Domates Marmelatı nasıl yapılır - Domates Marmelatı tarifi - marmelat yapımı
Malzemeler
2 Su bardağı domates suyu
2 su bardağı şeker
Yarım limon
1 paket vanilya
Yapılışı :
1. Olgun, çürüksüz domatesler yıkanır, rendelenir. İnce iliştirdikten geçirilir. Çekirdekleri ve kabukları iliştirin üstünde kalır. Alta geçen etli suyunun iki bardak ölçülür, bir kaba alınır.
2. Domatesin suyu ile şeker hafif ateşte diğer marmelatlarda olduğu gibi kaynatılır, koyulaştırılıp kıvama getirilir
3. Ocaktan indirileceğine yakın yarım limon suyu sıkılır, tekrar birkaç dakika kaynatılır.
4. Ateşten aldıktan sonra küçük bir paket veya bir çay kaşığı vanilya katılıp. karıştırılır. Sıcak olarak kavanozlara doldurulur.