Bir Ramazan ANISI ve Kadirler

Son güncelleme: 09.09.2008 14:42
  • Çocuklari camilerden kovmayalim,kovdurmayalim..Biz yetim çocuklarin basini oksayan,torunlari ile adeta oyun oynar gibi namazini kilan bir peygamberin ümmetiyiz.

    Sahit oldugum bir olayi sizlere aktarmak istiyorum.
    2002 Ramazan Ayinda 8.sinif ögrencilerimizden büyük çogunlugu ile ayni camide namaz kiliyorduk.Zeki çok sevdigim bir talebem vardi.Her gün özellikle onun gelip gelmedigini gözlerdim.Çünkü çocugun ailesi islam'dan uzakti.Ama çocukta öyle güzel bir algilayis vardi ki.Uzun süre Din derslerine ben girdim.Din dersi ögretmeni olmasam da bu derse girmeyi diger ögretmenler biz namaz kilmiyoruz nasil çocuklara anlatalim deyince ben girmeyi seve seve kabul etmistim.O dersleri kendi brans dersimden daha çok seviyordum.Çünkü karsimda manevi noktalarda aç genç dimaglari görünce adeta Rabbim yardim ediyordu kah aglayarak kah hüzünlenerek din derslerimizi isliyoduk.
    O sevdigim talebenin ismi de Kadir'di.Sinavda il birinciligi falan da vardi.
    Bir Ramazan aksami ben ezan okunurken içeriye girmistim.Camiye girdigimde talebelerden bazilarini gördüm ama onu görememistim.Fakat yatsinin farzini kilacagimiz sira tam imam tekbir getirecek bir 70 li yaslardaki amca çocugun birini azarliyor.Bizim Kadir di azarladigi.Niye en ön safta duruyormusta.Yasça kendi büyük oldugu için o önde duracakmis.Çocugu azarlayarak kolundan tutup arka safa ittirivermesi bir olmustu.Tabi o sirada hiç müdahele sansimiz yoktu çünkü imam namaza baslamisti bile..
    Namazi o aksam zor bitirdim dersem yeridir.Çok sinirlenmistim.Namaz biter bitmez imam Hasan Hocama bu ihtiyara kendisinin üsluba uygun bir sekilde anlatmasini istedim.Fakat o ihtiyara bizim Tarih Ögretmeni arkadasta sinirlenerek çocugu azarlamaya hakkinin olmadigini o laf anlamaz amcaya anlatmaya çalisiyordu.
    Peygamberimizin torunlari ile birlikte namazi kilarken nasil davrandigini anlatsakta adam peygamber öyle bir sey yapmaz gibi saçma cümlelerle cahilligini örtmeye çalisiyordu.
    Ve imam abimiz de daha sonra bize dedi ki bu adam Kasabanin en koyu solcularindandir.Namazini kilar ama CHP zihniyetinden de vazgeçmez deyince anlamistik meseleyi.
    Kadir'i namaz çikisi görememistim.Sabah okulda hemen Kadir'i buldum ve o ihtiyarin yaptigi davranisin islam'a mal edilemeyeceğini,bu yüzden sinirlenipte camiye gelmemezlik yapmamasini söyledim.Zaten ona bizim davranisimizi bildigi için o çoktan aksam ki hadiseyi unutmustu bile..
    Evet 70 yaslarinda bir ihtiyar o zaman ölüm ona çok yakindi belki de ölmüstür.Sistemin istedigi bir din algisi ile 70 yasina dayanmis bir ihtiyar..Ama bizim Kadirimiz var Kadirlerimiz var..Onlari kazanalim kaybetmeyelim kardesler...
#08.09.2008 17:33 0 0 0
  • Camide cocuklarımız hoşgörü ile davranılmalı ki camilerimiz boş kalmasın.
#08.09.2008 17:53 0 0 0
  • islam sevgi dini ...
    hoşgörü dini...

    bu tür davranışları anlamak mümkün deil....
    çocuklara nasıl böle davranılır ??
    hele hele küçücük yaşında camii ye koşan bi çocuğa böle nasıl davranılır ??

    yüceler yücesi rabbim kalbimisden sevgiyi eksik etmesin....
#08.09.2008 20:07 0 0 0
  • enteresan bir olay ama doğrusu olayın dayandırılıdığı noktaları beğenmedim olay içersindeki yalnışlara olayı anlatan da kısmen düşmüş diyebilirim yinede paylaşım için teşekkürler
#09.09.2008 14:42 0 0 0