Bon bon cam şekerli kurabiye

Son güncelleme: 03.06.2009 14:22
  • noimage

    MALZEMELER
    1 paket margarin
    1 bardak pudra şekeri
    1 yumurta sarısı
    1 bardak nişasta
    1 paket kabartma tozu ve vanilya
    aldığı kadar un.
    200 gr kadar renkli bonbon şekerlerinden.

    YAPILIŞI
    Malzemeler şeker hariç yoğurularak kulak memesi yumuşaklığına getirilir.5 dk hamur kıvama gelene dek yoğurulur.Merdane yardımı ile hamur yarım cm kalınlığında açılır..Bardak veya istediğimiz kalıpla yuvarlaklar kesilir..Bu yuvarlakların ortasındanda kalıp yardımıyla yada kalıp yoksa cola şişesi kapağı yardımıyla delikler açılır..Yağlı kağıt serilmiş tepsi tekrar yağlanır..Kurabiyler yerleştirilir..Şekerlerimiz 2 tane bütün olarak yada renkli olmasını istiyorsanız ,ortalarından ikiye kırılarak her renkten yarım şeker olmak üzere yerleştirilir. 170 dereceli fırında 13 ila 15 dk arası pişirilir.Kurabiyeler beyaz kalması gerekiyor.Sakın fırında daha fazla tutmayın şekerlerin eridiğini gördüğünüzde fırını kapayıp kendi sıcağıyla soğumaya bırakın..Ben kurabiyelerin bu kadar güzel olacağını sanmıyordum..Şekerlerin aromasıyla çok farklı bişi ortaya çıkıyor ben çok beğendim..Kesinlikle tavsiye ederim..
    SEVGİLER..
#03.06.2009 14:22 0 0 0