Erdoğan Atalay

Son güncelleme: 24.01.2009 10:05
  • Erdoğan Atalay, 22 Eylül 1966'da Hannover'da doğdu. Babası Türk, annesi ise Alman olan Atalay'ın, ilk oyunculuk deneyimi 18 yaşında yer aldığı ve Hannover Devlet Tiyatrosu'nda sahnelenen Alaaddin'in Lambası (Aladin und die Wunderlampe) adlı oyundaki küçük bir rol olan lambanın cini rolü oldu. 1987 yılında Hamburg Müzik ve Sanat Yüksekokulu'nda okumaya başladı.

    noimage

    Tiyatro oyunları dışında (Einsatz für Lobeck), (Doppelter Einsatz), Wache Öldü (Die Wache) ve O Palyaço (Der Clown) gibi dizilerde misafir oyuncu olarak ve çeşitli rollerde oynadı. 1995 yılında ise RTL televizyon kanalında yayınlanan Kobra Takibi (Alarm für Cobra 11) adlı dizideki Otoban Polisi komiser Semir Gerkhan olarak üne kavuştu. Kobra Takibi'ni 6 milyon kişi izledi. Fakat en yüksek izlenme oranına 2003 yılının Mart ayında 8.03 milyon kişi ile ulaştı. Erdoğan Atalay, halen bu dizide oynamaya devam ediyor.

    İşi hakkında herşeyi öğrendi, polis arabasıyla gerçek otoyol devriyesi ile birlikte gezdi. Tutuklamayı izledi ve ateş etmeye başlamadan önce silah kullanmayı öğrendi.

    Malesef Erdoğan 2003 yılında taahhütlere uymadığı için, Korkunun Sesi ( Sounds Of Fear ) isimli bir parkta dehşet içeren filmde oynamadı, filmin yeni projesinde Boriz Hansmann ve Adreas Pape oynadı.

    Aktörlük yapmaktan başka, Erdoğan NDR için 3 radyo oyununu seslendirdi. 1992 yılında Dağları Ümit Etmek (Mountain Of Hope), 1993 yılında Duvardaki Çığlık (At the Wailing Wall) ve 1995 yılında Siyah Dalga No.13 (Black Wave No.13). 1998 yılında, SFB-ORB partisindeki İnka Bach'in Kızkardeşin Gölgesi (the Sister's Shadow) isimli radyo oyununa katıldı.

    2000 yılında, Erdoğan, “Benler, Kırmızı Scarlet” (Moles, Scarlet Red) isimli görsel kitapta “Hakan” adlı bölümü seslendirdi.

    Bu faaliyetlere ilave olarak, Erdoğan “Biz içsel olarak hepimiz aynıyız” (We are all alike inside) isimli bir proje hazırladı. Xenophobia'ya karşı konuşmak için, WORL VISION organizasyonuna diğer aktörler ile birlikte katıldı.

    Bağış için her bir telefon çağrısına cevap vermek için RTL ‘de yayınlanan Hızlı Görüşme (Spendenmarathon 2000) isimli programa Action Concept'in çalışanları ile birlikte Erdoğan Atalay, Jens Nünemann ve Sven Martinek'de katıldı. 2003 yılında da bu yıllık hayırseverlik için Erdoğan Atalay'ı tercih ettiler. Bu defa, o ve ortağı Christian Oliver telefon panolarına yardım eden kişi oldular. RTL'deki hayırseverliğe 2004 Kasım'da Erdoğan ve ortağı Rene Steinke tekrar katıldılar.

    2003 yılının başında, Erdoğan 2 hayır işine daha davet edildi. 14 Ocak'ta tüm geliri Unicef'e verilecek olan (Star Cuisine) organizasyonu için garson olarak çalıştı.

    15 Mart 2003'de Cologne'de gece suçu esnasında Öldürücü Zevk'i (Murderous Pleasure) seslendirdi.

    Erdoğan 13 Ağustos 2004 yılında uzun süreli kız arkadaşı aktrist Astrid Ass Marie Pollman ile evlendi. Astrid Ass Marie Pollman, Kobra Takibi'nin Şah Mat (Checkmate) isimli bölümünde doktor, Derin Çöküş ( A Deep Fall) isimli bölümünde ise bir rahibeyi oynamıştı. Erdoğan ile birlikte oynadığı diğer film ise Maksimum Hız – Hayatın İçin Koş'tu. (Maximum Speed – Run For Your Life) Burada bir resepsiyon memurunu oynamıştı.

    22 Kasım 2002'de Erdoğan ve Astrid, Amira Paulette Melisande isimli bir kız evlat sahibi olmanın gururunu yaşadılar.

    Erdoğan sportif aktivitelerden zevk alıyor, ata binmek, sahnede kılıçla dövüşmek, akrobasi, atış, dalış yapmak, paraşütle atlamak gibi. Kobra Takibi'nde birçok tehlikeli sahnede kendisi oynar. Mesela İkiz Yangın'daki (Fair Tower) sıçramalarda, Ölene Kadar Sev (Love Until Death) bölümünde defalarca helikopterde asılı kaldı.

    Ağustos 2003'de aktrist Birgitt Stauber ile beraber ADAC Eifel Rallye`de suruş yaptılar.

    Sırası gelmişken, Erdoğan Atalay, 28 yaşında (babode/Antigone) isimli bir kısrağa sahip. Bu kısrağı 10 yıl önce almıştı ve kısrağı ile katıldığı engelli Konkrupik yarışlarında çok madalya kazandı. Nisan 2005'de Rate Concept yarışı için kursa giderek lisans aldı ve şevki sınır tanımıyor.

    Erdoğan Atalay'ın dedesi, Türkiye'nin ilk pilotudur. 1.Dünya savaşında Almanya'nın Berlin şehrindeki Teknik Üniversite'de Osmanlı Teğmeni olarak makine mühendisliği tahsili yapmıştır. Harp başlayınca da Almanlarla müttefik olduğumuz için, dedesi Büyük Eşref'i pilot olarak yetiştirmişler ve Alman hava kuvvetlerinde pilot olarak uçmuştur. Babaannesi, İzmir Konservatuvarı'nın keman bölümünden mezundur. (Bu bilgileri bana veren Teoman Atalay'a çok teşekkürler.)

    Erdoğan, aynı zamanda bir senaryo yazarıdır. Kobra Takibi'nin Şah Mat Bölümünün senaristlerinden biri de O idi. Torsten Buchsteiner ile birlikte 2002 yılında Ali Baba filminin bir kısmını yazdılar. Yeni bir takım projelerde şu anda hazırlık aşamasındalar.

    Bu arada Erdoğan, Neulich'te Yönetici olarak çalıştı. Associated Studyolarının ortaklığıyla çekilecek Tahta Sandık (The Ark) isimli tarihsel bir projede Johann adıyla oynayacak. Dizi 13 bölümlük mini TV belgeseli olacak ve Türkiye'de çekilecek. Bu projenin zamanı henüz belli değil.
#22.01.2009 21:59 0 0 0
  • noimage

    noimage

    noimage

    noimage

    noimage

    noimage
#22.01.2009 22:02 0 0 0
  • Ortağı da yanından hiç ayrılmamış resimlerde. :D

    Bir tek Kobra takibinde tanıdım.
#24.01.2009 10:05 0 0 0