Eğitim de yeni sistem DAYAK....

Son güncelleme: 05.11.2022 16:43
  • Kimin kime gücü yeterse!

    Okullar boks ringine döndü, vah eğitimin haline. Öğretmen öğrenciyi, veli öğretmeni, kim kimi yakalarsa dayağı atıyor!.

    DERS ZİLLERİ DAYAK İÇİN ÇALIYOR
    EĞİTİM sistemimizin kanayan yarası 'dayak' olaylarında patlama yaşanıyor. Öğretmenlerimiz, normal müfredatla bir şey öğretemedikleri çocukları, döve döve eğitmeye çalışıyor. Mersin'de öğrencisi K.P.Y.'nin kendisine "Bu kadın deli" dediğini öne süren Toroslar Lisesi öğretmeni A.D., öğrencisini eğitmek için ilginç bir yol seçti. K.'nin bulunduğu sınıfa giren D., bütün öğrencileri dışarı çıkarttıktan sonra genç kızı tekme-tokat dövdü. K.'ye, 2 gün rapor verildi.

    "OĞLUMA BİR ŞEY ÖĞRETEMEDİN"
    ZEKİ Sabah İlköğretim Okulu'nda öğretmen olan Gülay Özkaya'nın başına gelenler ise daha ilginçti. Özkaya'nın çocuğuna iyi eğitim veremediğini düşünen veli O.K., tartışarak ikna edemediği öğretmeni, öğrencilerinin gözü önünde yumrukladı. Beyin travması geçiren Gülay Öğretmen'e de "15 gün iş göremez" raporu verildi. İşin aslı ise olaydan daha ilginçti. Babasının "Okumayı bile bilmiyor" dediği öğrenci, sınıfın en çalışkan isimlerinden biriydi.

    Döven dövene

    Dersin ortasında sınıfa giren veli, 'Kızım hala okumayı sökemedi' deyip öğretmeni dövdü... Genç kadına '15 gün iş göremez' raporu verildi.

    İş ve sosyal yaşamın getirdiği sorunları diyalog yerine şiddetle aşmayı tercih edenlerin sayısı, gün geçtikçe artıyor. Adliye koridorlarından futbol sahalarına, okul sınıflarından sokaklara, dayak bugünlerde ülkemizde adeta kol geziyor.

    Mersin Zeki Sabah İlköğretim Okulu'nda öğretmen olan Gülay Özkaya (38), sınıfta tartıştığı veli 52 yaşındaki Orhan K.'nin kendisini dövdüğünü iddia etti. K.'nin başına vurduğu yumruklar nedeniyle beyin travması geçiren Özkaya'ya, "15 gün iş göremez" raporu verildiği bildirildi. Zanlı Orhan K. ise, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

    SAÇINI ÇEKTİ, YUMRUK ATTI
    Olay, pazartesi günü Zeki Sabah İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. İddiaya göre, bir firmada şoför olarak çalışan Orhan K., kızı L.K.'nin öğretmeni Gülay Özkaya ile görüşmek üzere, dersin ortasında sınıfa girdi. K., 40 öğrencinin gözünün önünde, kızının okumayı henüz sökemediğini belirterek, öğretmen Gülay Özkaya ile tartışmaya başladı. Tartışma sırasında sinirlenen veli Orhan K., öğretmen Gülay Özkaya'yı sille tokat dövdü. İddiaya göre, öfkeli veli K., öğretmen Gülay Özkaya'nın saçını çekip, boyun ve kafasına yumruk attı. Orhan K., olay sonrasında da kızını da yanına alarak okuldan ayrıldı.
    Öğrencilerinin önünde öfkeli veliden dayak diyen Özkaya, mesai arkadaşları tarafından Mersin Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Genç kadın, burada Beyin Cerrahi Polikliniği'ne sevk edildi. Yapılan muayene ve tetkikler sonucunda "15 gün iş göremez" raporu verilen öğretmen Gülay Akkaya'nın şikayeti üzerine gözaltına alınan veli Orhan K. ise hakkındaki iddiaları reddetti.
#11.03.2005 11:16 1 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Emeğine Sağlık
#05.11.2022 16:43 0 0 0