Giresun Yöresel Yemeği Fasulye Diblesi

Son güncelleme: 28.07.2009 20:53
  • Fasulye Diblesi - Dible Yemeği

    MALZEMELER
    1 kg fasulye
    1 su bardağı pirinç
    3 adet orta büyüklükte soğan
    1 çay bardağı zeytinyağ
    1 adet küçük domates
    1 çorba kaşığı tereyağ
    pul
    biber
    karabiber

    noimage

    HAZIRLANIŞI
    Taze fasulye küçük küçük doğranır. Soğanlar piyazlık doğranır. Yıkanmış olan fasulyelerin yarısı tencerenin içine konur. Faulyelerin üstüne yıkamış olduğumuz pirinç, doğranmış soğan, rendelenmiş domates, bir miktar tuz, pul
    biber konur. Üstüne geriye kalan fasulyeler eklenir. Yarım çay bardağı su ve tereyağ ilave edilir. Kısık ateşte kendi buharında pişmeye bırakılır. Pişme süresince ara sıra karıştırılır. Pirince tavada zeytinyağ iyice
    yakılır, üstüne dökülür. Pilav gibi demlenmeye bırakılır.
#28.07.2009 20:53 0 0 0