Kuru Erikli Bademli Tavuk Göğsü

Son güncelleme: 11.05.2009 20:44
  • (4 kişilik)


    Malzemeler
    1 büyük tabak Göğüs
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    100 gram kuruüzüm (sultani)
    1 çorba kaşığı taze kekik
    1 çorba kaşığı badem (ezilmiş)
    4 çorba kaşığı kavrulmuş ve kıyılmış badem
    8 çorba kaşığı ufalanmış ekmek
    Yarım demet kıyılmış maydanoz
    3 adet adaçayı yaprağı
    12 adet kuru mürdüm eriği (çekirdeksiz)
    6 adet karanfil
    Tuz, karabiber
    3 su bardağı piliç suyu


    Yemeğin Tarifi
    Zeytinyağını tavada ısıtın. Pilicin her iki tarafını kızartın. Tavadan çıkarıp, sıcak tutun. Kıyılmış bademin dışındaki tüm malzemeleri (kuruüzüm, kekik, adaçayı, maydanoz, ufalanmış ekmek, ezilmiş badem, erik, karanfil, tuz, karabiber) bir tencerede karıştırın. 3 su bardağı piliç suyunu ekleyin. Hafif ateşte 25 dakika kaynatın.

    Etleri, kaynattığınız karışıma ekleyip, 15 dakika daha harlı ateş üzerinde kapaklı olarak kaynatın. Etleri servis tabağına alın. Üzerine sostan gezdirin. Kıyılmış badem serperek, servis yapın.

    Aşçının notu: Dilerseniz haşlanmış sebzelerle servis yapabilirsiniz (kabak, patates, havuç, brokoli, kuşkonmaz vb.)
#11.05.2009 20:44 0 0 0