GTA III - Tam Cözüm

Son güncelleme: 02.05.2009 09:21
  • GTA III tam çözümü - çöz - GTA III çözümleri


    1. ADA

    Luigi'nin Görevleri

    Luigi 1 - Luigi's girls

    İlk bölüm olduğu için oldukça kolay bir görev elbette. Yola çıkıp önünüze gelen ilk arabayı gasp ederek haritadaki noktaya doğru ilerlmeye başlayın. Hastane ve polis binasının civarında bulunan Misty'yi alın ve geri dönün. Geldiğiniz yerdeki mavi noktanın üzerinde durun ve görev tamamlansın.

    Luigi 2 - Don't spank ma bitch up

    İlk önce bir beyzbol sopası alın (hemen Luigi'nin yerinin karşısındaki yoldan). Ya da almayın; yumrukla da halledebilirsiniz. Yoldan geçen bir arabayı gasp edip Portland Docks'a doğru ilerleyin. Gelince arabadan inip adamın üzerine doğru ilerleyin. Adam da size doğru gelecek. Suratının ortasına geçirin bir tane. Yere düşünce de tekmeleyin ya da sopa ile vurun, ölsün. Yandaki arabasını alın (Stallion) ve Luigi'nin garajına gidin; görev tamam.

    Luigi 3 - Drive Misty for me

    Basitçe, derhal yoldan geçen bir arabaya el koyup, haritadaki noktaya gelip mavi dairenin üzerine gelip kornaya basın. Misty arabaya binince haritadaki yere doğru ilerleyin; polis binasının aşağısı. Görev tamam.

    Luigi 4 - Pump action pimp

    Ammunation'dan bir tüfek alıverin. Haritadaki noktaya doğru ilerleyin. Arabayı görünce, arabanızla çarpın; ta ki adamlar arabadan ininceye kadar. İndiklerinde siz de inin ve tüfekle öldürün. Görev tamam.

    Luigi 5 - the fuzz ball

    Luigi amca bizden hatunları toplamamızı istiyor burada. Hızlı bir araba alıp (Sentinel gibi) teker teker taşımak da olabilir; bir otobüs alıp hepsini birden taşımak da olabilir ya da taksi alıp (yeni model olanı) 3 tanesini aynı anda taşımak da olabilir. Seçimiizi yaptıktan sonra işe başlayabilirsiniz. Haritadaki pembe noktalara doğru ilerleyip hatunların önünde durmanız yeterli. Hepsini taşıyınca görev tamamlanacak.

    Joey'in Görevleri

    Joey 1 - Mike lips last lunch

    Görevde patlatılacak araba Bistro'nun köşesinde duruyor. Joey'den çıkınca gasp ettiğiniz arabayla Bistro'ya doğru ilerleyin. Köşede arabayı göreceksiniz; alın ve 8-ball'a götürün. Garajdan çıktıktan sonra bombayı erkenden patlatmamak için arabayı dikkatli sürün Haritayı takip edip mavi daire içine gelip arabayı park edin, bombayı aktif edip topuklayın. Bom ve görev tamam.

    Joey 2 - Farewell chunky lee chong

    Chunky Lee Chong, haritada görüldüğü üzere Chinatown'ın dar yollarından birinde duruyor. Çıkışlarda da kaçması için arabalar beklemekte. Çok hızlı davranıp bir yerden girerek adamı ezebilirsiniz. Ama geç kalırsanız kovalamaca olacaktır. Triad'lar da sizi kovalarlar. Kovalamacadan galip ayrılmak için derhal Chunky'nin arabasına yönelin ve sağlı sollu darbelerle patlatın; görev tamam.

    Joey 3 - Van heist

    Para yüklü arabayı çalıp Joey'in istediği yere götüreceğiz. Araç zırhlı olduğu için sizin de sağlam bir araca ihtiyacınız var. Şöyle güzelinden bir römorksuz kamyon (Linerunner) işi görecektir. Ancak otobüs de olabilir zira o da gayet sağlam bir araç; ancak otobüsten inmesi zaman alıyor, o yüzden kamyon en iyisi. Aracı takip edin ve düz bir yola girince arayı açmasını sağlayın; yeterince açıldıktan sonra son sürat arkadan vurun. Derhal 3 yıldız yanacak, ama polislerin darbesi koca kamyona yetmeyecek elbette. O yüzden siz para aracını takip etmeye ve vurmaya devam edin. Araçtaki adamlar inmeye yeltenecekler; bunu anladığınız anda siz de durun ve hemen para aracına binin. Daha sonra haritayı takip ederek araca pek hasar vermeden geri getirin. Görev tamam.

    Joey 4 - Cipriani's chauffeur

    Cipriani'yi bir yerlere götürerek adamın iş meselelerini halletmesini bekleyeceğiz. Görevin adından da anlaşılacağı gibi burada tamamen şöförlük yeteneklerimizi konuşturacağız. Cipriani'yi aldıktan sonra haritadaki ilk istediği yere yönelin ve mavi nokta üzerinde durun. Cipri inecek ve iş görüşmesini yapacak. Ama o da ne? Bu bir tuzak! Derhal kovalamaca başlayacak. Siz de hemen Cipriani'nin evine yönelecek ve onu bırakacaksınız ve görev tamam.

    Joey 5 - Dead skunk in da trunk

    En zevkli bölümlerden birisi. Arabayı aldıktan sonra şehrin ücra köşesinde bulunan hurdacıya götürüp arabanın parçalanmasını izleyeceğiz. Ama tabi ki yalnız değiliz. Fiorelli biraderler de bizimle birlikte paylaşmak istiyorlar bu zevki ve biz arabaya biner binmez takılıyorlar peşimize. Sıkı bir kovalamaca yapıp onlara dalaşmadan derhal hurdacıya gidebilmeniz mümkün. Bunun için önce bir tur gideceğiniz yolları hesaplayarak geri gelin ve öyle arabayı alın. Ani hareketlerle onları alt edebilirsiniz. Ama yapamazsanız, arabaya binmeden önce başka bir arabayla (mesela Linerunner) ikisini de patlatabilirsiniz. Bence kovalamaca modunda oynayın, çünkü çok zevkli. Hurdacıya gelince, arabayı mavi kare içine bırakın ve arabadan inin. Geri çekilip bu zevki Fiorelli biraderler ile paylaşın; görev tamam.

    Joey 6 - The getaway

    Banka soyup geri geleceğiz. Ufak bir arabayla bu iş olmaz çünkü takım 3-4 kişi. O yüzden geniş, hızlı ve sağlam bir araba bulmalıyız. Bu modellemeye de Patriot uyuyor. Patriot'ı alınca, eleamnları toplamak için haritayı takip ederek binanın önünde durun ve kornaya basın. Ara demoyla elemanlar arabaya binecekler. Bankaya yönelin. Önünde durun ve elemanların işi yapmalarını bekleyin. Alarm çalmaya başlayınca adamlar arabaya binecekler ve kovalamaca başlayacak. Yolu biliyorsanız hemen Pay'n Spray'e yönelin. Arabayı boyatınca polisler bulamayacaklar sizi. Yavaş yavaş bitirebilirsiniz görevi.

    Toni'nin Görevleri

    Toni 1 - Taking out the laundry

    Toni abinin sevişemediği elemanların arabalarını patlatacağız. Sıkı bir arabayla bu işi yapabilrisiniz. Çünkü bu vanlar dokununca sapıtıyorlar. İki üç defa vurunca yan dönmeleri muhtemel. Vanları patlatınca görev tamam.

    Toni 2 - The pickup

    Arabanın zor gireceği kadar bir dar yol var. Oradaki bir çantayı almamız gerekiyor. Haritayı takip ederek oraya kadar gelin. Arabayı çöantanın sağına park edin (arabanın önü çıkışa baksın) inin ve hemen binin (inince çantayı otomatikman alacaksınız) sonra gelen adamların kemik seslerini dinleyerek balık arabasından kurtulun, istenilen yere yönelin ve görev tamam.

    Toni 3 - Salvatore called a meeting

    Zevkli kovalamaca bölümlerinden birisi de bu. Limo ile kovalamaca oynayacağız. Joey'i aldıktan sonra Luigi amcayı alalım. En sona Toni kalsın. Toni'yi almaya gittiğinizde etraftaki balıkçıları göreceksiniz. Toni arabaya biner binmez balıkçılar peşinize takılacaklar. Derhal fırlayıp hız kazanın. El freni ve çabuk hareketlerle birisini devirebilirsiniz. Devirmeseniz bile arayıa çabilirsiniz. Bunun için öndeki araçların sağından solundan geçin sürekli. Salvatore'un evine yaklaşınca, iki balıkçının yolu tıkadığını göreceksiniz. Hiç gaz kesmeden tam ortalarına dalın. İki balık arabası da kenara savrulacak ve sizin de hızınız kesilecek. Hiç durmadan sol ve sağ yaparak garaja yönelin; garaja girince görev tamam.

    Toni 4 - Triads and tribulations

    3 tane Triad liderini öldürmeliyiz. İkisi açıkta, birisi balıkçıların karargahında. Balıkçıyı en sona bırakıp ilk ikisinden başlayalım. En yakındaki Chinatown'da. Yaklaşınca arabadan inin ve yanınızdaki iki elemanla birlikte adama doğru koşun. Yanınızdakiler ateş etmeye başlayacaklar. Adamı öldürünce tekrar arabaya binin ve sıradakine yönelin. Diğeri metro girişinde durmakta. Arabadan inmeye gerek yok. Üstünden geçin, yeter. Geldik sonuncuya. Bunun için önce Triad Fish Van bulmalısınız. Birisini ele geçirince, haritanın yönlendireceği gibi balık işleme fabrikasına ilerleyin. kapının önüne gelince, kapı açılmaya başlayacak. Fabrikanın arkasında sizi beklemekte Triad lideri; yanında da iki tane eleman var. Elinizdeki (ammunation'dan aldığınız) herhangi bir silahla saydırın üzerlerine. Adam ölünce görev tamamdır.

    Toni 5 - Blow fish

    Bir önceki bölümde liderlerini öldürdüğümüz balıkçıların fabrikasını patlatacağız. Ama içeri girebilen iki tür araç var. Birincisi kendi balık arabaları, diğeri de çöp kamyonu; burada çöp kamyonunu kullanacağız. Yoldan geçen bir çöp kamyonunu durdurun, doğruca 8-ball'a yönelin. İçeri girip kamyonu bomba ile donatın. Daha sonra, bir önceki görevdeki fabrikaya kadar tüm trafik kurallarına uyarak ilerleyin. Kapıdan girince fabrikanın soluna dönüp iki beyaz galon tiplemesinin arasındaki mavi noktaya park edin. Bombayı aktif edip derhal çıkın ve yanda bulunan bir Triad Van'a atlayıp toz olun. Ara video ile birlkite görev tamamdır.

    Salvatore'nin Görevleri

    Salvatore 1 - Chaperone

    Büyük patron Salvatore, güzel hatun Maria'yı gezdirmemizi istiyor. Maria arabaya binince haritadaki ilk noktaya ilerleyin. Sahil şeridinde bir adamla konuşmak için durduruyor Maria. Oradan sonra Maria'nın istediği ikinci yere doğru ilerliyoruz. Maria inerken beklememizi söyleyecek. Arabanın burnunu geldiğiniz yere doğru çevirin. Birden polis sirenleri duyulacak ve ortalık karışacak. Maria'nın çıkmasını bekleyin ve gelince gaza basın. Şanslıysanız polisler oradaki kalabalık arasında kalacaklar. Önce sağa sonra sola dönüp dümdüz ilerleyin. İşaretli yere gelince Maria'yı indirin ve görev tamam.

    Salvatore 2- Cutting the grass

    Burada birçok arkadaş takılıyor. Geneli de adamı görür görmez öldürüyor ya da arabaya binince arabasına vuruyor. Oysa ki arabayı çaktırmadna takip etmeliyiz. Amacımız ise gammazlık yapan bu elemanın yerini belirlemek ve belirledikten sonra da temizlemek. Haritadaki noktaya doğru ilerleyin. Adamın çıkacağı yer belli. Hemen kapının önünde ise bir taksi durmakta. O taksiyi rahatça takip edebileceğiniz ama çok yaklaşmayacağınız ve aynı zamanda da gözden kaybetmeyeceğiniz bir mesafede bekleyin. Taksi hareket edince siz de bir süre bekleyip hareket edin ve geriden takipinizi sürdürün. Takip sona erince adam taksiden inecek. Bu noktada mesafeyi iyi ayarlayabilmeniz önemli. Ya adam iner inmez arabayla üzerinden geçeceksiniz; ya da daha önce ele geçirdiğiniz bir silahla adam indiğinde üzerine ateş edeceksiniz. Adamı öldürünce görev tamamlanacak.

    Salvatore 3- Bomb da base

    Bu da çok zevkli bir bölüm. Burada gemiyi patlatacağız. Bunun için önce 8-ball'a gideceğiz ve elemanın parasını ödeyeceğiz. Bize vereceği sniper rifleı alıp, 8-ball'u da arabaya bindirince limana doğru ilerleyeceğiz. Liana gelince; gemiyi görecek bir noktada arabayı durdurun. 8-ball bize yapacaklarımızı anlatacak. Biz ilk defa tetiğe bastığımız anda 8-ball gemiye doğru koşmaya başlayacak. O yüzden çok iyi nişan almalıyız. Bundan önce geminin karşısındaki binanın hemen önğnde bir merdiven var; çatıya çıkıyor. Onu kullanarak çatıya çıkın. Çatıdan tüm alana etki etmek mümkün oluyor. Sniper rifle'ın zoomunu açın ve tuşa basılı tutun. Geminin girişindeki iki adamdan birisini seçip ilk ateşi edin. 8-ball koşmaya başlayacak. Derhal yanındaki adamı da vurun; peşine girişe en yakın olanı. Böyle böyle hepsini vurun. 8-ball gemiye girecek ve bir süre sonra çıkacak. Ara demo ve bom! Görev tamam.

    Bir başka şekil de şöyle olabilir (mesaj odalarında bu yoldan bahsediliyordu). Girişteki ilk iki adamı vurduktan sonra elinizdeki Uzi ile dalın aralarına ve tarayın hepsini. Ya da etrafta bulunan kırmızı varilleri patlatın ve adamların ölmesini izleyin

    Salvatore 4 - Last request

    Salvatore amca (amca dedik bağrımıza bastık; o bize ne yapıyor), yaptığı bir işi temizlememizi istiyor. İş de, dar yol içinde bir arada bulunan bir Cheetah'ı getirmek. Benim gibi ilk olarak, arabaya yaklaşınca sol üstte gelen çağrı mesajını dikkate almazsanız, Cheetah'ya binince patlarsınız Çağrı cihazında Maria, bunun bir tuzak olduğunu ve belirttiği adrese gelmemizi istiyor (dar bir tünelden geçip iskeleye inmeliyiz). Oraya yönelin ve tünelden geçince iki hatun bizi bekliyorlar. Ara demo bitince, Staunton Island'a doğru güzel bir tekne yolculuğuna başlıyoruz.
    GTA III - ipucu - taktik - GTA III taktikleri

    Oyun Çözümlerinoimagenoimagenoimagenoimage
#02.05.2009 09:21 0 0 0