Konya Seydişehir Lisesi

Son güncelleme: 19.04.2009 01:51
  • Konya Seydişehir Lisesi - Seydişehir Lisesi


    noimage

    İlçemizde 1970 yılına kadar lise düzeyinde bir ortaöğretim kurumu yoktu. Ortaokulu bitiren gençlerimiz liseye devam etmek isterse ya Konya' ya yada komşu ilçeye Beyşehir' e gitmek zorunda kalıyordu. İlçemizde lisenin olmaması büyük bir eksiklikti. Bu eksikliği gören o dönemin Belediye Başkanı Nevzat AKBAŞ ve ilçe esnafı hemen bir "Lise Yaptırma ve Yaşatma Derneği" kurdular. Kurulan yeni derneğin başkanı Nevzat AKBAŞ; üyeleri ise Mehmet ULAŞAN, Sağlık Memuru Rafet ALTINOK, Avukat Necip AKBAŞ, Etibank Grup Başkanı Yalçın ODABAŞI idi.

    Belediye Başkanı Nevzat AKBAŞ, şu anda Lise' nin bulunduğu arsayı, Lise binası için tahsis etti. Lise, 1970 yılında Mahmut Esat Lisesi adıyla, Mahmut Esat Ortaokulu bünyesinde eğitim-öğretime başladı.

    İlçemizin hali vakti yerinde olan kişilerden Enis ŞANLIOĞLU, Necip AKBAŞ, Mehmet ULAŞAN, Seydişehir esnaflarının yardımları ve Etibank' ın desteğiyle üç yıl gibi bir sürede lise binası tamamlanır.

    1973-1974 Eğitim-Öğretim yılında Lise, müstakil binasında öğretime başlar; okulumuzun ilk müdürü Zeki SÖNMEZ olur. İlçemiz de müstakil bir lisenin açılması, bütün Seydişehir halkını sevindirir. Artık gençler okumak için başka yerlere gitmeyecek, ilçemizde eğitim-öğretim göreceklerdir.

    1976 yılında Lise Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Okul Müdürünün Bakanlığa yapmış olduğu öneriyle lisenin adı Seydişehir Lisesi olarak değiştirildi.

    Seydişehir Lisesi' nden mezun olan öğrencilerin bir çoğu hem ilçemizde hem de ülke genelinde önemli mevkilerde görevler üstlenmişlerdir. İlçemiz de bulunan okullar da görev yapan öğretmenlerin, eczacı ve doktorların aynı zamanda özel sektörde çalışan işadamlarının birçoğu okulumuz mezunudur.

    Zeki SÖNMEZ' den sonra Okul Müdürü olarak görev yapan öğretmenlerimiz; Musa ÜNAL, Yaşar GÜL, M. Fatih HATİPOĞLU, İhsan KOÇ, Mehmet TUTAL ve Celal BİCAN 'dır. Okul Müdürlüğü görevini halen Cela BİCAN yürütmektedir.

    Okulumuz şu anda planlı bir bahçeye sahiptir. Okulumuz bünyesinde fizik, kimya, resim, bilgisayar, biyoloji laboratuarları mevcuttur. Ayrıca okulumuz, Dewey Onlu Sistemine göre düzenlenmiş iki bini aşkın kitap kapasiteli bir kütüphaneye sahiptir.

    Okulumuz yirmi dokuz kadrolu branş öğretmeni, iki memur ve üç hizmetli ve 360 öğrenciye hizmet vermektedir.


    Adres: Alaylar2 Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi No:43 Seydişehir -KONYA

    Tel: +332-582 23 41
    Telefax: +332 582 26 40
#19.04.2009 01:51 0 0 0