Terbiyeli kuru fasulye çorbası
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk
Malzemeler:
1.5 su bardağı kuru fasulye
2 soğan
2 çorba kaşığı margarin
4 çorba kaşığı domates püresi
8 su bardağı sıcak su
Tuz, kuru nane, pulbiber
Terbiyesi için:
Yarım su bardağı süt kreması
1 tatlı kaşığı hardal
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı un
2 yumurta sarısı
Tuz
Hazırlanışı:
*Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Fasulyenin yarısını ayırın. Kalan fasulyeleri robotta püre haline getirin.
*Hardal kremasını hazırlamak için; süt kreması, hardal, sirke, un, bir tutam tuz ve yumurta sarısını derin bir kaseye alın. Krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın.
* Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Fasulye püresi, sıcak su, domates püresi ve ayırdığınız fasulyeleri ilave edip 10 dakika kısık ateşte pişirin.
* Çorba koyulaşmaya başlayınca hazırladığınız terbiyeyi ekleyerek karıştırın. 5 dakika daha pişirip ateşten alın. Servis kaselerine paylaştırıp nane ve pul biber serpin. Sıcak olarak servis yapın.