Balık Sarması

Son güncelleme: 22.05.2009 11:10
  • noimage
    Balık Sarması

    Malzemeler (Mutfak Zorluk 3Süre 40 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 8 Parça beyaz etli
    balık filetosu
    3 Dilim ekmek içi
    1 Adet limon
    5-6 Dal dereotu
    50 gr krem peynir
    1 Adet yumurta
    Tuz, karabiber
    Sos için :
    2 Çorba kaşığı tereyağı
    1 Çorba kaşığı un
    1 Su bardağı süt
    1 Çay bardağı beyaz şarap
    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı
    Balık filetolarını tezgaha yayın.
    Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın.
    Dereotunu ayıklayıp, doğrayın.
    Geniş bir kaba ekmek içini ufalayın.
    Limon kabuğu rendesi, limon suyu, dereotu, çırpılmış yumurta, krem peynir, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
    Hazırladığınız karışımı filetoların üzerine paylaştırıp, rulo şeklinde sarın.
    Balık rulolarını yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine dizin.
    Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
    Sos için ; tereyağını tavada eritip, unu ekleyerek pembeleştirin.
    Süt ve şarabı ilave edip sürekli karıştırarak kaynatın.
    Tuz ve karabiber ekleyip, sıcak olarak balıkların üzerine dökün.
    Dereotu ve limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
    __________________
#22.05.2009 11:10 0 0 0