Summer Glau - Summer Glau Kimdir - Summer Glau Resimleri - Summer Glau Hakkında - Summer Glau Biyografisi

Summer Glau (d. 24 Temmuz 1981) ABD'li dansçı, sinema ve dizi oyuncusu. Glau, daha çok Firefly, Serenity ve Terminator: The Sarah Connor Chronicles adlı çalışmalarla bilindi.



Kısa biyografisi ve kariyeri

Glau San Antonio, Teksas'da doğdu ve büyüdü. İskoç, İrlandalı ve Alman kökenlere sahiptir. [1] Glau, klasik bale eğitimi aldı.[2] Tango ve flamenko çalıştı. 12 yaşından itibaren profesyonel bir dansçı olarak çeşitli televizyon yapımlarında rol aldı. 2002 yılında Los Angeles'a yerleşti. Aynı yıl ilk televizyon dizisi Angel adlı dizide rol aldı. Yönetmen Joss Whedon'ın dikkatini çeken oyuncuya Firefly adlı dizide de rol verildi. Bu rol sinema filmi Serenity'de de oynamasını sağladı. Summer, Joss Whedon ile tanışmadan önce Power Rangers dizisindeki Pembe Ranger için düşünülüyordu

2004 yılında Sleepover filminde Shelly adında bir öğrenciyi canlandırdı. CSI dizisinin "What's Eating Gilbert Grissom?" bölümünde ve The Unit dizisinde küçük rollerde oynadı.
2006 yılında paranoyak ve şizofren Tess Doerner adlı karakteri canlandırarak The 4400 adlı dizide göründü. Daha sonra bilim kurgu filmi Mammoth filminde ve aile dizisi The Initiation of Sarah'ta oynadı.
Terminator: The Sarah Connor Chronicles adlı dizide bir Cameron Phillips adında bir terminatörü canlandırmaya başladı.

Ödülleri

Glau 2005 yılında SFX Magazine dergisinin "En İyi Aktris" ödülünü ve yine 2005 yılında Saturn Ödüllerinden "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülünü Serenity filmindeki performansı ile kazandı.[5].
2008 yılında ikinci Saturn Ödülü'nü Cameron Phillips rolüyle Terminator: The Sarah Connor Chronicles dizisindeki performansı ile kazandı.

Filmografi

2002 - Angel
2003 - Firefly, Cold Case
2004 - Sleepover, CSI: Crime Scene Investigation
2005 - Serenity
2006 - Mammoth, The Initiation of Sarah
2006-2007 - The Unit, The 4400
2008-2009 - Terminator: The Sarah Connor Chronicles
2009 - The Big Bang Theory

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 454
favori
like
share