmacılarının, elma kabuğundaki 'triterpenoids' adlı maddenin, laboratuvar ortamında kanser hücrelerinin çoğalmasını engellediği veya öldürdüğünü tespit ettiğini vurguladı.

    Karaciğer ve kalın bağırsak için bire bir

    Özellikle karaciğer kanseri, kalın barsak kanseri ve göğüs kanserine karşı koruyucu etkiye sahip olan elmanın bu özelliğinin, elma kabuğundan izole edilen "triterpenoids" adı verilen maddeden dolayı olabileceğinin bilimsel çalışmalarda ortaya konulduğunu anlatan Gökbel, "Daha önce yapılan çalışmalarda elmanın, farelerde meme tümörüne karşı etkili olduğu ortaya çıkmıştı. Bu son çalışma, etkili bir kanser ilacı üretmeye yönelik bir adım sayılabilir" dedi.

    Sağlık kalemi yüksek

    Gökbel, ülkemizde her yıl 150 bin kişinin kanser hastalığına yakalandığını, kanserli hastaların tedavisinin sağlık harcamaları içinde büyük bir yer tuttuğunu belirtti. Kanser vakalarının artmasındaki ana sebeplerden birinin sağlıksız beslenme olduğunu ifade eden Prof. Dr. Gökbel, şunları kaydetti: "Özellikle meyve ve sebze tüketme alışkanlığının yeterli olmamasının da kanser vakalarının artışında bir etken olduğu söylenebilir. Akdeniz tipi beslenme, pek çok bilim adamına göre en sağlıklı beslenme tarzlarından biridir. Akdeniz tipi diyetin en önemli özelliği, sebze ve meyve yönünden zengin olmasıdır. Kanserden korunmak için Akdeniz tipi beslenmenin ana ögesi olan sebze ve meyvenin bol miktarda tüketilmesi konusunda toplum teşvik edilmeli, bilinçlendirilmelidir."

    Bolca tüketilmesi için...

    Gökbel, ayrıca okullarda meyve, salata ve süt gibi gıdaların öğrenciler tarafından bol miktarda tüketilmesini sağlayacak çalışmalar yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.
#17.02.2009 22:46 0 0 0
  • Paylaşımın için teşekkürler.Kabuğu ile yenen bir elmanın insanın günlük C vitamini ihtiyacını karşılıyor.
#20.02.2009 10:45 0 0 0
  • Eline emeğine sağlık.
#23.02.2009 09:58 0 0 0
  • Ellerine sağlık
#23.02.2009 14:18 0 0 0
  • elmayı kabuğuyla yiyin zaten...(benim gibi)
#24.02.2009 17:30 0 0 0
  • Ben bir yesil ve kirmizi sert elma kurdu gercekten cok severim ama sert olmali yedigim,ve cokta faydasi vardir hic olmazsa herkesin gundelik 1,tane yemesini oneririim
#24.02.2009 22:04 0 0 0