Fırında Mantarlı Makarna

Son güncelleme: 14.05.2009 23:26
  • Malzeme:

    100 gr. margarin
    250 gr. mantar (Haşlanmış)
    15 bardak su
    500 gr. içi delikli çubuk makarna
    3 adet yumurta
    5 su bardağı süt (Sıcak)
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı hindistancevizi
    Tuz
    100 gr. İçim Kaşar Peyniri (Rendelenmiş)

    Hazırlanışı:

    Tavada kızdırılmış yağın içine mantarları koyup, 2 dakika karıştırarak sote edin.
    Makarnayı, kaynayan suyun içinde bir çorba kaşığı tuz ile 7 dakika pişirin.
    Suyunu süzüp makarnayı ve mantarı fırın tepsisine koyun.
    Çukur bir kap içinde yumurtayı, sütü, karabiberi, hindistancevizini ve tuzu 1 dakika çırptıktan sonra makarnanın üzerine boşaltın.
    Üzerine kaşar peyniri serpiştirerek orta dereceli fırında pişirin.
    Biraz soğuduktan sonra istenilen şekilde keserek servis yapın.
#22.03.2008 14:27 0 0 0
  • paylaşımın için teşekkürler sindy.
#22.03.2008 14:59 0 0 0
  • Paylaşım için saol....
#05.04.2008 23:15 0 0 0
  • saoll eline sağlık
#17.04.2008 17:03 0 0 0
  • sağol sindycim
#14.05.2009 23:26 0 0 0