Fırında Kabak

Son güncelleme: 03.07.2006 13:57

  • Malzemeler
    Mutfak
    Zorluk *
    Süre 35 dk.
    Kaç Kişilik 5
    Yöntem
    1 Kg kabak
    250 Gr beyaz peynir
    1 Çorba kaşığı margarin
    1 Çorba kaşığı un
    1 Adet yumurtanın sarısı
    100 Gr kaşar peyniri
    Yarım demet dereotu
    1 Su bardağı süt
    Tuz

    Hazırlanışı
    Kabakları kazıyın ve yıkayıp haşlayın.
    Soğutup uzunlamasına ikiye bölün ve bir kaşık yardımıyla içlerini boşaltın.
    Diğer tarafta beyaz peynir, ince doğranmış dereotu ve yumurta sarısını ezerek iyice karıştırın.
    Bu harcı kabakların içine doldurun.
    Bir kapta yağı eritin, un ve tuzu ilave edip un hafifçe sararana dek kavurun.
    İçine devamlı karıştırarak süt ilave edin.
    Sos hazır olunca kabakların üzerine eşit miktarda dökün.
    Üzerlerine rendelenmiş kaşar serpin.
    Fırında üzerleri kızarana dek pişirin ve sıcak sıcak servis yapın.



#13.04.2005 18:22 0 0 0
  • Ellerine saglik
#21.04.2005 02:37 0 0 0
  • ellerine saglik acaip karnimin acligini hissediyorum
#23.04.2005 02:26 0 0 0
  • Ellerin dert görmesin arkadaşım
#25.09.2005 12:44 0 0 0
  • Ellerine saglik
#26.09.2005 15:17 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#27.09.2005 01:31 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler mardinli kardeşim eline sağlık
#12.12.2005 08:52 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 12:45 0 0 0
  • Paylaşma isteğiniz neticesinde verdiğiniz emeklerinizin hepsine tek tek teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
#28.12.2005 01:32 0 0 0
  • teşekkürler,ellerinize sağlık.
#24.02.2006 22:28 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#04.03.2006 23:27 0 0 0
  • teşekkürler
#03.07.2006 13:57 0 0 0